|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 940
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Birçok üniversite büyürken Cumhuriyet Üniversite' sinde durum tersine. Birçok üniversite büyürken Cumhuriyet Üniversite' sinde durum tersine. Ulaştırma ve Demiryolu Çalışanları Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Peker, sivil toplum örgütleri ve ilimiz milletvekillerini, üniversiteye sahip çıkılması konusunda göreve davet etti. Cumhuriyet Üniversitesindeki akademisyen ve idari kadrolarda çalışanların sayısının öğrenci sayısına kıyaslama yapılınca çok az olduğunun görülebileceğini belirtti. Sivas ekonomisine büyük katkısı olan üniversitenin ismi gibi büyük olmak zorunda olduğunu ifade eden Peker, şunları ifade etti: ''Öğrenci sayısı diğer üniversitelerle kıyaslama yaptığımızda az olduğu görülecektir. Siyasilerin kadro genişletme ve yurt sorununu çözme noktasında acilen gereken çalışmaları yapması kanısındayım. Biz Hak-Sen olarak YÖK yetkilileriyle birebir yaptığımız görüşmede, özellikle akademik personelin artırılması noktasında olumlu gelişmeleri olduğu ve gerekli yazışmalar yapılarak, ilgili bakanlıklara iletildiğini bildirdiler. Sivas milletvekillerimizin konuyu yakinen takip ederek, meselenin çözümü noktasında ellerinden geleni yapacaklarına hiç şüphem yoktur. Bu bağlamda milletvekillerimize şimdiden teşekkür ederiz.'' Üniversitede en büyük sorunun yurt sorunu olduğunu, ev kiralarının yüksek olduğunu anlatan Peker, açıklamasını şöyle tamamladı: ''Yurt çok önemli ve acilen çözülmesi gereken sorun olarak başlık altına alınabilir. Ulaştırma ve Demiryolu Sendikası olarak şehrin uygun bir noktasında üniversiteye raylı sistemin hayata geçmesi için elimizden gelen imkanları kullanacağız. Bir çok üniversite, her dönemde öğrenci ve akademisyen kadrosunu büyütürken Cumhuriyet Üniversitesi'nde bu olay tersine cereyan etmektedir. Ben burada rektörü ve yönetim kadrosunu suçlamıyorum. Üniversitemizde bahsettiğimiz sorunlar çözülmediği sürece bu resmi her öğretim dönemi göreceğimiz gerçeğini göz önüne sermek istedim.'' Sivaspostası |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|