Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Tarihe Çivi Çakıyorlar - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Arama Bugünki Mesajlar Forumlar? Okundu Kabul Et

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Türkiye Çocuk Dergisi'ndeki Masallarım           »          Mustafa Kemal ATATÜRK...           »          Sen Yoluna Ben Yoluma - Serdar Yıldırım           »          Karagöz İle Hacivat: Koca Kafalı Bir Keleş           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI

Seçenekler Arama Stil
Alt 16.04.2010, 12:30   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 983 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Tarihe Çivi Çakıyorlar

Sağlam kalmış muhteşem taç kapısı ile Sivas’ın ve Anadolu’nun en ünlü yapıları arasında yer alan ve 1271 yılında yapılan Buruciye Medresesi tam anlamıyla bir tarih ve turizm ayıbı yaşanıyor.

Yapım için çivi çakamayanlar yıkım için tarihe çivi çakıyor

Medresenin eşsiz taç kapısındaki el işlemesi taşlara çakılan onlarca çivi tarihi yapıya büyük zarar verirken, Sivas elindeki eserlere sahip çıkma konusunda gösterdiği duyarsızlığını devam ettiriyor.

2005 yılında da restorasyona alınan ve yapılan son restoresi birçok kişi tarafından eleştirilen medresede sağlam kalmış taç kapıya afiş ve ilan asmak için çakıldığı tahmin edilen onlarca büyük çivi sanatseverleri de derinden üzüyor.

Şu an Sivas Valiliğine bağlı olarak el sanatları merkezi olarak kullanılan ve içerisinde çay bahçesi olan medresede hemen hemen her ay çeşitli etkinlikler düzenlenirken, dünde Turizm Haftası resepsiyonu yapıldı.

Her yıl yerli yabancı binlerce turistin hayran olduğu tarihi medresenin kapısındaki tarih ayıbı da dikkatli vatandaşların gözünden kaçmadı. Muhteşem taç kapıya çakılan onlarca çiviyi gören vatandaşlar tepkilerini dile getirmekten geri kalmadı.

Sivas'ta 1271 yılında Anadolu Selçukluları döneminde yaptırılan Buruciye Medresesi, 2005 yılında başlatılan onarım çalışmalarının ardından kültür ve el sanatları merkezine dönüştürülmüş, 28 Şubat 2006’da dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un da katıldığı bir törenle hizmete açılmıştı.

Buruciye Medresesi'nde Sivas Valiliği tarafından başlatılan onarım faaliyetleri kapsamında temel güçlendirme ve drenaj çalışması yapılmış, özgün revak döşeme seviyeleri belirlenerek, ortaya çıkan verilere göre belirlenen döşeme seviyesinde taş kaplaması yapılan eserin dış ve yan cephe duvarlarının boşalmış kesimleri mevcut örgüye uygun olarak moloz taş örgüyle takviye edilmişti.

BURUCİYE MEDRESESİ

1271 yılında Selçuklu Sultanı III. Giyaseddin Keyhüsrev döneminde yapılan medrese Hamedan (İran) yakınlarındaki Burucerd’den gelme Muzaffer Burucerdi; fizik, kimya, astronomi öğretimi amacıyla yaptırılmıştır. Mimarı belli olmayan yapı, Anadolu’da simetrisi en düzgün medrese planına sahiptir. Açık avlulu medrese, kesme taştan örülmüştür. Dört eyvanlı ve iki katlı olan Buruciye Medresesi, dışa taşkın taç kapsının yanındaki mukarnaslı iki penceresi ve köşelerdeki yivli kuleleriyle uyumlu öğelerden oluşan çok düzenli bir görünüm taşımaktadır.

Sivas Hurdogan
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor...
Alt 16.04.2010, 13:12   #2
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt
Standart Cevap: Tarihe Çivi Çakıyorlar

Tarihi dokumuza nekadar değer verdiğimiz çakılan çivilerden belli oluyor....

Alt 16.04.2010, 17:16   #3
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1348 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Daha önce de yazdım restore falan yapmasınlar dedim.Gökmedrese'deki restorasyon(!) faciasını yakından gördüm ve yerin dibine girdim.Dokunmasınalr yeter!
Alt 16.04.2010, 17:17   #4
burak5866
Usta Yiğido

burak5866 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

burak5866 Şuan burak5866 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.08.2021 15:47

Tecrübe Puanı: 870 burak5866 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

şunların kıymetini bir bilsek ve kullanabilseydik daha ne isterdim ki.hepsi şaheser bak bak doyamıyor adam.nasıl yapmışlar diyesin geliyor sadece.keşke daha iyi korusak ve değerlendirebilsek.
Alt 18.04.2010, 21:31   #5
H_Turan
Usta Yiğido

H_Turan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

H_Turan Şuan H_Turan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.10.2014 18:19

Tecrübe Puanı: 818 H_Turan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
LaEdri Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Daha önce de yazdım restore falan yapmasınlar dedim.Gökmedrese'deki restorasyon(!) faciasını yakından gördüm ve yerin dibine girdim.Dokunmasınalr yeter!
Haklısın Yapmasınlar daha Onarıyorlarmı değiştiriyorlarmı belli değil Gökmedresenin hali ne öyle duvarlar nasıl açıklanır ben anlayamadım bir türlü

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)

Seçenekler Arama
Stil