|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Bilgisayar ve İnternet Dünyası Bilgisayar ve internet dünyası |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Açık kaynak kodlu Linux versiyonları şimdiye kadar zararlı yazılımlardan etkilenmemeleriyle ünlüydü. Ancak geçtiğimiz gün yapılan bir fuardaki sunum her şeyi değiştirdi.
Linux sürümlerini tercih eden kullanıcıların en büyük övgülerinden biri açık kaynak kodlu bu işletim sistemlerinin zararlı yazılımlardan etkilenmemesiydi. Ancak, geçtiğimiz günlerde yapılan bir sunum durumun değiştiğini gösterdi. Hacker'ların her yıl biraraya geldi özel bir fuarda Linux'un masaüstü yöneticisi GNOME'un USB malware'leriyle nasıl bozulabileceği gösterildi. ![]() IBM'in güvenlik departmanında çalışan Jon Larimer adlı araştırma gerişirme sorumlusu ShmooCon 2011'de yaptığı sunumda GNOME'dan faydalanarak işletim sistemine zararlı yazılım bulaştırdı ve bilgisayarı çalışmaz hale getirdi. Larimer kendi blog'unda paylaştığı yazıyla bu başarısı nedeniyle çok mutlu olduğunu ve bundan sonrada Linux versiyonlarına karşı bu tarz yazılımlar geliştireceğini belirtti. Uzmanın diğer bir iddiası ise güvenlik konusunda çok yakında Linux ve Windows arasında pek bir fark kalmayacağı. |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar _DuMaN_58'e Teşekkür Ediyor... |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Dua yağmurumuza katılırmısınız.? | Abdurrahman 58 | Serbest Kürsü | 1733 | 29.12.2012 00:00 |
Özlemle anıyoruz. | Sivaslilar.Net | Haberler | 13 | 12.11.2010 14:32 |
Sabiha Serin Siir Kösesi | Sabiha Serin | Şiirler | 169 | 02.09.2010 10:50 |
Seçme Kuran Konuları ve Ayetler | _DuMaN_58 | Kuran-ı Kerim | 54 | 12.01.2009 22:40 |
ZINA | bulutbey1978 | Muhtelif konular | 24 | 24.04.2008 16:00 |