|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 940
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() 11 Temmuz'da yapılan Sivas 600 Yataklı Bölge Hastanesi'nin ihalesini iptal eden TOKİ, aynı hastane için bugün tekrar ihaleye çıkıyor. Sivaslıların yıllardır merakla beklediği 600 Yataklı Eğitim Araştırma Hastanesinin ihalesi bugün ikinci kez yapılacak. Sivaslının heyecanla ve sabırla beklediği 600 yataklı Eğitim Araştırma Hastanesi için 11 Temmuz tarihinde yapılan hastane ihalesi Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından iptal edilmişti. Sivas'ta yıllardır yapılması düşünülen ancak verilen onca tarihe rağmen bir türlü ihalesi gerçekleştirilemeyen 600 Yataklı Bölge Hastanesi'nin ihalesi için farklı farklı tarihler verilmiş, 6 yılın sonunda hastanenin ihalesi geçtiğimiz Temmuz ayında gerçekleştirilmişti. İlk olarak 2006 yılında gündeme gelen, ancak 3 yıl yer bulunamayan 600 yataklı Devlet Hastanesi'ne 2009 yılında yer bulundu. ÇEDAŞ hizmet binası ve sosyal tesisleri ile lojmanlarının bulunduğu arazinin 65 dönümlük kısmına hastanenin yapılmasına karar verilen hastane için yıllardır beklenen ihale nihayet 11 Temmuz'da gerçekleştirilmiş, Ankara'da yapılan ihaleye 18 firma katılmış ve en düşük teklifi 82 milyon lira ile Ensa – Metro ortaklığı vermişti. TOKİ'nin 112 milyon yaklaşık maliyet hesapladığı ihalede en düşük teklifi veren Ensa – Metro ortaklığı, 82 milyon 897 bin lira veren Ender Mühendislik ve 83 milyon 720 bin lira teklif veren Kuzu Toplu Konut firmalarının tekliflerini düşük bulan KİK, üç firmadan sonra teklif veren firmaların tamamının fiyatını da yüksek bularak ihaleyi iptal etmişti. TOKİ bugün saat 14.30'da hastane için bir kez daha ihaleye çıkacak. İhalenin sorunsuz bir şekilde tamamlanması durumunda işi alan firmaya sözleşme imzalama tarihinden sonra 5 gün içinde yer teslimi yapılacak. Şartnameye göre işi alan firma hastaneyi 1000 günde tamamlayacak. Hürdoğan |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|