Alıntı:
ÖnceVatan_58 Nickli Üyeden Al?nt?
İnsan öğrenmek için gittiği kişiye saldırırmı? İnsan sağlığına kavuşmak için kittiği kişiye saldırırmı? İnsan kendisini zor durumda savunacak kişiye saldırırmı?
Saldırır ancak kara cahil gelişmemiş kişilik, geri kalmış linç kültürü gelişmiş kafa saldırır.
Hükümet ne yapar izler bir kaç şey söyler sonrada geçiştirir. Bunu çözecek kurum kim elbetteki hükümet, hükümet nerde, ağaca çıktı, ağaç nerde balta kesti, balta nerde, dağa kaçtı, dağ nerede yandı bitti kül oldu..
|
Hükümetin eğitim politikasını eleştiririm.Aslında bu politika partiler üstü bir mesele olmalıdır.Biz ki 90 yaşına gelmiş bir Cumhuriyetiz.Ve hala devletin sabit bir eğitim politikası yok.Evrensel değerlere uygun,ideolojilerden uzak bir politika belirlersin,hangi partiden hükümet kurulursa kurulsun o politikayı sürdürür.Ama bizde aynı hükümetin farklı bakanalrında bile eğitim politikası değişiyor.
Aslında AKP'nin son eğitim politikası gerçekten çağdaş bir politika.Öğrenciyi merkeze alan,onun öğrenmesine odaklanan,notla ve dayakla korkutmayan bir sistem..4+4+4 de çağdaş bir eğitim sistemi..Ancaaak,sorun şu ki biz ülke olarak,insanalrımızın anlayışı olarak,medeni düşünce olarak bu çağdaş eğitim sistemlerine hazır değiliz.
İktidar "öğrenciyi merkeze alın" der ama bizim insanımız bunu "çocuğuna dokunanın kafasını kır anladı"..Bunda sağolsun son bakanın "öğretmenler yatıyor,3 ay tatil yapıyorlar,veliye dokunanı yakarım" demeçleri de etkili oldu..Öğretmen der ki "5 lira cebimden vereyim,5 lira da veli versin de öğrenciye şu kitabı alayım"..Ama veli "öğretmen de bizi iyi soyuyor haa" gözüyle bakıyor.İşte bu anlayış yüzündendir ki çağdaş eğitim politikaları için henüz hazır değiliz..