|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
26.10.2008, 16:04 | #1 |
Alt Forum Yöneticisi
kronik Şuan
Son Aktivite: 14.12.2020 17:41
Üyelik Tarihi: 01.05.2008
Mesajlar: 7.292
Tecrübe Puanı: 1343
|
mantarlı tavuk
oraları bilemem ama bizim buralarda bu mantarların yetişme zamanı geldi diğer mantar çeşitleri ile kıyaslamak gerekirse bunun ayrı bir lezzeti vardır dikkat edilmesi gereken tek nokta zehirli olup olmadığıdır bunu da çok iyi bilen bu işin ilmini bilen kişlerden satın almak gerekir .benim canım annem büyük bir fedakarlık örneği göstererek kızım ben öğlene pişireyim yiyelim eğer ölmezssek sende akşama pişirirsin dedi neyse mantarlarımız bu aşamada bu haldeler
öncelikle mantarları haşlamamız şart zehirinin çıkması için 10-15 dakika haşlayıp süzüyor ve bir kenara bırakıyoruz diğer yandan tavukları soya sosu,kekik,salça,kimyon,tuz ,karabiber,ne kadar baharat varsa hepsi ile harmanlayıp tencereye ve tencereyi de ocağın üstüne alıyoruz tavuklar suyunu salıp çekene kadar pişirip suyu bitince 2 kaşık margarin ekliyoruz kavurup servise hazır hale getiriyoruz haşlanan mantarları unuttum sanmayın onları da tuzlayıp teflon tavada kızarana kadar pişiriyoruz piştikten sonra sıcak sıcak üzerlerine kaşar peyniri rendeliyoruz ve işte bu aşamadaki görüntü de böyle oluyor vee sunum aşaması
__________________
ummadıklarım adam olurken, adam dediklerim insan bile olamamış! |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
mantarlı pilav | kronik | Pilavlar | 20 | 17.10.2008 23:35 |
çıtır tavuk | kronik | Et Yemekleri | 7 | 12.09.2008 08:48 |
TAVUK OPERASYONU | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 2 | 28.09.2007 22:01 |