|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#11 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() BOUN Şuan
![]() Son Aktivite: 27.12.2014 21:40
Tecrübe Puanı: 813
![]() |
![]() Allah birdir Peygamber Hak
Rabbül alemindir mutlak Senlik benlik nedir bırak Söyleyim geldi sırası Kürtü Türkü ne Çerkezi Hep Ademin oğlu kızı Beraberce şehit gazi Yanlış var mı ve neresi Kurana bak İncile bak Dört kitabın dördü de hak Hakir görüp ırk ayırmak Hakikatte yüz karası Binbir ismin birinden tut Senlik benlik nedir sil at Tuttuğun yola doğru git Yoldan çıkıp olma asi Yezit nedir, ne kızılbaş Değil miyiz hep bir kardaş Bizi yakar bizim ataş Söndürmektir tek çaresi Kişi ne çeker dilinden Hem belinden, hem elinden Hayır ve şer emelinden Hakikat bunun burası Şu alemi yaratan bir Odur külli şeye Kadir Alevi Sünnilik nedir Menfaattir var varası Cümle canlı hep topraktan Var olmuştur emir Haktan Rahmet dile sen Allah'tan Tükenmez rahmet deryası Veysel sapma sağa sola Sen Allah'tan birlik dile İkilikten gelir bela Dava insanlık davası… Aşık Veysel Şatıroğlu Arkadaşlar ne zaman hemşerilerim arasında Alevi-Sünni ayrımı üzerine bir tartışmaya şahit olsam Aşık Veysel'in bu şaheseri aklıma gelir. İnsanı teskin eden bu ifadeleri içinizde birbirinize karşı duyduğunuz anlamsız husumetleri bir kenara bırakarak lütfen okuyunuz! Bir hususa daha değinmek istiyorum. Eğer bu sitede insanlar birbirlerinin kutsalına, özeline ve sevdiği değer verdiği herhangi bir şeyine hakaret etmedikçe konuşmak, fikir beyan etmek ve kendi doğrularını söylemekte özgür olmalıdır. Son bir kaç ayda bu sitede Alevilik üzerine açılan bir çok forumu okudum ve gerçekten benim için faydalı oldu. Daha evvel sadece cahil ve önyargılı yorumlarla bezenmiş olan kafamdaki Alevilik imajı değişti. Elbette bir Sünni olarak benim hala anlayamadığım ve keşke şunu şöyle yapsalar daha iyi olmaz mıydı diye düşündüğüm bir çok nokta var ancak en azından temel inanç noktasında ve inanış biçiminde hemen hemen aynı yerde olduğumuzu gördüm. Birtakım dini ritüellerdeki farklılıklar hususunda ise söz söyleyecek konumda kendimi görmüyorum.
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|