Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Arama Bugünki Mesajlar Forumlar? Okundu Kabul Et

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 24.02.2009, 18:32   #31
BOUN
Usta Yiğido

BOUN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

BOUN Şuan BOUN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.12.2014 22:40

Tecrübe Puanı: 822 BOUN isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart Cevap: Kent Meydanı AK-SU İle Birleşecek

Alıntı:
goramaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
işinize gelen sorularımı cevaplandırın işinize gelmeyenleri bırakın....
kent meydanı ile aksuyu birleştirecek paraları varsa gidip başka projeler için niçin alman parası kullanılıyor...
karşında aptal varmış gibi de oraya yorum yazıp durma... hangi siteden neyi öğreneceğimi senden öğrenecek değilim.
Allaha şükür idrak , yorum ve düşünce gücüm var..
bütün türkiye hatta cumhurbaşkanı için güzel olan bana güzel gelmeyebilir..benim doğrularımın ölçütü insanlar değildir. senin için öyleyse bilemem

Açıklayayım arkadaşım, belki biliyorsun belki bilmiyorsun, Atıksu arıtma projesinin maliyeti benim bildiğim kadarıyla 16-17 milyon Euro civarında yani yaklaşık 40 trilyon lira. Belediye bütçesi ne kadar? Cevap: 110 trilyon civarı.

İkinci soru: Belediye bütçesinin üçte birden fazla kısmını hemencecik bu projeye verseler ne olur? Cevap: Belediye çöker, işçiler beş kuruş para alamaz.

Üçüncü soru: Peki bu 40 trilyondan fazla para kaç yılda ödenecek? Cevap: Ödeme çok çok büyük ihtimalle taksitler halinde yapılacak ve benim tahminim yaklaşık ödemenin tamamlanması 10 yılı (belki 15-20 yıl) bulacak.

Umarım mesele anlaşılmıştır. Belediye eğer bir kaç yılda kendi bütçesinden karşılayacağı bir proje olsaydı gidip Alman bankasından kredi kullanmazdı.

Bir örnek verelim: Bu kadar övünülen, yıllardır reklamı yapılan Aksu projesi kaça maloldu? Cevap: 7 trilyon. Peki Alman banklasından kredi kullanılan Atıksu arıtma tesisi maliyeti ne kadardı? Cevap: En az 40 trilyon. Peki maliyeti 7 trilyon olup belediye bütçesinden karşılanan Aksu kaç yılda tamamlandı? Cevap: 4 yılda yüzde ellisi ancak bitirilebildi.

Son soru: Elin gavurundan niye bu parayı aldık dediğiniz, en az 40 trilyonluk Atıksu projesi kaç yılda bitirildi? Cevap: Büyük kısmı iki yılda tamamlandı.

Yani neymiş, işler parayla yürüyormuş, neymiş ne kadar para o kadar köfte!

Siyaset yapılacaksa medenice yapılsın, belden aşağı vurulmasın, eleştiriler mantıklı olsun. İstirhamımdır, kabul buyurunuz!...
Alt 24.02.2009, 18:42   #32
sivas_sevdamiz
Yiğido
NO AVATAR

sivas_sevdamiz Şuan sivas_sevdamiz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.09.2012 13:47

Tecrübe Puanı: 710 sivas_sevdamiz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Alıntı:
goramaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
aman şimdi hertarafı yine delik deşik edeceklerdir..
Bilmiyorum o tarihlerde Sivas'ta mıydınız? Burdaysanız çok iyi bilirsiniz. Atatürk Caddesi'ndeki çalışmaların olduğu zamandan bahsediyorum. yol çukurdan, taştan, topraktan geçilmiyordu. Şehrin en işlek caddelerinden biri kapalı olunca diğer yollarda trafik sıkıştı, vs. yani birçok sıkıntı yaşandı.

SONUÇ: Her geçtiğimde tekrar tekrar hayran kaldığım bir cadde...
Aydınlatmasıyla, düzen intizamıyla çok da güzel oldu bence

SÖZÜN ÖZÜ: Emeksiz yemek olmaz.
sivas_sevdamiz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 24.02.2009, 23:10   #33
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.08.2025 22:38

Tecrübe Puanı: 1366 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

arkadaşlar eleştiri dozunu aştığınızı söylemem bilmem gerek var mı?
eleştirilerinizi benim yazdılarıma yapabilirsiniz tamam mı kişiliğime değil...
sizin dilinizde konuşmayı ben de biliyorum ama bana yakışmaz..
iyi ki bir ''her tarafı delik deşik edecekler demişim'' vay be ne malzeme çıkardınız...sizin kadar ben bilmiyorum değil mi işlerin nasıl yapıldığını..
ha benden önceki bir aç arkadaş; Almandan kredi aldınız karşınızın gözünüzün güzelliği içi mi... valla iyiymiş.
sonra yarın israil karşısında dimdik duramadığınız gibi alman karşısında da dimdik duramazsınız. eliniz bağlı çünkü..
Alt 26.02.2009, 18:13   #34
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 10:55

Tecrübe Puanı: 1071 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI

madem atık su önemli ve öncelikli proje , neden göz boyamalar önce yapılıyorda temel projeler için kırk dereden kırk su getiriliyor akıllılar
bir şehir için önemli öncelikler alt yapı yatırımlarıdır, temiz su, kanalizasyon, elektrik, yol, doğal gaz, toplu taşıma öceliktir,
mesala hala niye hiç raylı sisteme geçiş başlamadı sorarım size zekasına güvenen artistler, daha dün gelip aleme siteye nizam vermeye kalkan gözü kapalı inanmışlar, açın gözünüzü dalkavukluğunda bir sınırı olmalı

madem belediye başkanı , ozaman işimiz önceliğimiz şehrin temel sorunlarıdır,

önce su,
Alt 26.02.2009, 18:26   #35
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Aksu nun önceki halini Sivasta yaşayanlar biliyorlardır. ordan gecerken burnumuzu kapatıp gecerdik. sivrisineklerden akşamları camımızı acamaz balkonda oturamazdık. Sivasta yaşamayan arkadaşlar Aksu projesini eleştirmesin. Yıllardır Sivasın kanalizasyonu şehrin ortasında ordan akıyordu. Şimdi güzel bir görüntü oldu. İyi çalışmaları takdir etmeyi de bilelim. Amasya ya gidenler varsa ırmak kenarını bilirler. orası gibi bir gezinti yeri olsa Aksu herkes ailesini arkadaşını alıp gezintiye çıksa kötü mü olur?
NOt : abircan abi ne olur bir mesajında da kötü söz geçmesin.
Alt 26.02.2009, 18:43   #36
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1319 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Aksu eleştiriyi hiç bir şekilde haketmeyen bir iş..
Alt 26.02.2009, 18:45   #37
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Bu güzelliği de eleştirenlere tek bişey denir: "Hİçkimse görmek istemeyen kadar kör değildir"
Alt 26.02.2009, 19:09   #38
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24

Tecrübe Puanı: 4559 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Belediye başkan adayımız sayın sami aydın beyin AKSU projesi eğer gercekleşirse sivasımıza acısından çok iyi olur inşallah sözünde dururda bu projeyi uygular

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)

Seçenekler Arama
Stil