Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Anketler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı
Anketimiz: "Kürt Açılmı" Nedir?
Kürt açılımını destekliyorum olmalı. 372 34,77%
Kürt açılmını deseteklemiyorum böyle bir şey gereksiz. 683 63,83%
Konu hakkında hiç bir fikrim yok 15 1,40%
Katılımcı sayısı: 1070. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Seçenekler Arama Stil
Alt 01.11.2009, 00:10   #11
muhali
Yeni Yiğido

muhali - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

muhali Şuan muhali isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.11.2009 21:01

Tecrübe Puanı: 611 muhali FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: ''Kürt Açılımı'' Nedir ?

Bu yazıyı "British Ottoman Project” / “Unıted Nation Of Anatolia"başlığında ve bağımsız bir makale olarak yazıya eleştiri olarak yazdım. Fakat, o makale ''Kürt Açılımı'' Nedir ?anketine eklendi, sonra da ortadan kayboldu ya da ben bilgisayarımda göremiyorum. Sonuç olarak benim yazım havada asılı kaldı.

Otto'nun ne anlama geldiği çok da önemli değil, önmeli olan Osman değil, Ottoman olması; bu, Türk tarihçileri olarak bellediğimiz "kötü"lerin Türkleri aptal yerine, Otto-man'ın söylemiyle "etrak- bi idrak" ( etrak: Türkler, bi-idrak: idraksizler: hayvanlar) yerine koyduklarını gösterir.

" Arap adlarını almamız,bizim asimile edildiğimize işaret olarak varsayalım.Peki o kültürden aldığımız kelimeleri de atarsak Türkçe'de kaç kelimemiz kalıyor."

Demek biz dilimizi zenginleştirmek için Arap adlarını aldık, bari Grek adlarını alsaydık ta hiç değilse "bilimin beşiği" gibi bir övünç kayanağımız olurdu.

Türkçe sizin sandığınız gibi yoksul ve yoksun bir dil değildir. O coşkun bir nehir gibi gürül gürül akar ve de çok da sıcak, nazik, espirili bir dildir. Size -affınıza sığınarak- Cengiz Özakıncı adlı yazarın " Türklerde Dil ve Din" adlı kitabını öneriyorum.

Okumaya değer görüp zaman ayırdığınız ve nazik üslubunuza teşekkür ederim.
muhali isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)