Kız öğrenciler ve annelerine eğitim verildi
Koyulhisar ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan Erginlikte Değişim Projesi kapsamında kız öğrencilere ve annelerine yönelik eğitim programı düzenlendi.
Koyulhisar Mehmet Kavala Çok Programlı Lisesi Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen eğitim programında emekli öğretmen Durşen Bardak, eğitimin ilköğretim 6.7 ve 8. sınıflarındaki kız öğrencileri ve annelerini kapsadığını söyledi.
Ergenlik çağını yaşayan çocukların yaşadıkları doğal değişim sonucu birtakım bedensel ve psikolojik değişimler geçirdiklerini belirten Bardak, ''Bu değişimler kimi zaman çocuklarımızın kaygı ve karmaşa duyguları içinde bocalamasına neden olabilir. Unutulmamalıdır ki çocuklarımızın bu çağda yaşadığı değişimlere ilişkin iletişim tarzı, onun sağlıklı ve mutlu yetişmesinde etkili olacaktır'' dedi.
Annelerin evlatlarının çocukluktan ergenliğe sorunsuz geçmelerinde büyük sorumluluk taşıdıklarını da vurgulayan Bardak, ''Bu aşamada çocuğunuzla arkadaş olmanız, ona duygularını çekinmeden ve sakınmadan ifade edebilme özgürlüğü tanımanız çok önemlidir. Onu dikkatle dinlemeli, özellikle kişisel bakımıyla ilgili onu yetişkin olmaya giden yolda yaşayacağı fiziksel ve duygusal değişiklikler konusunda bilgilendirmelisiniz'' diye konuştu.
Sivas Hürdoğan.
|