| 		

| 
		#4671 | 
| 

Yeni Yiğido 
			![]() Sello Şuan   
Son Aktivite: 19.01.2011 13:53  

Tecrübe Puanı: 0  

![]()  | 

bilseydim sormazdim!  

buraya 467 sayfa ve 4.669 cevap yazilmis hepsini okusam bir haftada anca biter.. soruma da arastirdigim yerlerde cevap bulamadim.. ![]() neden sinirlendin? bir kücük liste kopyaladim diye mi? sadece bir misal verdim... "ama beliki senin okuman yazman biraz zayıf" cok tesekür ederim! "tarih kültürün de saten yok " sag ol gardasim! neye sinirlendin insan gibi soru sordum, böyle cevap gelecegini bilseydim sormazdim.. "sana gümüşderenin deyil dünyanın tarihini anatıyım" ona gerek yok, bilmek isteseydim onu sorardim, neden gümüsderenin tarihini soruyom? buna neden sinirleniyorsun? köyün tarihi bilmeyen insana öyle mi davranirsiniz?  | 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#4672 | 
| 

Tecrübeli Yiğido 
			![]() ![]() ![]() dora Şuan   
Son Aktivite: 16.10.2012 21:45  

Tecrübe Puanı: 667  

![]()  | 

bizde birşeydemedik insan kendini bir tanıtır nerelisin kimsin daha sonrada sorar neyse  bensana gümüşderenin tarihini  özelmesajla yazacam söz 

| 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#4673 | 
| 

Tecrübeli Yiğido 

![]()  | 

İlk kuruluşu 1521 yıllarına dayanmaktadır. 

Kanuni Sultan Süleyman Belgrat Seferi sonrasında yanında getirdiği sırp esirleri bu bölgeye yerleştirmiş. Ve kurulan bu köye Belgrat köy çevresindeki ormana Belgrat köy adı verilmiştir. Daha sonra köyün bent sularına zarar verdiği anlaşılarak köy buradan topluca alınarak şuan ki yerine taşınmıştır.(1894)  | 
| 
		 | 

| 
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar dora'e Teşekkür Ediyor... | 
| 		

| 
		#4674 | |
| 

Tecrübeli Yiğido 

![]()  | 

Alıntı: 

| 
|
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#4675 | 
| 

Yiğido 
			![]() ![]() danişmendgazi Şuan   
Son Aktivite: 20.10.2011 23:38  

Tecrübe Puanı: 586  

![]()  | 

ÖPÜLÜRDÜ ALNIMIZ 

Korkmazdık geceden, silah sesinden, Sular kirlenmezdi avucumuzda Uçardık göklerin penceresinden Yıldız ülkesine, mavi sonsuzda Gönlümüze henüz gelmemişti güz, Sevgi sürülürdü ekmeğimize, Neşeyle evcilik oynardık gündüz Bereket dolardı evlerimize Ölümü bilmezdik öldürmeyi de Yaprak dökmemişti umutlarımız Gözünü kırpardı gece, aydede Mehtabı süslerdi bulutlarımız Toprağın gözleri millenmemişti Babamız oyuncak derdi mermiler... Denizler tutuşup küllenmemişti Balıklara arkadaştı gemiler... Kurşunlanmaz öpülürdü alnımız Çiçekler sevginin işaretiydi, Geçip gitti o mutluluk çağımız, Ruhumuz kederden elbise giydi... NURULLAH GENÇ  | 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#4676 | 
| 

Yeni Yiğido 
			![]() Sello Şuan   
Son Aktivite: 19.01.2011 13:53  

![]()  | 

slm, 

bu sayfada bir yere yazdim ama bulamadim.. bir daha: benim atalarim gümüsdere/adis dan yozgata göc etmisler (tam bilmiyom ama galiba baya bir zaman önce : babamin dedesinin dedesinin.. ?? 150-200 sene önce ??   ) ve erkek tarafi köyü terk etti.. kendim almanyada yasiyorum , almanyada yasadigim icin ve burda insanlar türkiyeyi, nerden nereye gittikleri unutuyorlar diye bir kac seyler ögrenmek istedim kusura bakmayin türkcem biraz zayif :(  | 
| 
		 | 

| 
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sello'e Teşekkür Ediyor... | 
| 		

| 
		#4677 | 
| 

Yiğido 
			![]() ![]() serkan gulltepe Şuan   
Son Aktivite: 06.03.2011 13:13  

Tecrübe Puanı: 663  

![]()  | 

tüm hemşerilerime hayırlı cumalar diliyorum 

zalime ALP,mazluma EREN; nızam-ı alem ülküsünün ülkücüsüdür ALPEREN  | 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#4678 | |
| 

Yiğido 
			![]() ![]() serkan gulltepe Şuan   
Son Aktivite: 06.03.2011 13:13  

Tecrübe Puanı: 663  

![]()  | 

Alıntı: 

![]() 

zalime ALP,mazluma EREN; nızam-ı alem ülküsünün ülkücüsüdür ALPEREN  | 
|
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#4679 | 
| 

Yeni Yiğido 
			![]() sefaiyem Şuan   
Son Aktivite: 20.01.2012 18:32  

![]()  | 

vaybe  şöyle bakıyorumda herkes  kendi  halinde  ben sizlere  soruyorum   hangi  belediye başkanı 5 yıl görev yapıp altına 100 bin tl  lik jeep alıp   apartaman   yapıp dersane  açtı    size  soruyorum  ey  halkım  halil selvi  denilen şahısı herkes  tanıyor  nesi  vardıı   halil  selvinin  birden  bu  servete  nasıl  kavuştu  hiç  soruyormusunuz  kendinize  çok merak ediyorum ezillen gene  benim köylüm  gene benim  halkım allah rızası için sizlere soruyorum nasıl göz  yumdunuz bu  hırsıza 35 yılıdır  çalışıyorum  beliki  aldığım maaş onunki  kadar olmasada  onunkine yakın  inanırmısınız  bir  dikili  ağacım yok  hee  tek  hırsız  halil selvimi  hayır  o  belediyenin muhasebecisi  allah  size  öyle  bir  ceza  veririki  hiç bir  zaman  unutmassınız  bnm   masum  köylümün parasını  çalıp  yemek  neymişş   allah  sizee  soracak  halil selvi  sivasta  jeep  e  binip  gezince  hiç  sormuyormusunuz  yaa  bu  adam  bunları nasıl alır   neyle  alır  diyee   üstüne  üstün  bir  de  bir kahbe  yüzünden  köyün huzurunun bozulduğu cabası   ŞİMDİ  OTURUP  İYİ  GENE  DÜŞÜNME  ZAMANI   SÖYLEDİKLERİMDE  BİR TANE   YANLIŞ VARSA  SÖYLEYİN 

| 
| 
		 | 

| 
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar sefaiyem'e Teşekkür Ediyor... | 
| 		

| 
		#4680 | 
| 

Tecrübeli Yiğido 

![]()  | 

Adamın birisi ticaret yaparak zengin olmuş sonunda yaşlanmış, ölüm döşeğine düşmüş;  

Fakat bir türlü can veremiyor. Çocukları babaları ile ilgili herkesi çağırmışlar ve haklarını helal etmelerini istemişler. Gelenlerin hepsi haklarını helal etmişler. Fakat adamcağız yine perişan, çırpınıyor ama bir türlü ölemiyor. Hikaye bu ya sonunda adamın hayvanlarını bile getirmişler, sorulmuş; onlar da haklarını helal ettiklerini bildirmişler. Ama yaşlı adam yine ölemiyor. En sonunda yaşlı bir devesi aklına gelmiş.O deveyi de getirmişler. Deveye sormuşlar: -Hakkını helal ettin mi? -Etmedim! -Yaaa, neden etmedin? -Bu adam bize çok yük vurdu; affettim. Aç bıraktı, affettim. Kırbaçla canımızı yaktı affettim. Ama biz elli devenin başına bir eşeği getirdi ya; İşte bu yüzden bir türlü affedemiyorum bu adamı ...  | 
| 
		 | 

| 
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı dora'e Teşekkür Ediyor... | 
![]()  | 

| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama | 
| Stil | |

| 

|