|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
Serbest Kürsü Serbest Konular |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#11 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabiha Serin Şuan
![]() Son Aktivite: 21.05.2014 18:16
Tecrübe Puanı: 844
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Arif bey
İnsanlığa çok şey anlatan resimleri paylaştığınıız için teşekkürler. Vah Vah ki vah dedim.Sanki biz onladan farklımıyız gardaş. Ülkemizde her koltuğa oturan dünya turu atıyor. Evlatları yurt dışında okuyor, sonrada yüzleri kızarmadan Milliyetcilikten bahsedip şov yapıyorlar, haksızmıyım..Senin benim kesemle yedikleri önlerinde yemedikleri çöpe. Her kurum ve kuruluşta başa geçen bulunduğu mekanı gereksiz masrafla değiştiriyor. Kaldırımlar hiç durmadan sökülüp tekrar yapılıyor. Her yerde, herşeyde israf israf almış başını gidiyor.Yahu Allah'tan korkun yazık değilmi bu devlete bu millete. Yapılan her gereksiz masraflar bizim kesemizden değilmi. Başka yeri bilmem ama Sivas'ta en büyük lüksümüz yapılan kaldırımları söküp tekrar kaldırım yapmak.İnanın acıyır ve üzülüyorum. Bu konuda ve israfla tasarrufla ilgili paylaşılacak çok şey var.Resmi kurum yemekhanelerinde artan yemeklere ne demeli.Bilhassa ekmek israfına hiç dayanamam. İsterseniz şöyle bir düşünelim ve fazla uzağa gitmeyelim. Evlerimizde hiç değilse ekmek israfına son verelim. Yiyeceğimiz kadar ekmek alıp ekmekleri çöpe atmayalım. Hem yazık hemde çok günah. Ben ekmekleri biriktirip çevre köylerden süt ve yoğurt satmaya gelenlere poşetle veriyorum.Vicdanen daha rahatım.Lütfen ekmekleri çöpe atmayalım.Bir dilim ekmek alamayanları düşünelim. Dileğim israftan uzak, aç ve yoksulları düşünerek, har vurup harman savurmayan, bir yetim hakkını düşünüp kendileri sefa görerken,vatandaşa cefa çektirmeyen, Allah korkusu taşıyan, memur,işçi,esnaf,emekli tüm Türk Ulusunu yürekten düşünüp onlara insanca yaşanılır gelir verebilen, vicdan ve merhamet ile yönetilen ülkede yaşamaktır. Ne diyeyim Kimi acından ölüyor, kimi tokundan.Allah ıslah etsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bahar5834 Şuan
![]() Son Aktivite: 22.05.2010 23:10
Tecrübe Puanı: 1286
![]() |
![]() benim içimden geçenleri sabiha serin yazdi çok tşk ederim..............
![]() |
![]() |
#13 | |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Resmi yada gari resmi öyle göz göre göre şeyler yapılıyorki insansın vijdanı sızlıyor, yakınına çeversine çıkar sağlamak para kazandırmak peşkeş çekmek adına neler yapılmıyorki, o da ısrafçılığın ayrı bir boyutu.. Israf dinimizcede haram kılınmıştır. Hatta peygamber efendimizinde bir sözü vardır "komşusu aç yatarken karnı tok gezen bizden değildir" diyerek ne güzel ifade etmiştir.
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5490
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Ya Rasûlallah! “Ey insanlar! Kimin arkasına vurdumsa, işte arkam, gelip vursun! Kimin benden alacağı varsa işte malım, gelip alsın!” “Zulüm işleyen bizden değildir” buyuran sensin. “Bir insanı öldüren, bütün insanlığı öldürmüş gibidir” diyen bir dinin mübelliğisin. Hani sana bir miktar mal ve para gelmişti. Sen onları ihtiyaç sahiplerine vermeden evine girmemiş, sabahlamamıştın. “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” dedin; Sen ki, sokakta yüksek sesle konuşmayan, kötülüğe kötülükle karşılık vermeyen, bağışlayan, affedendin. Sen ki, “Rabbim bana, intikamı alacak gücüme rağmen düşmanlarımı affetmemi; benimle ilişkisini kesenle görüşmemi ve beni mahrum bırakana vermemi emretmiştir” buyurdun. Sen ki, bir mecliste istemediğin bir şey duyduğun zaman, insanların yüzüne karşı bir şey söylemeyen. Sen ki, bir genç kızdan daha hayâ sahibi ve utangaçtın. Senin olmadığın dünya, senin olmadığın evren ne işe yarar? Ya Rasûlallah, şikâyetimiz kimseden değil, nefsimizden. Ya Rasûlallah, senden özür diliyoruz! Rabbim bizi; özrü kabul olmuşlardan ve Resulallah’ın yukarıda belirtilen vasıflarını kendinde cem’eden kullarından eylesin. Bu duygularla; Alemlere rahmet olarak gönderilen Fahri Kainat efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)nin doğum günü olan mübarek mevlid kandilinizi tebrik eder, dualarınızda bize de yer vermenizi temenni ederiz. Selam ve saygılarımizla NurForum.Org Alinti.
Konu Kardelencicegi tarafından (07.06.2009 Saat 21:41 ) değiştirilmiştir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
![]() komşusu aç iken kendi tok yatanlardan bi örnek işte
![]() |
#16 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() İNANIYORUM AMA İNANAMIYORUM
Unut bebeğim ağlamayı, Yum gözleriniki, Etrafındaki karanlık, içinin aydınlığına işlemesin, Getirme aklına aç Afrikayı, savaşları, İnanıyorum yarınlar bu günden daha iyi olacak. Birde bunu yapanlarda müslümanım diye geçiniyorsa işin acı yanı o işte..
"Dilin düşüncenden önce haraket etmesin" Konu Arif Coşkun tarafından (08.06.2009 Saat 14:33 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hastane İçİn Yer Bulundu Mu? | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 15 | 24.05.2011 21:46 |
bilgisayarla iLqili 100 konu.. | selocan58 | Bilgisayar ve İnternet Dünyası | 3 | 04.07.2009 15:32 |
sivas'la ilgili bilgiler | Serd@r | Sivas'ımız Hakkında Bilinmeyenler, Sivas'ımızı Tanıtalım | 6 | 03.07.2009 23:50 |
KAÇ YAŞINDASIN EY GENÇ? KAÇ | Kardelencicegi | Serbest Kürsü | 6 | 28.05.2009 09:10 |
Sözün bittiği yer | AhMeTTuRaN90 | Serbest Kürsü | 3 | 07.01.2009 09:47 |