Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Arama Bugünki Mesajlar Forumlar? Okundu Kabul Et

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 03.06.2008, 03:29   #1
yiğidoturan
Usta Yiğido

yiğidoturan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yiğidoturan Şuan yiğidoturan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.07.2014 12:58

Tecrübe Puanı: 1100 yiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDI
Standart eski isveç büyükelçisinden TÜSİADA ağır suçlama

Dış Haberler

Eski İsveç Büyükelçisi'nden TÜSİAD'a ağır suçlama

İsveç'in eski Ankara Büyükelçisi Ann Dismorr
İsveç'in eski Ankara Büyükelçisi Ann Dismorr, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) birçok üyesinin, gayri resmi görüşmelerde, AK Parti'nin yargı tarafından kapatılmasına destek verdiklerini söyledi.

2001-2005 yılları arasında Türkiye'de görev yapan Ann Dismorr, "Kodları Çözülmüş Türkiye'' adlı kitabının tanıtımı dolayısıyla Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'de daha önce onlarca siyasal partinin yargı süreciyle kapatıldığını, fakat AK Parti aleyhindeki kapatma davasının, büyük halk çoğunluğuna dayanan ve iktidardaki bir partiyi ilk kez hedef alması nedeniyle bunlardan farklı olduğunu vurguladı. Davanın, "karizmatik bir lider" olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedeflediği yönünde söylentilere değinen eski büyükelçi, Erdoğan'a siyasi yasak getirilmesi durumunda bunun büyük bir risk olacağını ifade etti. Ann Dismorr, "Birçok TÜSİAD üyesi, gayri resmi görüşmelerinde AK Parti'nin yargı tarafından kapatılmasını destekliyor. Bunları anlayamıyorum, çünkü Türkiye'ye doğrudan yabancı sermaye yatırımı akını siyasal istikrar sayesinde oldu. Batı Avrupalı bakışıyla bunu sindirmek zor.'' diye konuştu. Bir soru üzerine de Türkiye'nin AB yolculuğunda anamuhalefet CHP'yi hükümete alternatif görmediğini belirterek, "Benim ülkem İsveç'deki Sosyal Demokratlar, CHP'yi Sosyalist Enternasyonal'den çıkarmaya çalışıyor." dedi. Türkiye'de kutuplaşmanın arttığını söyleyen Dismorr, "Hükümet keşke başörtüsü sorununu büyük bir reform paketiyle birlikte ele alsaydı. O zaman, kuşkulara neden olmazdı.'' eleştirisinde bulundu. Türkiye'deki toplumsal bölünmüşlüğün aşılması için de "AB yolunda birleşilmesini'' önerdi. Brüksel, aa

03 Haziran 2008, Salı

sermaynin gizli gücü diyorum ben buna
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)

Seçenekler Arama
Stil