|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
| Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz |

|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kibrisli Şuan
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22
Tecrübe Puanı: 1241
![]() ![]() ![]() ![]() |
Diyarbakır, Kıbrıs, Şemdinli, Muş, Ege ordusu ve 1. ordularda görev ve komutanlıklar yapmış Emekli Orgeneral Hurşit Tolon suç şüphesinin ortadan kalkması nedeni ile serbest bırakıldı.
PKK'lı teröristler ile aynı blokta tutulan Tolon Paşa aylardır bu teröristlerden ailesi ve şahsına hakaretler gelmesi nedeni ile Blok'un değiştirilmesi talebinde bulunmuş ancak cezaevi yönetimi ve savcılık izin vermemişti. Son 2 aydır da avukatları aracılığı ile sağlık nedenlerinden tahliye talebi kabul edilmeyen Tolon yaklaşık 10 gün önce GATA'ya kaldırıldı tedavi altına alındı... Avukatlarının sağlık nedeni ile değil delil yetersizliğinden dolayı serbest bırakıldığını söyledikleri Tolon'un GATA'dan ne zaman çıkacağı belirsizliğini koruyor. Delil yetersiliği var!! Sağlık sorunları nedeniyle Haydarpaşa GATA’da tedavi altına alınan Hurşit Tolon’un avukatları, tutuklamaya neden olan belgenin gizli olmadığını, uzun süredir internet ortamında yayınlandığını öne sürerek tahliye talebinde bulundular. Mahkeme, bu bilgiyi Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) sordu. MİT tarafından gönderilen cevapta, belgenin 2001 yılından beri bazı internet sitelerinde yayınlandığı bildirildi. MİT, belgenin yer aldığı sitelerin internet adreslerini de mahkemeye gönderdi. Mahkeme heyeti, çeşitli basın kuruluşlarınca da haber yapılan bu belgenin fotokopisinin Hurşit Tolon’da bulunmasının nedeninin tek başına delil niteliği taşımayacağına hükmetti ve "Kamuya açık alanlarda bulunan bu belgenin herkeste olabileceğini" ekledi. Heyet, “suç şüphesinin ortadan kalkması” nedeniyle tahliye kararı verdi. Geçmiş olsun diyorum saygıdeğer Generalimize, benim hiçbir şüphem yoktu zaten suçsuzluğunuz konusunda ve Şener Eruygur'un da bu durumda olmasına çok üzülüyorum umarım o da en kısa zamanda sağlığına kavuşur ancak zor görünüyor... Sen git yıllarca PKK ile savaş seni alsın onlarla aynı binaya aynı nedenden dolayı koysunlar, sonra felç ol... Yazık... Bu insanların hepsinin o savcıya dava açması gerek mahkeme sonrasında... Yazık... Saygılar...
|
|
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|