|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
| Serbest Kürsü Serbest Konular |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#11 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1321
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gökmedrese diye bir eser kalmadı.Aslını yitirdi.Acınacak durumda.Emeği geçenlere teşekkürler(!)
|
|
|
#12 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 65serdal58 Şuan
Son Aktivite: 07.05.2016 11:20
Tecrübe Puanı: 1368
![]() |
BAĞIMSIZ TÜRK DEVLETLERİ MİLLİ MARŞLARI [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] AZERBAYCAN: Azərbaycan! Azərbaycan! Ey qəhrəman övladın şanlı Vətəni! Səndən ötrü can verməyə cümlə hazırız! Səndən ötrü qan tökməyə cümlə qadiriz! Üçrəngli bayrağınla məsud yaşa! Minlərlə can qurban oldu! Sinən hərbə meydan oldu! Hüququndan keçən əsgər, Hərə bir qəhrəman oldu! Sən olasan gülüstan, Sənə hər an can qurban! Sənə min bir məhəbbət Sinəmdə tutmuş məkan! Namusunu hifz etməyə, Bayrağını yüksəltməyə, Cümlə gənclər müştaqdır! Şanlı Vətən! Şanlı Vətən! Azərbaycan! Azərbaycan! KAZAKİSTAN: Jaralğan namıstan kaharman halıqpız, Azattıq jolında jalındap janıppız, Tağdırdın tezınen, tozaqtın ozınen, Aman sav qalıppız, aman sav qalıppız. Erkındık qıranı şarıqta, Eldıkke şaqırıp tırlıkte, Alıptın quatı halıqta, Halıqtın quatı bırlıkte. Ardaqtap anasın, qurmettep danasın, Bavurğa basqanbız, barşanın balasın, Tatulıq, dostıqtın kiyelı besıgı, Meyirban ulu otan, Qazaqtın dalası. Erkındık qıranı şarıqta, Eldıkke şaqırıp tırlıkte, Alıptın quatı halıqta, Halıqtın quatı bırlıkte. Talaydı otkerdık, otkenge salavat, Keleşek ğajayıp, keleşek ğalamat ! Ar-ojdan, ana tıl, önege saltımız, Erlıkte, eldıkte urpaqqa amanat !!! Erkındık qıranı şarıqta, Eldıkke şaqırıp tırlıkte, Alıptın quatı halıqta, Halıqtın quatı bırlıkte. Türkiye Türkçesi: Namuslu ve kahraman bir milletiz, Hürriyet yolunda, kor gibi yanmışız, Kötü kader ve karanlık günlerden, Aydınlığa çıkmışız, aydınlığa çıkmışız. Hürriyet meşalesi ileri, Uyansın Millet bilinci, Delikanlılığın gücü halkta, Halkın gücü ise birlikte. Anasına ve alimlerine hürmet eden, Aramıza nice insanları kabul eden, Dostluk ve yaşama sevincinin beşiği, Merhametli vatan, ulu Kazak bozkırı. Hürriyet meşalesi ileri, Uyansın Millet bilinci, Delikanlılığın gücü halkta, Halkın gücü ise birlikte. Elveda! Karanlık geçmiş ve kötü kadere, İstikbalimiz parlak ve istikbalimiz açık, Ar, namus, ana dil ve ahlak bizim yolumuz, Yiğitlikte, milli birlikte gençlere emanet. Hürriyet meşalesi ileri, Uyansın Millet bilinci, Delikanlılığın gücü halkta, Halkın gücü ise birlikte. TÜRKMENİSTAN: Türkmenbaşyň guran beýik binasy, Berkarar döwletim, jigerim-janym, Başlaryň täji sen, diller senasy, Dünýä dursun, sen dur, Türkmenistanym! Janym gurban saňa, erkana ýurdum, Mert pederleň ruhy bardyr köňülde. Bitarap, garaşsyz topragyň nurdur, Baýdagyň belentdir dünýäň öňünde. Türkmenbaşyň guran beýik binasy, Berkarar döwletim, jigerim-janym, Başlaryň täji sen, diller senasy, Dünýä dursun, sen dur, Türkmenistanym! Gardaşdyr tireler, amandyr iller, Owal-ahyr birdir biziň ganymyz. Harasatlar almaz, syndyrmaz siller, Nesiller döş gerip gorar şanymyz. Türkmenbaşyň guran beýik binasy, Berkarar döwletim, jigerim-janym, Başlaryň täji sen, diller senasy, Dünýä dursun, sen dur, Türkmenistanym! Arkamdyr bu daglar, penamdyr düzler, Ykbalym, namysym, togabym, Watan! Saňa şek ýetirse, kör bolsun gözler, Geçmişim, geljegim, dowamym Watan! KIRGIZİSTAN: Ak möñgülüü aska zoolor, talaalar, Elibizdin canı menen barabar. Sansız kılım Ala-Toosun mekendep, Saktap keldi bizdin ata-babalar. Algalay ber, Kırgız el, Azattıktın ýolunda. Örkündöy ber, ösö ber, Öz tagdırıñ koluñda. Bayırtadan bütköm münöz elime, Dostoruna dayar dilin berüügö. Bul ıntımak el birdigin şiretip, Beykuttuktu beret Kırgız ýerine. Algalay ber, Kırgız el, Azattıktın ýolunda. Örkündöy ber, ösö ber, Öz tagdırıñ koluñda. Atkarılıp eldin ümüt, tilegi, Ýelbiredi erkindiktin ýelegi. Bizge ýetken ata saltın, murasın, Iyık saktap urpaktarga bereli. Algalaý ber, Kırgız el, Azattıktın ýolunda. Örkündöy ber, ösö ber, Öz tagdırıñ koluñda. ÖZBEKİSTAN: Serquyosh, hur o’lkam, elga baxt, najot, Sen o’zing do’stlarga yo’ldosh, mehribon! Yashnagay to abad ilmu fan, ijod, Shuhrating porlasin toki bor jahon! Oltin bu vodiylar - jon O’zbekiston, Ajdodlar mardona ruhi senga yor! Ulug’ xalq qudrati jo’sh urgan zamon, Olamni mahliyo aylagan diyor! Bag’ri keng o’zbekning o’chmas iymoni, Erkin, yosh avlodlar senga zo’r qanot! Istiqlal mash’ali, tinchlik posboni, Haqsevar, ona yurt, mangu bo’l obod! Oltin bu vodiylar - jon O’zbekiston, Ajdodlar mardona ruhi senga yor! Ulug’ xalq qudrati jo’sh urgan zamon, Olamni mahliyo aylagan diyor! DOĞU TÜRKİSTAN KURTULUŞ MARŞI Qurtulush Marşi (Uygur Türkçesi) Kurtuluş Marşı (Türkiye Türkçesi) Qurtulush yolinda sudek aqti biznig qanimiz, Sen üçün ey yurtimiz bolsun pida janimiz. Qan kiçip hem jan birip akhir qurtuldurduq sini, Qelbimizde qutquzushqe bar idi imanimiz. Yar hem dem boldi biznig himmitimiz sen üçün, Dunyani sorghan idi ötken ulugh ejdadimiz. Yurtumuz biz yüz-közigni qan birle pakizliduq, Emdi hiç kirletmigeymiz çünki Türktur namimiz. Kurtuluş yolunda su gibi aktı kanımız, Senin için ey yurdum, olsun feda canımız Kan dökerek, can vererek, seni kurtardık, Kalbimizde, kurtuluş için imanımız vardı. Yar oldu, himmetimiz sana, Dünyaya hükmetmişti geçmiş ecdadımız. Yurdum, kanla temizledim seni, Artık kirletmeyiz, Türk’tür adimiz |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4561
![]() |
Güzel paylaşımınız için sağolun.Emeğine sağlık kardeşim
|
|
|
#14 |
|
Yiğido
![]() ![]() spainloco Şuan
Son Aktivite: 21.02.2012 16:23
Tecrübe Puanı: 748
![]() |
turkmenistanınkini arıyordum teşekkürler..
|
|
|
#15 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
adları bağımsız yaşantıları bağımsızmı. hayır hep zulmün pençesindeler.
azarbeycan bayrağını türkiyede bi maça sokup sallayamıyorsam bu benim ayıbımdır
|
|
|
#16 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dilsad Hatun Şuan
Son Aktivite: 29.10.2010 21:09
Tecrübe Puanı: 1124
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Paylasim icin tesekkurler
|
|
|
|
#17 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Abdurrahman 58 Şuan
Son Aktivite: 17.06.2016 18:24
Tecrübe Puanı: 1135
arkadaşlar.lütfen okuyalım.tanınması gereken önemli bir şahsiyettir!
|
|
|
#18 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() *AHISKALI* Şuan
Son Aktivite: 31.08.2024 04:39
Tecrübe Puanı: 715
![]() ![]() |
![]() MAVİ BİR ÖLÜM Bak yine sana sesleniyorum… Senin kim olduğunu hiç bilmeyerek Senin kim olduğunu en çok bilerek, Ağlayan güllerin, isyankar zambakların Dört nala açan kiraz çiçeklerinin, Dudak kıvrımlarına yoldaş olacağım… Sarı bir hüzün, kızıl bir gurur ve Siyah bir öfkeyle konuşacağım sana… Sana oklardan değil, yaydan bahsedeceğim, Gülün dikenlerinden değil, Gülleri ve dikenlerini doğurmaktan yorulmayan, Topraktan söz açacağım.. Akan su gelmeyecek kelimelerime, Suyu şefkatle kucaklayan sessiz taşların canını yakan Damlaları dillendireceğim… ![]() Yine sana sesleneceğim, senin kim olduğunu hiç bilmeden, Bilmek istemeden… Bir dilek hakkım olsaydı eğer, Hiçbir şeyi elde etmeyi dilemezdim. Bir şey den vazgeçmeyi isterdim sadece, Hayatta bir şey den vazgeçmem istenseydi, Bedeli her şeyim olsa bile Sana seslenmekten vazgeçmek isterdim. İlginç değilmi.? Sana seslenmekten vazgeçmek istemediğimi, Bundan hoşlandığımı düşünüyorsun belki de, Oysa sana seslenmek, Bütün hesaplarımı gördüğüm bu dünyadaki Tek geride kalmış hesap benim için. Bu dünyadaki tek yük… ![]() Kürek mahkumu için her gün kürek çekmek neyse, Benim içinde sana seslenmek o. Bir yandan gemiyi ufka ulaştırmanın tek yolu, Öbür yandan, bileklerimden sızan kanların Gönlümü işgale yeltendiği bir rotanın can suyu. Oysa ben sana küreklerden değil, Gemiden bahsetmek isterdim. Büyüklerim bana, kadınlara gökyüzünü, Gemileri ve yelkenleri anlatmayı öğrettiler. Sen kürekleri, yağlı urganları, Geceyi siyaha gömen fırtınaları öğretmeye çalışıyorsun. Sana ellerimle dokunarak, Gözlerimle okşayarak göstermek isterdim, Rüzgar la şişen beyaz yelkenleri. Ama senin vaktin yoktu, ben bunu hiç anlayamadım… Sana sesleniyorum… ![]() Ve gözlerin bileklerimden parmak uçlarıma kadar toplanmış Kan pıhtılarını seyrediyor. Kürekleri bırakmıyorum, Önce yücelttiğin, sonra terk ettiğin aşkın onuru için, Kalemi bir an elimden düşürmüyorum. Benden kaçıp cennete gitmek isteseydin, Seni cennetin kapısına kadar götürürdüm. Bana gelmek için seni korkutan cehennem olsaydı, Cehennemle konuşurdum, Seni ona anlatabilirdim. Oysa sen ne cenneti isteyecek kadar aşık oldun, Ne de cehennemi isteyecek kadar ayrılık. ‘Seviyorum seni ama..’ dedin, ‘Hoşça kal’ diye ekledin. Ve hiçbir şey söylemeden gittin… Ayrılığın dilsiz olduğunu ben senden öğrendim. Dilsiz olanın yaşayabileceğini sen öğrettin bana, Ve kalemime ilk defa saçma gözlerle baktım. Yine, sadece sana sesleneceğim, Müebbet bir aşk dışında, Bildiğim tüm duyguları terk edeceğim, Sana sesleneceğim Seni sadece kuru bir sevgiyle değil Binlerce yıllık bir gururla, Ve pervasız bir öfkeyle sevdiğimi duyumsuyor musun? Mütevazi bir sevgiyle değil, Küstah bir aşkla sevdim seni. Ben Osmanlı gibi, Kollarımın yetişemediği bir aşkı kucaklamaya çalışırken, Sen ise köprülerin ülkesi Venedik teki son sancağı, Kışın üşümemek için şal yaptın kendine. Neden bilmiyorum özlemin artıyor içimde, Zaman geçtikçe eksilir demiştin oysa Sana inanırım bilirsin, Zamanla unutursun demiştin. Niye daha derinleşiyor öyleyse? Derinleşiyor özlemin, Ve gönlümde bir iç savaşta dökülen Kanları coşturuyor, ayrılık sözlerin. Öfkelerimin kararlılığını aşka katık ederek konuşacağım.. Ta ki bu dünyayı terk edene kadar. ![]() Öyle sanıyorum ki hüzünle ve acıyla Pek barışık olmadığın için benden uzun yaşayacaksın. Benden sonra kelimelerim bir bir gelecek gönlüne, Onların benden geldiğini bir tek sen bileceksin. Küstah bir aşkla seveceğim seni, Savaş ve ölümle haşır neşir olan kelimeler dışındakileri, Unutmaya gayret edeceğim ömrümün geri kalanında. Sana sesleneceğim yine.. Sarı bir keder, kızıl bir kibir ve Siyah bir isyanla konuşacağım sana kim olduğunu hiç bilmeden, Ağlayan zambakların dudak kıvrımlarına yoldaş olacağım... Senin kim olduğunu en çok bilerek, Hayatın bana vaadettiği tüm aşkları terk edeceğim Müebbet bir aşk, sarı bir hüzün, kızıl bir gurur ve Siyah bir öfkeyle konuşacağım, Bu dünyayı terk etme müjdesi gelene kadar. Hüznü, gururu ve öfkeyi bilseydin keşke…….. Hüznümün beni aşan taşkınlığını, Gururumun binlerce yıl önceden miras kalmış hoyratlığını, Öfkelerimin hiçbir zaman sona ermeyecek ve Azalmayacak kararlılığını anlayabilseydin… Anlatabilirdim sana; Seninle yaşanan bir aşktan sonra, Ayrılığın,sadece ölüm bile olsa, Mavi bir ölüm olacağını…………. alıntıdır...
|
|
|
#19 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4561
![]() |
Paylaşımınız için teşekkürler
|
|
|
#20 |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5500
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Konu Kardelencicegi tarafından (05.11.2009 Saat 00:58 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|