Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Arama Bugünki Mesajlar Forumlar? Okundu Kabul Et

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 11.01.2009, 00:44   #151
almina_58
Yiğido
NO AVATAR

almina_58 Şuan almina_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 12.12.2009 23:34

Tecrübe Puanı: 636 almina_58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Zanlılar Suikast Hazırlığındaydı

Alıntı:
Yiğiter Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ben dokunulmazlıklar kaldırılsın demiyorum...
Ben Ak Parti kendiyle çelişiyor diyorum..
Daha önce de dedim ben CHP ve MHP'nin samimiyeti daha doğrusu samimiyetsizliği hakkında yorum bile yapmam.

Kardeşim ben de senin yorumuna cevap yazmadım senin yorumuna göre kendi yorumumu yaptım...
almina_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 11.01.2009, 00:44   #152
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1218 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Arkadaşlar 1. si milletvekilleri hariç hiçbir kurumun, kişinin ya da zümrenin Türkiye'de dokunulmazlığı yoktur. Sadece Kamu Görevlilerinin yargılanma biçimi farklıdır. Bir kamu görevlisini yargılamak istersen Polisse Emniyet Genel Müdürlüğünden, Askerse Genelkurmaydan, Yargıçsa Yargıtay'dan, Rektörse YÖK'ten izin alırsın ve yargılamanın önü açılır, hiçbir kamu görevlisinin yargılanması da engellenmemiştir. Ayrıca bu olay anayasada yazmaz, yasalarla belirlenmiştir, onu da değiştirecek çoğunluk AKP'de vardır. Ancak milletvekilliği dokunulmazlığı Anayasa'da yazar, orada değişiklik gereklidir bunun da değişikliğini AKP tek başına yapamaz, CHP de gel destek verelim kaldıralım diyor.
Hükümet dokunulmazlığı kaldırabilir. Bana sormuşsun sevgili almina, evet kaldırabilir, yazdığım şeyde bir CHP'li vekil kendisinin dokunulmazlığının kaldırılmasını istiyor, hükümet partisinin oyları gelmediğinden kaldırılamıyor, o anlamda söyledim.
Dünya'nın hiçbir yerinde Türkiye'dekine benzer bir dokunulmazlık yoktur, ayrıca 25 yıldır dokunulmazlığı olan kişiler kaldırsaydı diyor, eğer bahsini ettiğiniz Baykal'sa o ilk olarak 70'li yıllarda vekil oldu ve o zaman zaten dokunulmazlığı yoktu. Darbede Zincirbozan'da yattı, 99 seçimlerinde vekil olamadı dokunulmazlığı yoktu 3 sene boyunca 500 tane dava açılabilirdi bir suçu olmadığından açılmadı, ayrıca CHP 80 darbesinden sonra hiç çoğunluk partisi olamadığı için dokunulmazlığı kaldırabilecek bir vekil sayısına erişemediğinden yapamadı ancak 93'ten beri 1. vaati budur. Bunun yanında Baykal'ın mecliste bekleyen 1 tane dosyası vardır onun için yargılanmak istemektedir ancak dokunulmazlığını kaldırılması için bas bas bağırmasına rağmen kaldırılmamaktadır. Ben başka bir partili olmama rağmen CHP'nin bu konuda samimi olduğuna ve tamamen haklı bir kavga verdiğine inanıyorum, AKP mecliste bekleyen dosyaların %90'nı kendilerine ait olduğundan izin vermiyor. Kardeşim Türkiye'nin maliye bakanının evrakta sahtecilik ve dolandırıcılıktan davası var bu nedir? Gitsin kendini aklasın gelsin...
Bunun yanında Yiğiter'in muhalifliğine gelelim, ben bundan önce çok başlık altında Yiğiterle tartıştım, AKP'yi koruduğu dönemlerde oldu demekki kendisine göre bir dünya görüşü var ve o yolda ilerliyor, AKP'nin yaptığı iyi şeyleri yeri geldiğinde de CHP'nin yaptığı iyi şeyleri savunuyor bu karıştırıcılık değil doğruculuktur. Kutluyorum kendisini...Seva ve Almina'yı da düşüncelerini sonuna dibine kadar en partizanca şekilde dorudukları için çok saygı duyuyorum...
Saygılar...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 11.01.2009, 00:49   #153
Kibrisli
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1218 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Ayrıca Çılgın Türk'ü de unuttum seni gardaşım özür dilerim

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 11.01.2009, 01:00   #154
almina_58
Yiğido
NO AVATAR

Kıbrıslı kardeşim bak bu sefer alıntı yapmadan yorum yapacam sana senin için bir ilk olacak galiba

Kardeşim dokunulmazlığı hükümet kaldıramaz.Ayrıca hükümetin partisi hiç kaldıramaz.Çünkü hükümetin partisi diye birşey yoktur.Bakanlar meclis dışından da atanırlar.AKP ile Bakanlar kurulunu birbirine karıştırmayalım.Hukuksal açıdan bunlar çok ayrı şeyler.Şimdi sana birşey söyleyecem.Mesela Vali devletin valisidir dimi.Hükümetin valisi olmaz.Valilik bakanlığa bağlı bir kuruluştur aynı şekilde kaymakamlık veya bucak.O zaman biz bu kuruluşları hükümetin partisi varmış senin tabirinle, akp ye bağlı mı diyecez.İşte yanlışlık burada Meclisteki çoğunluk partisi ile hükümeti yani Bakanlar Kurulunu birbirine karıştırmayalım.Bunların görevleri ve işlevleri çok farklıdır.

O zaman şu hatayı da düzeltelim.Meclisteki dokunulmazlıkları ancak ve ancak meclisin kendisi kaldırır salt çoğunluk ile.Hükümet kaldırmaz...

Ayrıca bana partizanca görüşlerimi savunduğumu söylemişsin senden farkım olmadığım için ben de sana saygı duyuyorum.SAYGILARIMLA...
almina_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 11.01.2009, 01:06   #155
Kibrisli
Usta Yiğido

Alıntı:
almina_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Kıbrıslı kardeşim bak bu sefer alıntı yapmadan yorum yapacam sana senin için bir ilk olacak galiba

Kardeşim dokunulmazlığı hükümet kaldıramaz.Ayrıca hükümetin partisi hiç kaldıramaz.Çünkü hükümetin partisi diye birşey yoktur.Bakanlar meclis dışından da atanırlar.AKP ile Bakanlar kurulunu birbirine karıştırmayalım.Hukuksal açıdan bunlar çok ayrı şeyler.Şimdi sana birşey söyleyecem.Mesela Vali devletin valisidir dimi.Hükümetin valisi olmaz.Valilik bakanlığa bağlı bir kuruluştur aynı şekilde kaymakamlık veya bucak.O zaman biz bu kuruluşları hükümetin partisi varmış senin tabirinle, akp ye bağlı mı diyecez.İşte yanlışlık burada Meclisteki çoğunluk partisi ile hükümeti yani Bakanlar Kurulunu birbirine karıştırmayalım.Bunların görevleri ve işlevleri çok farklıdır.

O zaman şu hatayı da düzeltelim.Meclisteki dokunulmazlıkları ancak ve ancak meclisin kendisi kaldırır salt çoğunluk ile.Hükümet kaldırmaz...

Ayrıca bana partizanca görüşlerimi savunduğumu söylemişsin senden farkım olmadığım için ben de sana saygı duyuyorum.SAYGILARIMLA...
Tamam ne anlatmak istediğimi ben sana söyledim hala üsteliyorsan birşey diyemem, hükümet partisi akp dir çoğunluk ondadır CHP'li bir vekil dokunulmazılığının kaldırılmasını istiyor hangi parti nin oylarına ihtiyaç var???? sana sorayım....MHP??? hayır yetmez, DTP yooo oda yetmez DSP??? hayır... Bağımzıslar yok onlarda yetmiyor, kim kaldı geriye?? Sadece HÜKÜMET partisi AKP o istemedikçe bırakın tüm meclisin 1 tek vekilinki bile kalkmaz diğer tüm vekiller birleşse, yani bahsettiğim olay bundan ibaret, anlatmak istediğimi anlatamadığımdan özür dilerim.....
Onca yazdığım şeyden sadece bunu mu seçtin sende

Saygılar...

Alt 11.01.2009, 01:11   #156
Kibrisli
Usta Yiğido

Alıntı:
çılgın_türk Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
bakın konuya ilginiz reklam almanıza sebep oldu hayırlı işler
Ama hakkaten rekoru kırcaz devam arkadaşlar))

Alt 11.01.2009, 01:13   #157
çılgın_türk
Tecrübeli Yiğido

çılgın_türk - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

çılgın_türk Şuan çılgın_türk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.04.2012 18:32

Tecrübe Puanı: 688 çılgın_türk FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

yoruldular elleham ki ee o kadar kafa patlatmak kolay değil zor konular bunlar...

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
çılgın_türk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 11.01.2009, 01:14   #158
almina_58
Yiğido
NO AVATAR

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Tamam ne anlatmak istediğimi ben sana söyledim hala üsteliyorsan birşey diyemem, hükümet partisi akp dir çoğunluk ondadır CHP'li bir vekil dokunulmazılığının kaldırılmasını istiyor hangi parti nin oylarına ihtiyaç var???? sana sorayım....MHP??? hayır yetmez, DTP yooo oda yetmez DSP??? hayır... Bağımzıslar yok onlarda yetmiyor, kim kaldı geriye?? Sadece HÜKÜMET partisi AKP o istemedikçe bırakın tüm meclisin 1 tek vekilinki bile kalkmaz diğer tüm vekiller birleşse, yani bahsettiğim olay bundan ibaret, anlatmak istediğimi anlatamadığımdan özür dilerim.....
Onca yazdığım şeyden sadece bunu mu seçtin sende

Saygılar...
Kardeşim Hükümet Partisi diye birşey yok ama sana göre varsa bilemem artıkAyrıca tüm yazdıklarına cevap vermek zorunda değilim ki yazdıklarının cevabını da geçmiş sayfalarda verdiğimi görebilirsin zaten yine aynı şeyleri söylemek istemiyorum bozuk plak gibi.
Bazı olmayan şeyleri inat ediyorsun ama neyse canın saolsun.Ama şunu söylemeden edemeyecem;

HÜKÜMET PARTİSİ DİYE BİRŞEY OLMAZ

Hadi kardeşim ben şimdi yatıyorum size iyi geceler Allah rahatlık versin yarın yine atışmaya devam ederiz inş
Alt 11.01.2009, 01:15   #159
çılgın_türk
Tecrübeli Yiğido

çılgın_türk - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

çılgın_türk Şuan çılgın_türk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.04.2012 18:32

Tecrübe Puanı: 688 çılgın_türk FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Kardeşim Hükümet Partisi diye birşey yok ama sana göre varsa bilemem artıkAyrıca tüm yazdıklarına cevap vermek zorunda değilim ki yazdıklarının cevabını da geçmiş sayfalarda verdiğimi görebilirsin zaten yine aynı şeyleri söylemek istemiyorum bozuk plak gibi.
Bazı olmayan şeyleri inat ediyorsun ama neyse canın saolsun.Ama şunu söylemeden edemeyecem;

Hadi kardeşim ben şimdi yatıyorum size iyi geceler Allah rahatlık versin yarın yine atışmaya devam ederiz inş
ii geceler ödevlerimize çalışalım lütfen yarın başka bir konuya geçecez tekrar yapalım bolbol

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
çılgın_türk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 11.01.2009, 01:17   #160
Kibrisli
Usta Yiğido

Alıntı:

İyi geceler gardaş, bende yatıyorum Söylediğim herşey doğru kontorlü size kalmış bakınız görünüz derim sadece.
Birde şu anki hükümet partisi AKP'dir, Bundan önceki koalisyon hükümetinin büyük ortağı DSP'dir 2. MHP 3. Anap. Hükümet parti veya partilerden oluşur anlatmak istediğim bu daha açık nasıl yazılır ki???

Saygılar tekrar herkese iyi geceler...Sizleri çok seviyorum gardaşlarım fikirlerimiz ayrı olsa da Sivas'lı ve Türk'üz bu bana yeter...

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)

Seçenekler Arama
Stil