|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
Sivas Şirketleri, Sivas Firmaları Sivas' taki Şirketler, Sivasli Şirketler, Sivasli Firmalar |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
![]() |
#1 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() doganay Şuan
![]() Son Aktivite: 04.04.2015 00:52
Tecrübe Puanı: 664
![]() |
![]() Arkadaşlar,
Yukarıdaki bilgileri OSB sitesinden aldım. Fakat sitenin güncelliğinden şüphe duyuyorum. Çünkü en son 2007 tarihlihaerler ana sayfada duruyordu. berat.demir dostumuzun isteği dogrultusunda osb sitesindeki kayıtları aktarmayaçalıştım. Umarım güncel bilgilerdir. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yasaklı
![]() berat.demir Şuan
![]() Son Aktivite: 22.12.2009 06:51
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() Sivas osb deki bilgileri buraya aktarmak ne kadar dogrudur bilemiyorum. Ben özellikle ayda bir defa Sivas'a gidiyorum. Orada her ay bir önceki aydan farklı gelişmeler, firmaların yeni inşaatları yükseliyor. Bu sevindirici, benim özellikle aradığım, bu firmalarda çalışan arkadaşlarımız varsa ; yada sanayi ile ilgili bilgisi (sayın leblebi82 gibi) olan arkadaşlarımızdan bilgileri paylaşmak.
Ben Siivas sanayisinin ihracat bilgilerine tam olarak osb nin sitesinden ulaşamadım. Bu nedenle rica ettim. Ayrıca sitenin ne kadar güncel oldugunu bilemiyorum. Bu bilgi paylaşımlarını hep beraber yapacagız. demişsiniz. ama ben şunu anlamadım doğanay bey:Sivas osb deki bilgileri buraya aktarmak ne kadar dogrudur bilemiyorum. abi asıl bu bilgileri bu ortama aktarmak çok önemli. ama bu bilgileri buraya aktarırken internetteki bilgileri değil de son güncel bilgileri aktarmak önemli. güncel bilgilere ulaşmak için de sizin gibi değerli abilerimizin sivas osb deki yetkili insanlardan aldıkları son bilgiler olması önemli. sizden beklentimizin sebebi de siz osb ye bizden daha sık uğruyorsunuz. uğradığınızda son bilgileri osb müdürlüğünden öğrenebilirsiniz. örneğin mayıs ayında osb ye gittiğinizde mayıs ayında üretime başlayan firmaları buraya yazabilirsiniz. biz de osb ye gittiğimizde biz de öğrenip biz de yazarız. firmaları tek tek analiz ederiz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Tecrübeli Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
Sayın berat demir, SIVAS OSB nin gelişimi hakkında bilgilendirmeleri elimden geldiğince aktarmaya çalışacagım. Ben OSB de bulunan bir iki fabrikaya ayda bir geliyorum. Ama benim ziyaretlerim genelde hafta sonları oluyor. bu nedenle de yeterli bilgileri OSB merkezinden alma imkanım olmuyor. Ben de her gezim sonrasında görmüş oldugum gelişmeleri buraya aktarmaya çalışacagım. biz de osb ye gittiğimizde biz de öğrenip biz de yazarız. firmaları tek tek analiz ederiz Sizinde dediğiniz gibi, gelişimleri hep beraber yardımlaşa yazarak bilgi alışverişinde bulunalım. Ne yaparsak SİVAS için yapacagız. SİVASlılar , Türkiye kazanacak. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Tecrübeli Yiğido
![]() |
![]() Ayrıca SİVASlıara sevindirici bir haber...
SİVAS OSB de kurulan olan bir iki firma çok güzel ve büyük projelerle hizmet atılımı yapacaklar. Gelişimi çok yakından SİVAS lılar görecektir. O işletmelerin personel sayısı yakın bir zamanda iki katına çıkacaktır. (Benden firma ismi istemeyiniz lütfen. Firma ismi vermem şimdilik yanlış olur, ama birkaç ay sonra bu firmayı rahatlıkla açılayabilirim.) Bu projenin iyileştirme maliyeti ve projelendirme çalışmalarını bizzat yönetiyorum. Bunların sonucunu SİVASlılar çok yakından göreceklerdir. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Tecrübeli Yiğido
![]() |
![]() SİVASa 2009 yatırımlarında SÜTAŞ'ın yatırım yapacagını daha öncede belirtmiştim (Tabiik bunu duyum olarak söylemiştim)..
Takip etmeyi unutmayınız.. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() BOUN Şuan
![]() Son Aktivite: 27.12.2014 21:40
Tecrübe Puanı: 816
![]() |
![]() Alıntı:
![]() Bu yatırımın gerçekleşmesini ve Sivas tarım ve hayvancılığına katkıda bulunmasını temenni ediyorum.
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yasaklı
![]() berat.demir Şuan
![]() |
![]() AKMERMER A.Ş.
Ak Mermer A.S. olarak Sivas 1. Organize Sanayi Bölgesinde 15.000 m 2 açik ve 4.000 m 2 kapali alanda faaliyette bulunmaktayiz. Amasya ilinde bej mermer ocagi, Sivas ilinde ise Onix, Sari Traverten ve Beyaz Traverten ocaklarimiz vardir. Mermer ve traverten blok satisimiz oldugu gibi muhtelif ebatlarda da satislarimiz mevcuttur. Afrika, Brezilya, Çin, Hindistan, Ispanya, Italya, Isveç, Norveç gibi ülkelerden granit ithal etmekte olup, Almanya, Fransa, ABD, Ukrayna, Moskova, Litvanya, Irak gibi ülkelere ihraç etmekteyiz. Ayrica bu ülkelere mermer ve travertende hem blok hem de ebatli malzeme ihracati yapmaktayiz. Ithal granitlerde Istanbul Ümraniye'deki ana depomuzda ve Sivas'taki yerlerimizde satmaktayiz. Sivas Ilinde CLARA ismiyle çorap üretimimiz olup, üretimimizin büyük bölümünü ihraç etmekteyiz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Yasaklı
![]() berat.demir Şuan
![]() |
![]() TRAMERTAŞ
Hakkımızda 2002 Yılında Sivas ilinde kurulan TRAMERTAŞ Soğukçermik bölgesindeki ocaklarından ürettiği traverten bloklarını, Sivas Organize Sanayi bölgesinde 15.000 m2 açık alan, 3.500.m2 kapalı alan üzerinde kurulu fabrikasında , dünya traverten pazarı kalitesinde işleyerek müşterilerine sunmaktadır. Fabrikasında yaklaşık 100 personeli ile kurulduğu günden bu yana 24 saat üretim yapmaktadır. Traverten Ocaklarımız fabrikamıza 20 km. mesafededir. Ocaklarımızda mevsim şartlarından dolayı yılın 6-7 ayı 24 saat çalışarak hammadde ihtiyacımızı karşılamaktadır. Büyük kısmı mevsimsel olarak yaklaşık 20 kişi de ocaklarımızda istihdam edilmektedir. Travertende SCABOS adını kendine özgü nitelikleri ile markalaştırarak marka tescil belgesini de alan TRAMERTAŞ, yine yüksek rezervli ocaklarından elde edeceği özellikli, travertenlerini de ayni anlayışla markalaştırma hedefi taşımaktadır . Tecrübesini, genç kadrosunun dinamizmi ile doğaltaş sektörüne yansıtan TRAMERTAŞ, bugün 5 kıtada 10 dan fazla ülkeye ihracat yapan bir şirkettir. Bugüne kadar Amerika pazarı hedefinde ilerleyen TRAMERTAŞ, bugün Avrupa’dan gelen taleplerle birlikte hedefini tüm dünya pazarları olarak geliştirmektedir. Dünyada Doğaltaş Zenginliği tescil edilen Türkiye’de, TRAMERTAŞ pazara sunduğu SCABOS traverteni ile, bu zenginliğe yeni bir ürün katmış olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Yasaklı
![]() berat.demir Şuan
![]() |
![]() EMMİOĞLU MERMER
Fabrikamız, Sivas Organize Sanayi Bölgesinde 7.000 metrekare kapalı, 15.000 metrekare açık alan olmak üzere toplam 22.000 metrekare alanda üretim yapmaktadır. 300.000 metrekare yıllık kapasitemiz ile müşterilerimize kaliteli hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz. Bölgedeki en büyük mermer fabrikası olan fabrikamızda, en son teknoloji yerli ve yabancı makinelerle kaliteden ödün vermeyen bir üretim yapılmaktadır. Firmamız programına aldığı yeni yatırımlar çerçevesinde ilave ekipman ve makine alım işlemlerini sonlandırmak üzeredir Fabrikamızda Fraccaroli & Balzan aritma sistemi kullanilmakta olup çevreye duyarli üretim yapılmaktadır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() BOUN Şuan
![]() Son Aktivite: 27.12.2014 21:40
Tecrübe Puanı: 816
![]() |
![]() Alıntı:
Bildiğim kadarıyla Sivasımızda en çok ihracat yapan firmaların başında mermer firmaları geliyor. Hatta ihracat sıralamasında Emmioğlu mermer birinci Fimar mermer ikinci diye biliyorum. Mermer sektöründe faaliyet gösteren firmalarımıza başarılar diliyorum. Umarım daha fazla ihracatla ülkemize daha fazla döviz girdisi sağlarlar. Ayrıca Sivasımızda daha fazla istihdam sağlamalarını temenni ediyorum. Yanlız bu hususta bir şeyi vurgulamak gerekiyor: Sayın Valimizin de belirttiği gibi mermeri ocaktan çıkartıp kütük halinde dışarıya satmak yeterli katma değeri sağlamıyor. Eğer mermer işleme tesisleri ve teknolojisi Sivaslı firmalarımız tarafından daha yoğun bir şekilde kullanılabilirse ilimizde hem daha fazla katma değer üretilmiş olur hem de daha fazla istihdam sağlanmış olur. Firmalarımıza başarılar....
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|