|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |

|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HaZaN Şuan
Son Aktivite: 14.05.2013 15:36
Üyelik Tarihi: 03.11.2008
Mesajlar: 16.918
Tecrübe Puanı: 2323
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Deniz Börülcesi Salatası ½ kg. deniz börülcesi 1 su bardağı yoğurt 1 rendelenmiş domates 2 diş dövülmüş sarımsak Deniz börülcelerini güzelce yıkayıp -köküyle, sapıyla- büyük bir tencerede kaynattığınız suya koyun. Arada ters yüz ederek haşlayın. Pişip pişmediklerini anlamak için arada bir parça koparıp liflerinden ayırmaya çalışın, ayrılıyorsa pişmiştir. Deniz börülcesi kendinden tuzlu olduğu için ayrıca tuz ilave etmeniz gerekmez. Yıkarken de uzun süre suda bekletmeyin, tuzu gidiyor ve tadı kaçıyor. Kevgire alıp soğutun. Ayıklamak için bir dalı sağ elinize alın, her sapın üzerindeki etli kısmı sol elinizle teker teker çekip liflerinden ayırın. Bir kaba koyduğunuz deniz börülcelerinin tamamını ayıkladığınızda doğrayıp hazırladığınız yoğurt-sarımsak-domates karışımına ekleyin. Güzelce karıştırdıktan sonra dilerseniz üzerine biraz sızma zeytinyağı gezdirerek servisini yapın. (4 kişilik) öneri:zeytinyağı ve limonlada hazırlıyabilirsiniz. ALINTI
__________________
Huzuru kendi içimizde bulamassak başka yerde aramak boştur.
|
|
|
|
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
Benzer Konular
|
||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Şuanda Ne Dinliyosunuz...? | PusatBjk58 | Forum oyunları | 17875 | 16.06.2014 21:28 |
| İlginç resimler! | Serd@r | İlginç resimler | 240 | 08.03.2012 10:36 |
| DENİZ FENERİ DERNEĞİ, SİVAS'TA GİYİM | EyüphanAydın | Arşiv | 0 | 04.07.2008 23:57 |
| En Zararlı:Deniz Canlıları | EyüphanAydın | Arşiv | 1 | 08.02.2008 08:16 |
| Deniz Yıldızı'ma | sahin_34ZE5858 | Arşiv | 4 | 03.05.2007 12:14 |