Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 10.10.2009, 00:26   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 974 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart TSO'nun Botanik Park Sevdası

TCDD Genel Müdürlüğüne ait arazinin bir bölümünün botanik park olarak Sivas’ın hizmetine sunulmasını talep eden Sivas Ticaret ve Sanayi Odası yıllar süren bu sevdasından hala vazgeçmedi.

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’a bir mektup göndererek, TCDD’ye ait alanın botanik park yapılması önerisinde bulundu.

Yıldırım, geçmişte fidanlık olarak Sivas’a oksijen depolayan arazinin yeşil alan olması için işbirliği çağrısında bulunarak, “Genel Müdürlüğünüze ait şehir merkezimizde adeta enkaz görüntüsüyle çevre kirliliği yaratan arazinin durumu kuruluşunuz kadar Sivas halkını da büyük ölçüde rahatsız etmektedir. Cumhuriyet döneminde kuruluşunuzun Sivas’a verdiği önemi ve yatırımları iyi biliyoruz. 1939 yılında Sivas’ta kurulan ilk vagon, lokomotif fabrikası ve Cer atölyesi Sivaslıların umudu, iş kapısı olmuştur. Söz konusu arazi de daha önceden fidanlık olarak Sivas’ın akciğerleri konumundaydı. Yeniden burasının imara kapatılarak, yeşil alana dönüştürülmesini talep etmekteyiz” dedi.

İnşaat enkazının da TSO tarafından kaldırılacağını ve mali yükün üstlenileceğini ifade eden Yıldırım mektubunda, “Sivas halkı Devlet Demir Yollarına verdiği hizmetin karşılığı olarak, tarafınızdan yıllardır kaldırılamayan bu arazinin Sivas’a fidanlık olarak hediye edilmesini talep ediyoruz. Kurumunuzun adıyla Sivas’ımızın da ihtiyaç duyduğu botanik park yapılması konusunda tüm katkılarımızı ve desteğimizi vereceğimizi bildiririz. Ortak işbirliğiyle sorununda kısa sürede kalıcı ve iyi bir hizmet olarak sürdürülebilmesi için teklifimizin olumlu olarak sonuçlandırılacağına inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Sivas Hürdoğan
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)