Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt?
Konu başlığı; "dindar gençlik yetiştirmek". Bizler, dinin siyasete alet edilmemesini, okulların görevinin din değil bilim eğitimi olduğunu, daha ileriki yaşlarda eğitilebilir ama tek tip insan yetiştirmemek adına genel din kültürünün verilmesinden taraf olanlarız. En azından ben tarafım.
Sen ve diğer arkadaşımız da tam aksini savunanlardansınız. Yani dindar insan yetiştirmek siyasetçiler tarafından olsa da, daha bebeklikten, ilkokuldan da başlasa da doğru olduğunu savunanlardansınız.
Hele de, YANLIŞ YOL'a sapmasın diye daha çocukken, çocuğun kendi değerlerini öğrenmesini(ezberlemesini) israrla savunan da sensin. Bu diğer değerleri yanlış görmek değilmidir?
Ben de diyorum ki kendi değerlerimizi doğru görüyor, diğerlerini yanlış görüyorsak akıl ve mantığımız varken neden yanlış yola sapılacağından korkuyoruz. Dinimiz akıl mantık dini değilmi?
|
1-)okullarda din ve ahlak eğitimi pozitif bilimleri olumlu yönde etkiler. çünkü senin dinin okumayı araştırmayı iyiyi doğruyu bulmayı çalışmayı emrediyor bak ilk ayet ''96-el-ALAK Bu sûrede okumanın, öğrenmenin üstünlüğü, insanın yaratılışı, kalemin özelliği, bunların insana Allah'ın ihsanı olduğu, insanın bunları düşünmesi, Rabbine itaat etmesi gerektiği, aksi halde azaba dûçar olacağı anlatılır'' yani din eğitimi pozitif bilimlere karşı değil aksine yönlendiriyor
2-) evet çok doğru ahlak eğitimi çocuğa okul öncesinde verilmeye başlanmalı bunu ben, o veya bir başkası kafasına göre söylemiyor eğer eğitim fakültesi ile ilgin varsa bilirsin eğitim bilimlerinde gelişim psikolojisi var orada piaget , kohlberg vs. gibi kuramcılar ahlak gelişiminin 6 yaşlarında başladığını söylüyor
3-)madem okadar bu eğitim sisteminin değişmesini istemiyorsun liselere git ve onların derslerine giren öğretmenlerle bir görüş görüşmeye gidersen lise ve dengi okulların yoğun olduğu bölgeleri seç( gültepe okullar bölgesi, birde mevlana civarı) mesela otobüs durağına git bir öğle arasında otobüs bekle beklerkende duraktaki yazıları oku okurkende kulağın çocukların muhabbetlerinde olsun tabi okadar dayanabilirsen bu arada o duraktaki yazıların çoğu okuldaki sıraların üstünde kazılı bunun en büyük nedeni din ve ahlak eğitiminin eksikliği eskilerin bir sözü var kızı bırakırsan ya davulcuya ya zurnacıya kaçarmış iki iki daha 4 sen bu eğitimi küçük yaşlarda vermezsen çocuğu kendi halinde bırakırsan sonuçlarına katlanırsın ortaokuldan sonra çocuğu kolay kolay değiştiremezsin
4-) güzel demişsin dinimiz akıl mantık dini ama kimseye göre mantık değil tek bir doğru var bunu kendine göre yorumlayamazsın kimine göre kurban kesmek mantıksız geliyor o kurban kesmiyor kendince buda ona göre mantık senin dediğin şekilde olsa dünyada kaç milyar insan var bunların ne kadarı müslüman onlar neden aklını mantığını kullnaıp müslümanlığı seçmiyor dediğin gibi aklını mantığını kullansa doğru yolu bulur. şimdi kalkıpta siz herkesi kendiniz gibi düşünmeye zorluyorusunuz deme saygılıyım herkesin dinine isteyen istediği gibi yaşar tabi kimsenin hakkını sınırlamayana kadar