![]() |
#151 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2015 09:55
Tecrübe Puanı: 1062
![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
ALLAH UZUN ÖMÜRLER VERSİN ANNEM EVDE OKURYAZARLIĞI YOK 65 YAŞ, BABAM EMEKLİ MEMUR, KAYINVALİDEM KAYINPEDERİM EMEKLİ ÖĞRETMEN HERİKİSİDE SÜNNİ KÖKENLİ LAİK DÜRÜST MÜSLÜMANLAR İNSANLAR, HEPSİNİN ELLERİNDEN ÖPERİM, KARIM DÜŞÜNDÜĞÜNÜN TERSİNE ENDÜSTRİ MÜHENDİSİDİR BİR ŞİRKETTE TEPE YÖNETİCİSİDİR, SAĞLIKLIYIZ, RUH SAĞLIĞIMIZ YERİNDE MÜSLÜMAN BİR AİLEYİZ , BEN İSE KAMU YÖNETİMİ MEZUNU ASLAN BİR SİVASLIYIM SEN NESİN MERAK ETTİM KUKLA KİM BENMİYİM SEN VE SENİN GİBİ AKLINI HAPSETMİŞLERMİDİR, SİZİ TERBİYELİ BİR ÜSLÜBA DAVET EDİYORUM , EKRANDAN BİR TIK UZAKTASINIZ BENİM İÇİN VARLA YOK ARASINDA BİR YERDESİNİZ BENDE SİZİN İÇİN TABİKİ, TIKK YOKSUNNN DERTTE YOKK , BAYYY BAYYY
![]() |
![]() |
#152 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2015 09:55
Tecrübe Puanı: 1062
![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
AYMAZLIĞI BIRAKIN, PERŞEMBEDEN PAZARTESİYE NE DEĞİŞTİ ALLAHAŞKINA, HANGİ ALANDA ÖZGÜRLEŞTİK , HANGİ SIKINTIMIZ ÇÖZÜLDÜ, SİZİN EN BÜYÜK DERDİNİZ O İDİYSE HEP BERABER GÖZÜMÜZ AYDIN ÇOK ŞÜKÜR ÇÖZÜLDÜ ÇÖZÜLECEK, AMA HAYAT DEVAM EDİYOR , HEPP BERABER BURADA İNŞALLAAHHH 5 YIL SONRADA GÖRÜŞÜR TARTIŞIRIZ KİM NE DEMİŞ NE OLMUŞ GÖRÜRÜZ, ZAMAN BU ÇABUK GEÇER MERAK ETMEYİN
![]() |
![]() |
#153 |
Yeni Yiğido
![]() LALE_DEVRI Şuan
![]() Son Aktivite: 09.08.2012 12:31
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() |
![]() Türban(I)Takanlar,Türban(A)Tak anlar!!!
Son zamanlarda çeşitli sanal platformlarda ve forumlarda sürekli türban tartışması yapılıyor.Ve bir kesim türbanı öcü,tukaka zihniyeti ile görüyor... Kişilerin;dil,din,ırk ayrımı yapmadan,yaşama,okuma hakkı vardır,diyor İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi.... Madem öyle,türbanlılar neden bir bez parçası için okuma haklarından yoksun bırakılıyor... Bu bir haksızlık değilmidir sizce??? Türbanlı diye ayrımcılık yapanlar!!! Kim bu türbanlı sınıfı??? Biri benim anam,diğeri senin kız kardeşin,Öbürü halanın kızı ayşe,öteki,teyze kızı elif...Yani biziz bizbizeyiz..... Birde işi Mustafa kemal ATATÜRK'e şikayet etmeye kadar getirenler bile oldu... Aslında biraz zihinlerini çalıştırıp at gözlüğüyle bakmasalar, ATATÜRK'ün, TÜRKİYE CUMHURİYETİ'nin ilk cumhurbaşkanının Çankaya ya Eşi latife hanımla Latife hanımın başındaki baş örtüyle girdiğini.... Devletin başındayken cuma namazına gittiğini ve gitmeklede kalmayıp cemaate cuma hutbesi verdiğini,(Balıkesir Hutbesi)bildiğimiz halde,Şimdi kurucumuz önder Mustafa Kemal'i Laiklik karşıtı olarakmı görecekler?? Annesi Zübeydiye hanım ve eşli Latife hanım baş örtülü olduğundan annesi ve eşinindemi laiklik karşıtı olduğu düşünülecek..... Mustafa Kemal'in,nice harplerde bulunduğunu,Kurtuluş savaşında En büyük desteğini aziz milletim dediği ön saflarda,Nine Hatunu,Şerife Bacıyı,Kara Fatmayı,Ayşeleriyle,elifleriyl e,başı örtülü düşmana karşı savaştırırken,bu kahraman kadınların çocukları,torunları,isimleri her neyse sırf başı örtülü diye üniversiteye almamak onların okuma özgürlüğünü kısıtlamak akla dair midir??? ATATÜRK Olsaydı inanın bunlara güler geçerdi.... Çünkü O;''Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir''demişti... Yani bu hak ne bir rektörde,ne de bir parti liderindeydi.... Şurayı iyi ayırt etmek lazım!!! Yıllarca içimize nifak tohumları ekenler,İçimize Alevi-Sunni,Sağcı-Solcu,fitnesi atanlar,şimdilerde türbanlı-türbansız polemiği yaratarak uzaktan düşeceğimiz kaosu bekliyor ve kıs kıs gülüyorlar... Aman Dikkat!!! Biz büyük bir toplumuz.Bu tarz komplolara gelmemeli,Dirliğin ve birliğin dirayetini önemle anlamamız ve uygulamamız gerekmektedir.. Selametle Kalın.... not: ALINTIDIR |
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() ceylankimya Şuan
![]() Son Aktivite: 12.06.2008 07:57
Tecrübe Puanı: 750
![]() |
![]() ![]() Ağzı olan konuşuyooo...!
![]() |
![]() |
#155 | |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() Dağcı Şuan
![]() Son Aktivite: 23.08.2014 12:23
Tecrübe Puanı: 752
![]() |
![]() Alıntı:
Peygamberimizin veda hutbesini hiç okumadın galiba; ". . . Ey insanlar! Rabbiniz birdir. Babanız da birdir. Hepiniz Adem'in çocuklarısınız, Adem ise topraktandır. Arabın Arap olmayana, Arap olmayanın da Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi; kırmızı tenlinin siyah üzerine, siyahın da kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah'tan korkmaktadır. Allah yanında en kıymetli olanınız O'ndan en çok korkanınızdır. Azası kesik siyahî bir köle başınıza amir olarak tayin edilse, sizi Allah'ın kitabi ile idare ederse, onu dinleyiniz ve itaat ediniz. Kimse kendi suçundan başkası ile suçlanamaz. Baba, oğlunun suçu üzerine, oğlu da babasının suçu üzerine suçlanamaz. . . ." Bir müslüman bu şekilde konuşamaz. Müslüman değilse o ayrı...
![]() |
![]() |
#156 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() puar Şuan
![]() Son Aktivite: 29.04.2010 14:08
Tournaments Won: 1Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 813
![]() |
![]() Sorunların 100 de 10 u çözlücek yarım bir yasanın ben tam anlamı ile fayda getireceğini süşünmüyorum...çelişkilerle dolu bir yasa...
![]() |
![]() |
#157 | |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() Dağcı Şuan
![]() Son Aktivite: 23.08.2014 12:23
Tecrübe Puanı: 752
![]() |
![]() Alıntı:
Yazının ilk cümlesinde saygı duyuyorum diyorsun sonra da sevmiyorum diyorsun. Çelişki içindesin. Şapka ile sadece basit bir şey söyleyeyim sana; kafanda fötör şapka ile secde et bakalım, yapabilecekmisin?
![]() |
![]() |
#158 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslıgenç Şuan
![]() Son Aktivite: 20.03.2016 23:42
Tecrübe Puanı: 908
![]() ![]() ![]() |
![]() Ya mantıklı düşündün mü bu yasanın sadece bir formaliteden ibaret olduğunu anlıyorsunuz.Şimdi bu yasa çıkacak başörtülü bir bacımız üniversiteden mezun olup atıyorum ,öğretmen olacak.Ama başı örtülü olduğu için öğretmen olamayacak yani bu yasa yarım bir yasa tam anlamıya üstünde durulup çalışoılmamış bir yasa.Tabiki türbanın serbest olmasını isterim ama sonucu aynı olduktan sonra...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() ceylankimya Şuan
![]() Son Aktivite: 12.06.2008 07:57
Tecrübe Puanı: 750
![]() |
![]() Necip Fazıl KISAKÜREK Hüseyin Nihal Atsız'a sorar:
-İslam Dini hakkında ne düşünüyorsun? diye Atsız:Türkün dini olduğu için saygı duyuyorum. Kısakürek:Peki Türkün dini şamanizm olsaydı(mazallah)! Atsız:o zaman ona saygı gösterirdim. Necip Fazıl Kısakürek bunun hüç şüphesiz küfür olacağını bildirmekte... Necip Fazıl: Beni hristiyan gagavuz Türkü ve Müslüman bir zenci ile aynı odaya koysalar hiç şüphesiz MÜSLÜMAN ZENCİ BENİM KARDEŞİMDEN DAHA İLERİDİR. DİĞERİ İSE ZERRE KADAR BAĞINTIM YOKTUR.
![]() |
![]() |
#160 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() puar Şuan
![]() Son Aktivite: 29.04.2010 14:08
Tournaments Won: 1Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 813
![]() |
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |