|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular |

|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#18 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() albina58 Şuan
Son Aktivite: 14.08.2016 20:40
Tecrübe Puanı: 828
![]() |
Bugün işyerime,kiracısı olduğum dükkanın sahibi geldi,aslen Rize ikizdereli,ismi:Nezahat SARI,kasımpaşa piyale mahallesinde oturuyor.Mart ayının 20.her sena kira artış ayımızdır,ülke genelinde mart ayı dert ayı söyleminin aslı ise her yıl mart ayında ülke olarak yüklü miktarda dış borç faizi ödenir,nitekim topyekün olarak ulusca mart ayımız dert ayımızdır.
Ev sahibemizle,günlük hayat zorluklarından,içci-memur-esnaf ın dertleriyle sohbete daldığımız anda,birden Nezahat hanımın ağzından şu sözcükler döküldü;'' Tayyib son zamanlarda iyi yapmıyor''. Biranda şok geçirdim,zira son altı yıldır olan seçimler arefesinde ailecek memleketlerine gider,seçim kampanyalarına katılırlar,maddi manevi desdeklerini esirgemezlerken,aleyhte sözleri vardı.Dayanamadım sordum,''Teyzecim,siz hemide akrabasınız,ne olduda böyle eleştiriyorsunuz''dedim. -Yok evladım yok,ben mendereside gördüm ama bu kadar yapmamışdı,kürtleri önce baş tacı yaptı sonra düşmanı ilan etti,şimdide sen giremen ben girerim o bölgeye gibi laf yarışında en önemliside kürtleri meclise sokdu. -Teyze meclise girmelerinden çok ulusca diğer zorluklar çekiyoruz,milli dokunulmazlıklar vvs. -Ahhh oğlum ah,inanıyorum ki %60 oyla birdaha gelecek,yolda kime sorsam tövbe birdaha vermem diyor ama,gidişat bu,asıl bencedeen önemlisi vatandaşın durumu,herkes borç batağında,kaç tane tanıdığım işadamı,farklı ticaretle uğraşan iflasın eşiğinde,üretim anadoluda durma noktasına geldi,anlatmakla bitmez,yinede ikdidarada gelecek nerden bulursa bulacak o oyu ve gelecek. -Teyze devlet olarak nasıl düzlüğe çıkarız? -Yok oğlum,bitti,düze müze de çıkamaz,allah sonumuzu hayır etsin. Burda kısaca bir kaç cümlelik diyaloğu yazdım,din,aile gibi olgulara hiç temas etmedim,kendimcede din kutsal ve yeri en tepede olduğu gibi siyasette tartışmaya girmemesi gerek. Burda herkes istediğini yazar ve kimse ne olan bir süreci değiştirebilir nede etki edebilir.Konuştuklarımız yazdıklarımız kendimizi bağlayacak bir şekilde yazılı olarak kalmış olur.Bu günü ve devlet olarak yaşadığımız süreci bugün yargılayamayız. 2008 mart ayında devlet olarak dibsiz bir kuyunun sonuna vardığımızı söylüyor,dönülmez akşamın ufkunda dizelerindeki gibi,dönülmez bir yola girdik.Bundan sonrası şahsi fikrimce,madem her platformda demokrasiden bahsediliyor,özgürlüklerin kullanılıp yazılmasından bahsediliyor,bende buna istinaden vatana ihanet olgusundan,dem vuruyorum,her bir üyelerimizin yazılarının kayıt altında olduğundan yola çıkarak bu süreci 5 yıl sonra degerlendirmek üzere diyorum.
|
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|