Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Baltalı tinerci çetesi gece dehşet saçıyor - Sayfa 3 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Arama Bugünki Mesajlar Forumlar? Okundu Kabul Et

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 13.11.2010, 11:32   #21
H_Turan
Usta Yiğido

H_Turan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

H_Turan Şuan H_Turan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.10.2014 18:19

Tecrübe Puanı: 807 H_Turan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Baltalı tinerci çetesi gece dehşet saçıyor

Siz Ne dereniz dein Ben O yaşlı kadının şikayetine bakarım rahat değiliz huzursuz olduk diyor gerisi boş anlamayan bilemez başına gelmiyen uzak öyle gözükür Polis 24 saat kontrol edemez ama o vagonlarda kalmasına izin vermez bölgeyi asayişini sağlar bile bilede müdahale etmeyip beklemez ben onu diyorum bu da polisin sorunudur sonra ordaki halkmı çare bulsun onlarla çete kurmuşlar
Alt 13.11.2010, 15:22   #22
_DuMaN_58
Navigator

_DuMaN_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

_DuMaN_58 Şuan _DuMaN_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3

Tecrübe Puanı: 10 _DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Alıntı:
Duhan58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
bir gün seninde yolunu çevirir bi yerine bi zarar verirler görürüz o zaman eğitimin faydalarını senin başına gelmediği için rahat laflar söylemesi rahat sen o korkuyu yaşayan insanların halinden ne kadar anlarsınki anasının babasının eğitemediği bir başkası nasıl eğitsin bırakın bunlar eğitmeyle adam olacak tipler degil
Gardaş önüm de kesildi, cebimde ki telefonda alındı yinede kin gütmedim bunları yapanlara. Hep mağdur olanların yerine koyuyorsunuz kendinizi. Siz ne anlarsınız onların hallerinden. Birazda karşı tarafa empati yapın diyorum ben başka da birşey demiyorum.
Alt 13.11.2010, 21:26   #23
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.08.2025 21:38

Tecrübe Puanı: 1384 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Alıntı:
_DuMaN_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Evet haklısınız. Eğitim de bir yere kadardır. Eğitilmemiş bir düşünce bile bu yaptıklarının insanlara ne kadar zararlı olduğu sonucunu çıkarır.
Peki şöyle mi yapalım? Eğitelim, eğitelim, eğitelim.. Yine de akıllanmazlarsa son çözüm olarak onlara eziyet mi edelim veya dışlayalım mı? (Seni bu yaşa kadar eğittik ama adam edemedik, hiç bir şeyden anlamıyorsun pılını pırtını al git..) diyip sokaklarda yaşaması için davetiye mi çıkaralım?
Yoksa şöyle mi yapalım; Eğitelim, eğitelim, yine ğitelim, eğitmeye çabalıyalım, elimizden geleni yapalım, pes etmeyelim, eğittik, eğittik ama yine olmadı bir daha eğitelim, yine olmadı mı o zaman o insanları o şekilde bağrımıza basalım, onları o şekilde kabul edelim...
Bence son yazdığım şekilde yapalım. Her insan aynı değildir. Her insan eğitimli değildir. Her insan sizin istediğiniz gibi olmaya bilir. Her insanı değiştiremezsiniz. Ne yapmak lazım, o insanı o şekilde kabul etmek lazım. Ama o insanı değiştiremiyoruz diye ortalığa bırakmamamız lazım. Toplumdan koparmamamız lazım. Eğer bir defa bile olsa kaybedersek geri kazanması zor olur. Hemde çok zor..
Duman kardeşim sen bitkiler duyu sever diyerek her bitkiye aynı orandan su veremezsin. mesela bir çöl bitkisine su veremediğin gibi bir gülü de çölde büyütemezsin. Bazı insanlar şefkatle yola gelir bazıları tekdirle..Peki ben ilk yazımda şunu sormuştum : Neden eğitimini tamamlamayan her çocuk bu yola sapmıyor? Bunun cevabını verir misiniz?

Şefkat eğitimin birinci şartıdır. Ama burda ihlal edilen bir 'kul hakkı ' var. Bağrımıza basalım ama adalet nerde kalacak.?İlla ki ceza değil ıslah yöntemi de kullanılanabilir.Bunlar hukukçuların bileceği iş. Dünyanın en ileri eğitim sistemlerinin işlediği ülkelerde bile suç oranı yüksek. Bu eşkiyaları önce bir cezalandır bakalım gör bakalım arkadan aynı suçu kaç kişi işleyecek.Bu gibilerin eğitimi de böyle olur.
Alt 14.11.2010, 08:23   #24
_DuMaN_58
Navigator

Tecrübe Puanı: 10 _DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Alıntı:
goramaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Neden eğitimini tamamlamayan her çocuk bu yola sapmıyor? Bunun cevabını verir misiniz?
Ablacım sen bitkilerden örnek verdin bende hayvan aleminden bir örnek vereyim Su kaplumbağaları(anne kaplumbağa) deniz kıyısında toprağın altına yumurta bıraktıktan sonra bir daha oraya asla uğramaz. Doğacak olan küçük kaplumbağalar yumurtdan çıktıktan sonra Allah'ın hikmetidir, direk denize doğru gidiyorlar... Bu hayvanlar doğduktan hemen sonra denize gitmeleri doğrultusunda annelerinden eğitim aldı mı? Almadı. Nasıl oldu peki, Onlarda bulunan bir içgüdü doğduktan sonra denize gitmeleri gerektiğini söylüyor.

Yani, diyelim bir çocuk anne babasız doğdu ve yaşadı. Ne yapacak, ona verilen içgüdü ile para kazanması gerektiğini, karnını doyurması gerektiğini vs. anlayacak. Bir mesajında şöyle bir cümleniz olmuştu " Eğitim alamayan gençlerin hepsi eşkiyalık yapsın o zaman. Sokakta mendil satan boyacılık yapan çocuklar eğitim mi aldı da ekmek parasının derdine düştü." demiştiniz.

Şimdi gelelim tinerci çocukla, mendil satan çocuk arasındaki farka. İkiside eğitim almadı, ikiside kimsesiz büyüdü. Ama mendil satan çocuk hayatın zor olduğunu idrak etti, HELALİNDEN para kazanması gerektiğini anladı artık.
Tinerci çocukta aynı şartlarda büyüdü fakat onun kafasında bir çelişki vardı ve o çocuk arkadaşlarını doğru seçemedi. Para kazanmanın kolay yollarını aradı. Bu arayıştı kimse elinden tutmadı ve kötü yollara düştü. Hani demiştimya her insan bir değildir diye. Mendilci çocuk da aynı yerden geldi ama kötü yollara sürüklense bile onları elinin tersiyle geri çevirecek dirence, kabiliyete sahipti. Diğer çocuğun ise direnci azdı ve onu kötü yola götüreceklerle beraber oldu.

Birde bağrımıza basalım dedim ya ben. Tinercinin biri adamın birini öldürdü. Hapse atmayın bağrımıza basalım biz onu demiyorum ben. Suç işleyenler varsa aralarında hapis cezalarını çeksinler(biz kırmayalım kemiklerini) ve aynı zamanda tedavileride yapılsın. Cezası bitince tekrar o ortama salmayalım. Bağrımıza basalım diyorum.
Alt 14.11.2010, 21:14   #25
ismail 58
Usta Yiğido

ismail 58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ismail 58 Şuan ismail 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.01.2016 23:55

Tecrübe Puanı: 1110 ismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz sein

Önemli hemde çok çok önemli bir sorun..

kıvılcım halinde olan bu konu alev alıp, birilerinin ocagına ateş olup düşmeden önce gereği yapılmalı.

Asayiş tedbiri bir yere kadar, sosyal hizmetler konuya dahil olmalı ve bu tinerciler toplanarak yurtlara konulmalı.

Yurtta eğitim de sonuç alınır veya alınmaz tartışılır ama enazından halkın zarar görmesi engellenir...
ismail 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar ismail 58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 14.11.2010, 21:46   #26
besyo_cu
Usta Yiğido

besyo_cu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

besyo_cu Şuan besyo_cu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 30.11.2015 22:13

Tecrübe Puanı: 1056 besyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Alıntı:
H_Turan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
bu olaylar oluyorsa tek suçlu polislerdir çünkü onların görevi asayiş ve güvenlik ve o mahalledekilerin güvenliği
Alıntı:
H_Turan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Siz Ne dereniz dein Ben O yaşlı kadının şikayetine bakarım rahat değiliz huzursuz olduk diyor gerisi boş anlamayan bilemez başına gelmiyen uzak öyle gözükür Polis 24 saat kontrol edemez ama o vagonlarda kalmasına izin vermez bölgeyi asayişini sağlar bile bilede müdahale etmeyip beklemez ben onu diyorum bu da polisin sorunudur sonra ordaki halkmı çare bulsun onlarla çete kurmuşlar

Polisin tinerciler için bir yaptırımı olamaz çünkü polis yargılayıcı veya da karar verici makam değildir.

Polis Tinercileri alır karakola getirir Savcı ile irtibata geçilir ve tinerci oldukları anlatılıp ne yapılması gerektiğini sorar Savcı da derki içtikleri tinerin etkisi geçene kadar Karakolda kalsın der. Yaklaşık 3 -4 saat sonra tinerin etkisi geçer ve serbest bırakılır.

Bu açıklama sanırım yeterli olmuştur.
Alt 14.11.2010, 22:01   #27
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.08.2025 21:38

Tecrübe Puanı: 1384 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Alıntı:
_DuMaN_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ablacım sen bitkilerden örnek verdin bende hayvan aleminden bir örnek vereyim Su kaplumbağaları(anne kaplumbağa) deniz kıyısında toprağın altına yumurta bıraktıktan sonra bir daha oraya asla uğramaz. Doğacak olan küçük kaplumbağalar yumurtdan çıktıktan sonra Allah'ın hikmetidir, direk denize doğru gidiyorlar... Bu hayvanlar doğduktan hemen sonra denize gitmeleri doğrultusunda annelerinden eğitim aldı mı? Almadı. Nasıl oldu peki, Onlarda bulunan bir içgüdü doğduktan sonra denize gitmeleri gerektiğini söylüyor.

Yani, diyelim bir çocuk anne babasız doğdu ve yaşadı. Ne yapacak, ona verilen içgüdü ile para kazanması gerektiğini, karnını doyurması gerektiğini vs. anlayacak. Bir mesajında şöyle bir cümleniz olmuştu " Eğitim alamayan gençlerin hepsi eşkiyalık yapsın o zaman. Sokakta mendil satan boyacılık yapan çocuklar eğitim mi aldı da ekmek parasının derdine düştü." demiştiniz.

Şimdi gelelim tinerci çocukla, mendil satan çocuk arasındaki farka. İkiside eğitim almadı, ikiside kimsesiz büyüdü. Ama mendil satan çocuk hayatın zor olduğunu idrak etti, HELALİNDEN para kazanması gerektiğini anladı artık.
Tinerci çocukta aynı şartlarda büyüdü fakat onun kafasında bir çelişki vardı ve o çocuk arkadaşlarını doğru seçemedi. Para kazanmanın kolay yollarını aradı. Bu arayıştı kimse elinden tutmadı ve kötü yollara düştü. Hani demiştimya her insan bir değildir diye. Mendilci çocuk da aynı yerden geldi ama kötü yollara sürüklense bile onları elinin tersiyle geri çevirecek dirence, kabiliyete sahipti. Diğer çocuğun ise direnci azdı ve onu kötü yola götüreceklerle beraber oldu.

Birde bağrımıza basalım dedim ya ben. Tinercinin biri adamın birini öldürdü. Hapse atmayın bağrımıza basalım biz onu demiyorum ben. Suç işleyenler varsa aralarında hapis cezalarını çeksinler(biz kırmayalım kemiklerini) ve aynı zamanda tedavileride yapılsın. Cezası bitince tekrar o ortama salmayalım. Bağrımıza basalım diyorum.
İlk iki paragrafın benim söylediklerimi destekler nitelikte. Üçüncü paragrafına gelince ; aklıyla kolay yoldan para kazanmayı biliyor da bu yaptığının kötü olduğunu mu bilmiyor? Bu sadece tinerci çocuklar için değil genelde büyükbir sorun. Benim kaç kez yolum çevrildi biliyor musun? Heveslerinin kurbanı olmuş bu insanlar arkadaşın filan değil. Sen arkadaşalrını suçlamışsın peki o arkadaşları da arkadaş kurbanı değil mi? Bu zincirin ilk halkası nerde kimde duracak?

Şuan için adalet ve eğitim sistemimiz de felç durumda. İkimiz de ve yorum yazan arkdaşlar da bir noktada birleştik: Suçun işlenmeden önce engellenmesi, önlenmesi.. Eğitimle halledilmiyorsa adaletle halledilmelidir.

Biz öğretmenlik derslerinde sönme diye bir kavram öğrenmiştik.Kısaca,Eğer çocuğun olumsuz bir davranışını görmezden gelirsen zamanla bu davranış söner. Ben de sınıfta konuşan birçocuğa hiçbir şey söylemiyorum görmezden geliyorum filan başka öğrenciler de konuşmaya başladı. Çocuklara sordum neden böyle değiştiniz diye çocuk ne dedibiliyor musun? O konuşuyor bir şey yapmıyorsunuz ben de konuşurum o zaman.

Böyle şuçşebekelerine birşey yapmazsanız -ki vakıa budur- ileride bunların türevleri çoğalacaktır.Bizim eleştirdiğimiz nokta onların cezalandırılmaması filan değil suçlarının görmezden gelinmesi. Bu gençler acaba yaptıklarının suç olduğunu bilmiyor mu?
Alt 15.11.2010, 00:41   #28
_DuMaN_58
Navigator

Alıntı:
goramaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Suçun işlenmeden önce engellenmesi, önlenmesi.. Eğitimle halledilmiyorsa adaletle halledilmelidir.

Bizim eleştirdiğimiz nokta onların cezalandırılmaması filan değil suçlarının görmezden gelinmesi. Bu gençler acaba yaptıklarının suç olduğunu bilmiyor mu?
Arkadaş meselesine gelince benim her cinsten arkadaşım oldu, tinercide oldu, zengin sıpası da oldu, kardeş katili olan da oldu. Neyse.

Evet suçun işlenmeden önce engellenmesi ve önlenmesi ve eğitim konularında ortak noktayı bulduk. Eğitediğimiz kişilerde işledikleri suçun cezalarını(kemiklerini kırarak değil) hapishanelerde çekecekler. Bunda da ortak noktayı bulduk sanıyorum.

Bu gençler yaptıklarının suç olduğunu biliyorlar. Bile bile yapıyorlar. Çünkü aldıkları madde onlara cesaret veriyor. Onları ölümsüz kılıyor. Sanki kendilerini dünyanın kralı zannediyorlar. Böyle olunca önüne çıkan herşeyi yakıp yıkmaya odaklanıyorlar. Her şeyi görmezden geliyorlar. Yasa, hukuk, ahlak, adalet.. onlar için yok.
Alt 15.11.2010, 01:26   #29
sivaslıgenç
Usta Yiğido

sivaslıgenç - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslıgenç Şuan sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.03.2016 23:42

Tecrübe Puanı: 934 sivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOK

Yaşadığım yer itibariyle bu tür olaylar çevremde hemen hemen her gun oluyor.
Bazılarının dediği gibi polis dayağıyla onla bunla bu iş olmaz gelin görün burayı polis çoğundan korkuyor.
En başta aile eğitimi olacak eğer çocuk böyle bir yola düşmüşse onu topluma yenıden kazandırmak gerekir.Döverek , öldürerek bu iş olmaz.
Nasıl ki terörü halkı kendıne çekmeden ,savasarak kolay kolay bitiremezsen bu işide o dediğiniz yoldan halletmek imkansız.
sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı sivaslıgenç'e Teşekkür Ediyor...
Alt 15.11.2010, 18:23   #30
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24

Tecrübe Puanı: 4576 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Yukardaki video her şeyi net bir şekilde izah ediyor bu gencleri yeniden topluma kazandırmalıyız onlar bizim parcamız

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)

Seçenekler Arama
Stil