Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Çınargil, şehir içi ulaşımda Sivas’ın çok büyük sıkıntısı olduğuna inandığını söyledi.
Ulaşımda Sivas’ın çok büyük sıkıntısı olduğuna inanan bir insan olduğunu ve bu sıkıntıyı düzeltmek istediğini kaydeden Çınargil, ‘Ulaşım 7’den 70’e herkesi ilgilendiren bir kavram. Şehirde ulaşıma dair ne varsa elden geçireceğiz. Beni yoracak, yıpratacak bir takım kararlarla şehir içi ulaşımı, toplu taşım araçlarıyla, kavşak düzenlemeleriyle, refüjlerle bunun dışında sinyalizasyon sistemiyle hepsini tepeden tırnağa elden geçirmek istiyorum’ dedi. Bazı kararlar alırken bazı risklerinde alınması gerektiğini kaydeden Çınargil, ‘Bazı kararlar alırken bazı risklerde alacaksınız. Bazı sorumluluklarda alacaksınız. Herkesi aynı anda memnun edemediğiniz gibi belki eleştirileceksiniz. Biz eleştirilmekten korkarak üretim yapamayız’ dedi. Ulaşımda tepeden tırnağa bir yenilenmeye gitmelerinin bir takım çevreleri rahatsız edeceğini bildiğini dile getiren Çınargil, ‘Bunu yaparken de bir kısım insanlar rahatsız olacaklar. Bundan rahatsızlık duyacakların defansif hareketlerine katlanacağız’ dedi.
Toplu taşım araçlarıyla ilgili halkın çok ciddi sıkıntısı olduğunu belirten Çınargil, ‘Toplu taşım araçlarıyla ilgili halkın çok ciddi sıkıntıları var. Çok fazla şikâyet geliyor ve bir çoğu haklı şikâyetler, bunları çözmek zorundayız. Bunun için orada da köklü çözümler düşünüyoruz’ dedi. Kent kartla ilgilide sorunlar var diyen Çınargil, ‘Kent kartla ilgili sorunları biliyoruz. Kent kartın denetim ve yönetimini elimize almak istiyoruz. Bununla birlikte araç içi para sirkülasyonunu ortadan kaldırmak istiyoruz. Şu anda kent ulaşımının maddi kontrolü kooperatif üzerinde böyle bir şey düşünülebilir mi? ama olmuş. Şimdi biz bu işin maddi kontrolünün de Sivas Belediyesinin güvenilir ve kurumsal alanına alacağız’ dedi. Halk otobüsçülerinin taşıma kalitesini artırmak için bir dizi çalışma yapacaklarını dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Çınargil, ‘Otobüsçülerimizin işlerini iyi yapabilmeleri ve taşıma kalitesini artırmak için çalışma yapacağız. Vatandaşı memnun edecek, fiziki görünümlü şoförlerle, medeni sohbetler yapabilen, vatandaşın tepkisini müşteri memnuniyeti gözlüğünden bakabilen, eğitimli, psikolojik destek almış bir şehir içi toplum taşım düzeni kurmak istiyoruz’ dedi