|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 974
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Öğrencileri taciz ettiği idaasıyla igili gelişme yok. Tacize adı karışan ve hakkında soruşturma açılan Cumhuriyet Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. C. halen görevini sürdürmekte ve derslere girmeye devam etmektedir. Aynı bölümün öğrencileri olan S. Ç. ve Ü. K. eğitim-öğretimin ilk yarıyılının sonlarında bölümün öğretim üyesi Doç. Dr. M. C. tarafından sözle ve elle taciz edildiklerini iddia ederek Sivas Emniyet Müdürlüğü Ahlak Masası Amirliğine suç duyurusunda bulundular. Ancak söz konusu öğretim üyesi tarafından maruz kaldıkları baskı ve tehdit nedeniyle M.C’nin yakın arkadaşı olduğu iddia edilen ve şikayetlerini geri almaları için kız öğrencilere telkinde bulunan üniformalı bir polisin eşliğinde Emniyet Amirliğine götürülen öğrenciler şikayetlerini geri çektiler. Doç. Dr. M. C.’nin çirkin eylemlerine devam etmesi ve “Başınız belaya girer, okuldan atılırsınız ve zarar görürsünüz” gibi tehditlerde bulunması üzerine S. Ç. yeniden yetkili mercilere başvurarak; “Ben C.Ü. Felsefe Bölümü öğrencisiyim. Dersimizi giren M.C. isimli öğretim üyesi bana ahlak dışı fiillerde bulunmaya başladı. Bunlar elle ve sözlü tacizlerle devam etti. Benimle ilk konuştuğunda ‘Ben sana yardım edebilirim, aileni boş ver, seninle dost olabilirim ve seninle her şeyi paylaşabilirim’ demesiyle başladı. Sonra-sında yaptığı konuşmalarda ise benimle birlikte olmak ve benimle ilişkiye girmek istediğini söyledi. Ben bu olaylardan rahatsızlık duyduğumu defalarca kendisine söylememe rağmen o bu tutumlarından taviz vermeden devam etti. 20.01. 2010 Salı günü beni odasına çağırdı ve benimle konuşmaya başladı. Yine bana taciz girişimlerinde bulunarak, rahatsız olursam bağırıp yardım isteyebileceğimi söyledim. Odadan çıkmak istediğimde ise yine bana taciz girişimlerinde bulundu. Defalarca uyarmama ve bu durumdan dolayı kendisini aşağılamama rağmen M.C. ısrarla taciz girişimlerine devam etti” ifadelerinin yer aldığı dilekçesiyle Doç. Dr. M. C. hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu üzerine Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü olayla ilgili olarak bir araştırma komisyonu oluşturdu. Doç. Dr. M. C.’yi açığa almadan iki aydır soruşturmayı yürüten Komisyon hala bir sonuca varmış değil. Komisyon üyelerinden birisinin Doç. Dr. M. C.’nin aile dostu olduğu verilen bilgiler arasında yer almaktadır. Olayın mağduru olan kız öğrenciler soruşturmanın bir an önce sonuçlandırılmasını talep etmekteler ve geçen her günün yaşadıkları psikolojik çöküntü, mutsuzluk ve psikolojik baskıyı giderek derinleştirdiğini ve bu yüzden okula devam etmekle etmemek arasında git-gel yaşadıklarını belirtmekteler. Sivaspostası |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|