Sivas'taki bir marketler zinciri sözde Ermeni soykırımını inkar edene hapis cezası verilmesini öngören yasa tasarısının kabul edilmesi üzerine Fransız ürünlerini boykot ederek satmama kararı aldı. Market raflarında bulunan Fransız ürünlerini kaldırdı.
Sivas'ta 1996 yılında kurulan ve kent genelinde 29 şube ile hizmet veren grup aldığı kararla Fransız ürünlerini raflardan toplatarak boykot etme kararı aldı. Şehrin çeşitli yerlerinde bulunan bilboardlara 'Fransız Ürünlerine Boykot' ilanları astıran market şubelerinde Fransız markaları taşıyan bütün ürünleri raflarından kaldırdı. 'Öncü Marketler' Yönetim Kurulu Başkanı Raşit Akyol, "Birey olarak Fransa'nın almış olduğu bu karar benim çok ağrıma gitti. Ülkeme birazcık olsun destek vermek için böyle bir karar aldım. Mağazamızda satmış olduğumuz Fransız ürünlerini tespit ettik. Daha sonra bu ürünleri raflarımızdan kaldırdık. Alınacak başka kararlara göre de hareket etme kararı aldık. Bu yaptığımız hareket ile de halkımızdan çok olumlu tepkiler aldık" dedi.
DHA