|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
| Şiirler Burada yazmış olduğunuz şiirleri yazabilirsiniz. |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1331 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bahar5834 Şuan
Son Aktivite: 23.05.2010 00:10
Tecrübe Puanı: 1305
![]() |
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Mutlu mu olmak istiyorsun küçük O halde kendine küçük bir dünya kur Ama dikkat et senden daha küçük olsun Çünkü ancak anlayabildiklerin seni üzer Anlayamamak için küçült dünyanı Dürüst olmayan kimseyi alma dünyana Alma ki yalansız bir dünyan olsun Varsın insanlar seni kaçak bilsinler Yalnız bilsinler Ve belki de biraz soğuk Olsun Sen kendinin ne olduğunu bil Yeter Neden öyle bakıyorsun Korkuttum mu yoksa seni Kork küçüğüm Çünkü ben korkuyorum Biliyorsun değil mi? Ama sen nerden bileceksin Söyle nerden bilsin bu masum gözler Gördüklerinin aslında gerçek olmadığını Gerçek diye bildiklerinin ise aslında yalan olduğunu Üzgün müsün yoksa küçüğüm Başın omuzlarına düşmüş Ama sen daha çok küçüksün Yolun başındasın küçüğüm Kim bilir bu hayatta daha neler görecek nelere şahit olacaksın Korkuyorum küçüğüm hem senin için hem kendim için Çok korkuyorum Dur bakayım Üzdüler değil mi seni Anlayamazlar seni Anlasalardı hiç üzerler miydi? Çok mu farklıyım diyorsun Üzülmeme sebep uyumsuzluğum mu diyorsun Bilmiyorum belki de öylesin Belki de sen olman gerektiği gibisin Ama çevrendekiler farklı Bak ben bu yaşıma geldim Hala çözemedim Ne kendimi ne de çevremdeki insanları Tek bildiğim Küçük bir dünyada daha mutlu olduğum Ne kadar az bilirsem O kadar az acı çektiğim Ah bir de şu tesadüfler olmasa Biliyor musun küçük, aslında tesadüf diye bir şey yok Adı var sadece Gerçekte ise anlamı bilmek zorunda olduklarım Küçük dünyama aniden girip Beni savunmasız yakalayan imtihanlarım İmtihanları vermek zor be küçüğüm Kendimi sakınmama rağmen yine de bilmek acı Öğrendiklerime dayanabilmem zor küçüğüm Küçük beni dinle Bu herkesi içine alan koca dünya var ya Mutlaka sana da zarar verecek En az zararı almak için Bu koca dünyaya inat Sen kendi küçük dünyanı kur
|
|
|
|
#1332 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Klimasuyu Şuan
Tecrübe Puanı: 1475
![]() |
DAVET. .. (107970 Hit)
Dörtnala gelip Uzak Asya'dan Akdenize bir kısrak başı gibi uzanan Bu memleket bizim! Bilekler kan içinde, dişler kenetli ayaklar çıplak Ve ipek bir halıya benzeyen toprak Bu cehennem, bu cennet bizim! Kapansın el kapıları bir daha açılmasın yok edin insanın insana kulluğunu Bu davet bizim! Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür Ve bir orman gibi kardeşçesine Bu hasret bizim! NAZIM HİKMET |
|
|
|
|
|
#1333 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir dağbaşı yalnızlığı yaşıyorum yeniden.,
Dağbaşı yalnızlığı ölümden beter. Hiç kimse aramasa sormasa beni Sen gelsen yeter.. Huzur ellerinin güzelliğidir. Gözlerin karşımda mutluluk denizi. Her sabah soframızda ekmeğimizi Sen bölsen yeter.. Yüreğim seninle yaylalar kadar serin Ne bir çizgi hasret, ne bir nokta gam Yayla dumanı gibi gözlerime her akşam Sen dolsan yeter.. Bende çaresizlik sonsuz kördüğüm. Bende sabır sende naz.. Gündüzünden vazgeçtim düşümde biraz Bir yüz görümlüğü sen olsan yeter.. Duymasa da hiç kimse şâir gönlümün, Sende karar kıldığını... Ve içimin şerha şerha yarıldığını, Sen bilsen yeter.. Bir gün duysan bittiğimi, tükendiğimi.. Çıkıp gelsen uzaklardan korkulu ürkek.. Bir incecik dal gibi üzerime titreyerek, Eğilsen yeter...........
|
|
|
#1334 |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5509
ŞEYTANA İNAT
Kopmuş bir buzul parçasıyım Sürükleniyorum sularda Dalga bir bir yükselir iken Tekrar alçalır geçer dalga. Sürü halinde tüm balıklar Kaçışır dibe doğru hızla O anda nur güneş belirir İçim ısınıverdi birden. Tanrı vergisi bir mutluluk Kara bulutları dağıttı Üçlü oldu ay yıldız güneş Mutlak bir inanç sardı beni. Ten ile ben olmuştu birlik Ailem ve arkadaşlarım Şaşkın, bir o kadar mutlu Şeytana inat hayattayım!.. Selim TEMİZ
|
|
|
#1335 |
|
Moderator
Sana geliyorum Allah'ım
Bütün günahlarımla. Masum bir çocuk gibi. Ne olur kabul et beni. Gözlerimde yaşlar seller gibi Günahlarım çok dağlar gibi. Yanında bana da yer var gibi. Koşarak sana geliyorum ya Rab'bi Yüreğimde bir büyük aşk. İlahı aşk diyorlar tanımına Başka aşklarda var ama Ben sana senin aşkınla geliyorum ya Rab'bi Affet bu kulunu hatası çok büyük. Günahlarım sırtımda kambur oldu,bir yük. Artık dayanacak gücüm kalmadı bitiyorum. Bütün varlığımla sana geliyorum ya Rab'bi Dünya bir sınav merkezi. Sen sınava tabi tutuyorsun herkesi. Bu cahil kulun elinde zayıflarla dolu karnesi. Düzelteceğemi söz vererek yanına geliyorum ya Rabb'i Ellerim göğe açık dualar ediyorum. Beni affedeceğini bilip sana sığınıyorum. Son nefesimi imanla veriyorum. Geliyorum allah'ım Sana geliyorum..
|
|
|
#1336 |
|
Navigator
BEYAZ GÜLÜM [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Şimdi Beni Öldürme Zamanı ay gülüm Bütün ağaçları devrildi ömrümün şimdi beni öldürme zamanı ay gülüm şimdi öldür beni... acılar kalbime sığmıyor artık Yüreğim terkedilmiş, hüzün veren eski sokaklar gibi tut elimden umutlara götür beni bir bahçe yeşert içimdeki çölden ay gülüm gözyaşından bir ırmak doğur dök içime deniz olsun Ah boynu bükük çiçeğim benim kanadı kırık turnam al göğsüne sar beni, her yağmur sen ol yüreğimde sevgiyle yıka içimdeki ihanetleri varsın acılar konsun kınalı dudaklarına hayatın, aldırma... aşka ve umuda dair her şey senin olsun Sen ellerini, sen gözlerini, sen yüreğini bağışlardın hani... sevgiye hasret kaldığımda, sevgini bağışlardın� ölmek istediğimde hayatını bağışlardın... ışık olur dolardın hayatıma... Hasretin dudağında ağıt çöllerin ortasında dal oldum... gözlerimi sızı, yüreğimi ihanet acıları kapladı lal oldum... bütün ağaçları devrildi ömrümün bi - hal oldum... şimdi beni öldürme zamanı ay gülüm şimdi öldür beni... acılar kalbime sığmıyor artık Varsın bir kıyıda öksüz düşlerim bir kıyıda yaralı gülüşlerim kalsın say ki, hiç doğmadım,yaşamadım, ölmedim bir şiirin sıcaklığına göm beni ay gülüm bir gülün yaprağına göm beni bahçe bilmesin yağmurlara, dağ doruklarına, uçurum kıyılarına göm bir annenin gözyaşlarına bir çocuğun avuçlarına göm beni acılar bilmesin... bütün sevinçler ve yaşama dair ne varsa senin olsun... s.ç.s. beyaz gülüm Nuri Can
|
|
|
#1337 |
|
Moderator
Hazan Yaprakları
Yine batıyor güneş, Nemli gözlerinin elasında. Gökkuşağı gibi bakışların, Batıyor Akdeniz'in ufkunda. Eylül sarısı saçların, Hazan yaprakları gibi, Eser kalmadı, Hazeran gülünden. Renk verir akşam güneşi, Bir zeytin ağacının başucundan. Çatlak dudaklarına nar çiçeği, Yüreğime gül kurusu hüzün düşer. Gülüşün yüreğimi ısıtsın, Bir dal kalmadı tutunacak, Sevdadan başka. Soğudu gülü tutan ellerim
|
|
|
#1338 |
|
Navigator
Sen var ya!
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Sen var ya! Sen ağzımdan bırakamadığım sigaram gibisin… Tiryakisi olduğum, Bittikçe yeniden yaktığım Ve binlerce kez içime çektiğim… Sen ağzımdan bırakamadığım… Dudaklarım arasındaki o tatlı haz gibisin…. Puslu gözlerin dumanında, Işıl ışıl parlayan tenin ucundaki ateşte, Dudaklarındaki tat yanışında gizli… Kaç kez denedim şu sigarayı bırakmayı… Ama olmadı tıpkı sensizliği başaramadığım gibi Aklıma düştükçe sen Bir sigara daha yaktım Olmadı bir daha bir daha… Her nefeste seni çektim dumanında.. Artık yavaş yavaş içiyorum Daha fazla sen oluyorum.. Ve her sigara yakışımda Sende beni yakıyorsun daha fazla…. Damağımda tadın hala Ne sen benden bıktın nede ben senden.. Tıpkı son sigaram gibi….
|
|
|
#1339 |
|
Moderator
Büyük Sevdalar
Son zamanların En büyük sevdalarını, Yaşıyorum ben. Sokaklara indim Kapı kapı.. dolaştım Acıların sevdaların Girmediği ev aradım Bulamadım.! Kendimi Dağlara vurdum Ferhatı gördüm. Koştum çöllere Dolaşırken Mecnundan Keremi sordum.. Son zamanların En büyük sevdalarını Yaşıyorum ben. Ay'a..Yıldızlara gittim Şirin'i,Aslı'yı,Leyla'yı sordum Kor Ateşler içinde Yanan yürekleri Güneşte gördüm.. Son zamanların En büyük sevdalarını Yaşıyorum ben.. En çok bahar kokulu Kadınları sevdim.! Buğulu gözlü kadınları Bir başka sevdim.. Beni yakan her güzeli Aslı,Şirin,Leyla sandım.! Son zamanların En büyük Sevdalarını Yaşıyorum ben..
|
|
|
#1340 |
|
Navigator
TEŞEKKÜR EDERİM
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Tesekkür ederim Bana ilk defa aşkı tattırdığın için Bana severek yasamayi ögrettiğin için Hayata sımsıkı sarılmayı gösterdiğin için Tesekkür ederim Bana sevgiyi hasreti acıyı tattırdığın için Beni kıskanç ve nazlı bir kız yaptığın için Bana bir bakışınla hayatı toz pembe gösterdiğin için Tesekkür ederim Az da olsa bana kalbinde bir yer ayırdığın için Beni birazcık olsun sevdigin için Bana unutulmazlığı kanıtladığın için Tesekkür ederim Gözlerimi açtığın için Son kez tesekkür ederim kalbimde kapanmayacak bir yara açtığın için BU TESEKKÜRLER AZ BILE ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN
|
![]() |
| Konuyu Toplam 3 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 3 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|