|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz |

|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#11 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sonbahar5803 Şuan
Son Aktivite: 21.09.2009 13:57
Tecrübe Puanı: 868
![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Çok haklısınız, sünni olup hiçbir ibadetini yerine getirmeyenler var. Ama ben onları da kategorilere ayırıyorum kendi kafamda. -İnanıp da uygulamayanlar. -İnanmadığı için uygulamayanlar. Bu ikisi arasında çok büyük fark var. Müslüman olup dinin gereklerini yerine getirmeyenlere münafık denir. Onlara her zaman tevbe kapısı açıktır, cezalarını çektikten sonra cennet'e gireceklerdir. (Bile bile dinin emirlerini yerine getirmemek de ne derecede günah, o da ayrı mesele...) Bir de ikinci grup var, inanmadığı için uygulamayan. Yani inkar eden. Kimse kızmasın ama bunların Kuran'daki tanımı mevcuttur. Münafık dahi olamazlar! Anlattığınız olay ise ne kadar doğrudur bilemem. Doğru olsa bile anlayıştan anlayışa fark vardır. Ben olsam şu şekilde algılardım: Eğer Alevilik Hz. Ali'yi ve yaşam tarzını örnek alıp uygulamaksa, zaten hepimiz Aleviyiz demektir. Kıyametin büyük alametlerinden bir tanesi de Güneş'in batıdan doğacak olmasıdır. Bu konuda o kadar farklı yorumlar varki. Ama en basit düşünenler, güneşin gerçekten yön olarak batıdan doğacağını düşünenlerdir. Bizler basit düşünenlerden olmayalım. Anlatılanlarla değil, araştırmalarımız ile tastik edip, İslam'ı o şekilde yaşayanlardan olalım. Rabbim eksiksiz mümin olmayı nasip eder İnşAllah.
|
|
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|