|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#21 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() H_Turan Şuan
Son Aktivite: 14.10.2014 18:19
Tecrübe Puanı: 807
![]() |
Siz Ne dereniz dein Ben O yaşlı kadının şikayetine bakarım rahat değiliz huzursuz olduk diyor gerisi boş anlamayan bilemez başına gelmiyen uzak öyle gözükür Polis 24 saat kontrol edemez ama o vagonlarda kalmasına izin vermez bölgeyi asayişini sağlar bile bilede müdahale etmeyip beklemez ben onu diyorum bu da polisin sorunudur sonra ordaki halkmı çare bulsun onlarla çete kurmuşlar
|
|
|
#22 | |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
Son Aktivite: 20.08.2025 21:38
Tecrübe Puanı: 1384
![]() |
Alıntı:
Şefkat eğitimin birinci şartıdır. Ama burda ihlal edilen bir 'kul hakkı ' var. Bağrımıza basalım ama adalet nerde kalacak.?İlla ki ceza değil ıslah yöntemi de kullanılanabilir.Bunlar hukukçuların bileceği iş. Dünyanın en ileri eğitim sistemlerinin işlediği ülkelerde bile suç oranı yüksek. Bu eşkiyaları önce bir cezalandır bakalım gör bakalım arkadan aynı suçu kaç kişi işleyecek.Bu gibilerin eğitimi de böyle olur.
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Navigator
Alıntı:
Su kaplumbağaları(anne kaplumbağa) deniz kıyısında toprağın altına yumurta bıraktıktan sonra bir daha oraya asla uğramaz. Doğacak olan küçük kaplumbağalar yumurtdan çıktıktan sonra Allah'ın hikmetidir, direk denize doğru gidiyorlar... Bu hayvanlar doğduktan hemen sonra denize gitmeleri doğrultusunda annelerinden eğitim aldı mı? Almadı. Nasıl oldu peki, Onlarda bulunan bir içgüdü doğduktan sonra denize gitmeleri gerektiğini söylüyor.Yani, diyelim bir çocuk anne babasız doğdu ve yaşadı. Ne yapacak, ona verilen içgüdü ile para kazanması gerektiğini, karnını doyurması gerektiğini vs. anlayacak. Bir mesajında şöyle bir cümleniz olmuştu " Eğitim alamayan gençlerin hepsi eşkiyalık yapsın o zaman. Sokakta mendil satan boyacılık yapan çocuklar eğitim mi aldı da ekmek parasının derdine düştü." demiştiniz. Şimdi gelelim tinerci çocukla, mendil satan çocuk arasındaki farka. İkiside eğitim almadı, ikiside kimsesiz büyüdü. Ama mendil satan çocuk hayatın zor olduğunu idrak etti, HELALİNDEN para kazanması gerektiğini anladı artık. Tinerci çocukta aynı şartlarda büyüdü fakat onun kafasında bir çelişki vardı ve o çocuk arkadaşlarını doğru seçemedi. Para kazanmanın kolay yollarını aradı. Bu arayıştı kimse elinden tutmadı ve kötü yollara düştü. Hani demiştimya her insan bir değildir diye. Mendilci çocuk da aynı yerden geldi ama kötü yollara sürüklense bile onları elinin tersiyle geri çevirecek dirence, kabiliyete sahipti. Diğer çocuğun ise direnci azdı ve onu kötü yola götüreceklerle beraber oldu. Birde bağrımıza basalım dedim ya ben. Tinercinin biri adamın birini öldürdü. Hapse atmayın bağrımıza basalım biz onu demiyorum ben. Suç işleyenler varsa aralarında hapis cezalarını çeksinler(biz kırmayalım kemiklerini) ve aynı zamanda tedavileride yapılsın. Cezası bitince tekrar o ortama salmayalım. Bağrımıza basalım diyorum. |
|
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar _DuMaN_58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#25 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ismail 58 Şuan
Son Aktivite: 10.01.2016 23:55
Tecrübe Puanı: 1110
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Önemli hemde çok çok önemli bir sorun..
kıvılcım halinde olan bu konu alev alıp, birilerinin ocagına ateş olup düşmeden önce gereği yapılmalı. Asayiş tedbiri bir yere kadar, sosyal hizmetler konuya dahil olmalı ve bu tinerciler toplanarak yurtlara konulmalı. Yurtta eğitim de sonuç alınır veya alınmaz tartışılır ama enazından halkın zarar görmesi engellenir... |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar ismail 58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#26 | ||
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() besyo_cu Şuan
Son Aktivite: 30.11.2015 22:13
Tecrübe Puanı: 1056
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Alıntı:
Polisin tinerciler için bir yaptırımı olamaz çünkü polis yargılayıcı veya da karar verici makam değildir. Polis Tinercileri alır karakola getirir Savcı ile irtibata geçilir ve tinerci oldukları anlatılıp ne yapılması gerektiğini sorar Savcı da derki içtikleri tinerin etkisi geçene kadar Karakolda kalsın der. Yaklaşık 3 -4 saat sonra tinerin etkisi geçer ve serbest bırakılır. Bu açıklama sanırım yeterli olmuştur.
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı besyo_cu'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#27 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
Son Aktivite: 20.08.2025 21:38
Tecrübe Puanı: 1384
![]() |
Alıntı:
Şuan için adalet ve eğitim sistemimiz de felç durumda. İkimiz de ve yorum yazan arkdaşlar da bir noktada birleştik: Suçun işlenmeden önce engellenmesi, önlenmesi.. Eğitimle halledilmiyorsa adaletle halledilmelidir. Biz öğretmenlik derslerinde sönme diye bir kavram öğrenmiştik.Kısaca,Eğer çocuğun olumsuz bir davranışını görmezden gelirsen zamanla bu davranış söner. Ben de sınıfta konuşan birçocuğa hiçbir şey söylemiyorum görmezden geliyorum filan başka öğrenciler de konuşmaya başladı. Çocuklara sordum neden böyle değiştiniz diye çocuk ne dedibiliyor musun? O konuşuyor bir şey yapmıyorsunuz ben de konuşurum o zaman. Böyle şuçşebekelerine birşey yapmazsanız -ki vakıa budur- ileride bunların türevleri çoğalacaktır.Bizim eleştirdiğimiz nokta onların cezalandırılmaması filan değil suçlarının görmezden gelinmesi. Bu gençler acaba yaptıklarının suç olduğunu bilmiyor mu?
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı goramaz'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#28 | |
|
Navigator
Alıntı:
Evet suçun işlenmeden önce engellenmesi ve önlenmesi ve eğitim konularında ortak noktayı bulduk. Eğitediğimiz kişilerde işledikleri suçun cezalarını(kemiklerini kırarak değil) hapishanelerde çekecekler. Bunda da ortak noktayı bulduk sanıyorum. Bu gençler yaptıklarının suç olduğunu biliyorlar. Bile bile yapıyorlar. Çünkü aldıkları madde onlara cesaret veriyor. Onları ölümsüz kılıyor. Sanki kendilerini dünyanın kralı zannediyorlar. Böyle olunca önüne çıkan herşeyi yakıp yıkmaya odaklanıyorlar. Her şeyi görmezden geliyorlar. Yasa, hukuk, ahlak, adalet.. onlar için yok. |
|
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar _DuMaN_58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#29 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslıgenç Şuan
Son Aktivite: 20.03.2016 23:42
Tecrübe Puanı: 934
![]() ![]() ![]() |
Yaşadığım yer itibariyle bu tür olaylar çevremde hemen hemen her gun oluyor.
Bazılarının dediği gibi polis dayağıyla onla bunla bu iş olmaz gelin görün burayı polis çoğundan korkuyor. En başta aile eğitimi olacak eğer çocuk böyle bir yola düşmüşse onu topluma yenıden kazandırmak gerekir.Döverek , öldürerek bu iş olmaz. Nasıl ki terörü halkı kendıne çekmeden ,savasarak kolay kolay bitiremezsen bu işide o dediğiniz yoldan halletmek imkansız. |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı sivaslıgenç'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#30 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4576
![]() |
Yukardaki video her şeyi net bir şekilde izah ediyor bu gencleri yeniden topluma kazandırmalıyız onlar bizim parcamız
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|