|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 974
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Kayseri, Sivas ve Yozgat İllerinin katılımı ile oluşturulan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (ORAN) tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Sivas’ta yapıldı. Sivas, Kayseri ve Yozgat illerini kapsayan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı bölgedeki özel ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğini geliştirmek, mevcut yatırımları korumak, yeni yatırımcıları teşvik etmek ve bu sayede kaynakların yerinde kullanımını sağlamak amacıyla kurulurken, Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinin daha da büyümesini sağlama , iller arasında birlikteliği de meydana getirmeyi amaçlıyor. Toplantının açılışında konuşan Sivas Valisi Ali Kolat, kalkınma ajanslarının kalkınmanın motoru olduğunu belirterek, ajansların Amerika ve Avrupa’da bu şekilde faaliyet gösterilmesi sonucu kurulduğunu söyledi. Kalkınma kurulunun üç ilden toplam 100 üyeden oluştuğunu söyleyen Vali Kolat, ORAN Yönetim Kurulunun il valileri, belediye başkanları, il genel meclisi başkanları ve Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlarından oluştuğunu dile getirdi. Geçtiğimiz aylarda ORAN’a genel sekreter atamasının yapıldığını belirten Kolat, Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu’nun bu göreve getirildiğini, ajansın yeni personeller alacağını ve bölgesel kalkınma planları yapacağını kaydetti. Kolat, ORAN’ın yakın zamanda müracaatlar alacağını, hibe vererek katkı sağlayacağını ifade ederek, “Tarımsal, turizm ve madencilik konularına ağırlık verilecektir. Ekim-Kasım-Aralık aylarında proje kabullerine başlanacaktır” dedi. ORAN Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu ise göreve başlayalı 5 ay olduğunu ve Türkiye genelinde 26 ajans kurulduğunu belirterek, bu ajansların hem yatırımları çekmek hem de mevcut yatırımlara destek vermek amacıyla kurulduğunu dile getirdi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin de danışmanlığını da yapan Palancıoğlu, ORAN il kalkınma kurullarının oluşturulduğunu ve Sivas’tan bu kurula 31 kişinin dahil edildiğini belirtti. Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çimen’in bu kurulun başkan vekilliğini yürüttüğünü ifade eden Palancıoğlu, “ORAN’da plan-proje, mali birim, uygulama birimi, teknik destek birimi ve yatırım destek birimi olmak üzere 5 yeni birim oluşturulacaktır. Önümüzdeki hafta sektörel toplantılar başlayacak. Öneri ve görüşler ilk üç ayda bildirilecek. Genel Bütçeden gelen 20 milyon TL paranın yüzde 75’i özel sektöre aktarılacak. Doğrudan finansman desteği KOBİ’lere yüzde 50 olacak. 2011’de ise güdümlü destek olarak düşük faizli krediler verilecek” şeklinde konuştu. Sivas Hürdoğan |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#2 |
|
Yiğido
![]() ![]() olympos Şuan
Son Aktivite: 25.05.2011 10:39
Tecrübe Puanı: 620
![]() |
Güzel bir haber. Lakin Kayseri almis basini gitmis. Gelismekte olan bir Avrupa kenti görünümünde. Bu yargiya neredenmi variyorum? Yurtdisinda oturuyorum. Sivas' liyim.
Antalya' dan Sivas' a gelebilmek icin 14 saatlik bir otobüs yolculugu yapiyorum ve yolum her defasinda Kayseri' den geciyor. Her yil hizla gelismekte olan sehiri otobüsün icinden bile olsa görmemezlikten gelmek imkansiz. Ya Sivas? Yozgat. Her yil her konuda maalesef daha da gerileyen iki sehir. Ne oldu, nerelerde hatalar yapildi. Bunu bilimsel olarak arastirmak ve cözümünü bulmak gerek. Bu isi sadece politikacilara birakmamak gerek. Selamlar, saygilar. |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar olympos'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ela58 Şuan
Son Aktivite: 09.06.2010 20:35
Tecrübe Puanı: 1290
![]() ![]() ![]() |
versinler bakalım ağırlık inş bişeler yapılır
|
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() burak5866 Şuan
Son Aktivite: 19.08.2021 15:47
Tecrübe Puanı: 861
![]() |
bence bişey yapmazlar yapmak isteselerde.ne yapabilirler ki en fazla bir iki bişey zaten daha fazlasını beklemekte yanlış olur.Sivas'a bişey yapılacaksa onuda da yatırmcıdan devletten bekleyceksin ajanstan değil.
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|