Alıntı:
aktassa Nickli Üyeden Al?nt?
O zaman ben yanlış anlaşıldım.
Bakın KAOS anlatmış. Silahla vurulanlar hangi kurşunlarla öldü? Ruhsatsız tabancalar? Bunlar gün gibi ortada, katiller belkide ortada ama kendini savunmaya fırsat verilmeyenler içeride...
|
Burada açıklama yapmak zorundayım, vurulanların asker ile çatışma sırasında olduğu duyumuna sahibim, yakılma olayından çok sonra asker dağıtırken vurulmalar olmuştur.
Benim de bulunduğum ameliyatta yüksek kalibreli bir silahtan çıkan mermi ile yaralanma söz konusu idi.
Benim bu bilgiyi vermemdeki amacım, olayların bu hale gelmesine müsaade eden (göz yuman) odakların varlığına atıfta bulunmaktı. Polis hiç ortalıkta olmamıştır, olayların gelişimini izleyip önlem almamıştır, şu an görüyorsunuz, bir alternatif gösteri olsa, bir protesto olsa, genç-yaşlı, kadın-erkek demeden ağızlarını burunlarını kırıyorlar, polis yanma olayına kadar ve sonrasında bir tane hareket yapmamıştır. Lütfen biraz düşünün tersi olsa (protestocularla içeridekilerin fikirsel yapılarını değiştirin) kim nasıl ne kadar müdahale ederdi?
Askerin neden beklediği sorusu da sorulmalıdır, bir duyumum emir gelmediği, beklenmesinin emredildiği, olaylar kontrolden çıkınca askerin müdahil olduğu ama kontrolsüzce bilinçsizce müdahale ettiği yönündedir.