Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Arama Bugünki Mesajlar Forumlar? Okundu Kabul Et

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 17.03.2008, 16:35   #161
efe1058
Tecrübeli Yiğido

efe1058 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

efe1058 Şuan efe1058 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.01.2013 14:02

Tecrübe Puanı: 758 efe1058 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: AK Parti'ye kapatma davası açıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AKP'ye açılan kapatma davasının Ergenekon operasyonu gibi olayların üzerini kapatmak amacıyla yapıldığını savundu.

Bakan Günay, önemli bir iddiayı da ortaya attı. Günay, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın belli çevreler tarafından dava açma konusunda zorlandığını öne sürdü. NTV Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün konuğu olan Bakan Günay, AKP ve MHP uzlaşmasını zamansız bulduğunu ve anayasa ile ilgili bir parti ile özel bir düzenleme yapmak yerine bütün parlamentoya sunmanın çok daha doğru olacağını belirtti.

İddianamenin 'özensiz' olduğunu vurgulayan Günay, iddianamede Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün isminin de olmasını eleştirerek, cumhurbaşkanının ancak 'vatana ihanet'le suçlanabileceğin hatırlattı. Günay, "Cumhurbaşkanının adının geçmesi iddianamenin özensiz olduğunu gösteriyor" dedi.

Önemli bir iddiayı da gündeme getiren Günay, şöyle dedi: "Çünkü ortaya çıkmış olan bu tartışmalar başka önemli tartışmaların önünü kesti. Bu yüzden özel düzenlemeler yapmayalım. Çünkü yeniden yeni tartışmalara vesile oluyor. Açıklıkla söylüyorum kastettiğim Ergenekon soruşturmasıdır. Olaylar öyle gelişti ve geliştirildi ki Sayın Başsavcı da yönlendirildi belki. Belki dava açma konusunda zorlandı. İnsanlar nihayet bir karar veriyor ama o kararı oluşturan bir çevre var, etkiler var, telkinler var. Bütün bunlar bizi başka gündeme doğru sürüklüyor."

Partisinin halkın büyük desteğini aldığını dile getiren Ertuğrul Günay; "Halka ve Hakk'a güveniyoruz" açıklamasını yaptı. Söz konusu dava ile, Ergenekon çetesinin ortaya çıkarılması ile ilgili çalışmaların önünün kesilmek istendiğine değinen Bakan Günay, yerel seçimlerin birkaç ay öne çekilebileceğini ayrıca gerekirse genel seçime gitmekten de parti olarak korkmadıklarını aktardı.

"TÜRKİYE'NİN AYAKLARI ÜZERİNDE DURMASINDAN HOŞLANMAYANLAR VAR"

Günay, Türkiye'nin çok ciddi bir ivme yakaladığını ancak Türkiye'nin ayakları üzerinde durmasından çok hoşlanmayan bir konjonktürün olabileceğine dikkat çekti. Türkiye'de başı açık ve başı kapalı olanların yan yana yürüdüğünü dile getiren Günay şunları dedi: "Türkiye'de inananla inanmayan iç içe yaşıyor. Türkiye'de böyle bir demokratikleşme, çoğulculaşma, süreci işliyordu. Fakat sürekli olarak bunu baltalamaya çalışan bir takım mekanizmalar var. Bu mekanizmalar seçimler öncesinde de oldu. Seçimlerden sonra da. Yakın tarihte Türkiye'de yapılmış darbelere övgülü cümlelerle örnek göstermeye çalışan ne yazık ki hukuk insanlarımız çıktı. Bütün bunlar belli çevrelerde bir telkin yaratıyor. Belli makamlarda bulunan insanları etkiliyor. Bir kişi bir kağıdı imzalıyor ama mesela ben bana gelen bir kağıdı benden önce kaç kişi imzalamış bakıyorum. Şimdi Yargıtay Başsavcısı'nın herhangi bir önemli görev adamının önüne de bir takım haberler kupürler dosyalar geliyor. Bu kararlar hepimizi etkiliyor. Benim kastettiğim buydu. Türkiye'nin ileriye gitmesinden rahatsız olan bazı çevreler ne yazık ki etkili bir takım yerlere kadar bu telkinlerini etkili hale getirebiliyorlar. İşçi, işveren, emekçi, siyasetteki aklı başında çevrelerin hepsi bunun Türkiye'ye yarar getirmediğini söylüyor. O zaman herkesin adım atarken, imza atarken öneri açıklarken bütün bunlara daha dikkatli bakması gerekiyor. Türkiye'nin istikrarı demokrasisine katkı mı yapıyoruz. Yoksa çıkmaz bir yolu bir kez daha tekrar mı etmeye çalışıyoruz. Ben çıkmaz bir yolun bir kere daha denenmiş olmasında üzüntü kaygı duyduğumu dile getirdim ve ne yazık ki etkilerin önemli yerlere kadar sızmış olmasından üzüntü duydum."

"DEMOKRASİDE SAVCILAR HAKEM DEĞİLDİR, GEREKİRSE GENEL SEÇİME GİTMEKTEN KORKMAYIZ"

Ertuğrul Günay, kapatma davasıyla gündeme gelen AKP'nin yeniden seçime gitme konusunda ise şunları dile getirdi: "Bütün bunlar varsayım. Ben hükümet üyesiyim bunlar somut olarak konuşulmuş noktalar değil. Müzakere konusu değil. Bir yıl içinde zaten yerel seçim var. Öne almak için Anayasa değişikliği gerekmez. Halka gitmek öne çekilecekse birkaç ay çekilebilir. Bir sakınca yok bunda. Ama sonuçta oraya gideceğiz millete soracağız. Türkiye çağdaş uygarlık düzeyinde ilerliyor mu ilerlemiyor mu? Türkiye iyiye, ileriye gidiyor mu gitmiyor mu? Halka soracağız. Demokrasilerde hakem halktır. Demokrasilerde hakem ne kuvvet komutanıdır ne validir ne savcıdır. Siyasetçi bile değildir. Siyasetçi de halka sorar. Eğer böyle bir zorlama yapılacaksa biz genel seçime gitmekten hiçbir zaman korkmadık korkmayız." Günay, AKP'nin kapatılması halinde ne olacağı yönündeki soru üzerine ise "Böyle bir kötü ihtimali üzerinde şu anda düşünmeyi gereksiz buluyorum" dedi.

"CHP'NİN TAVRI KENDİNE ZARAR VERİYOR"

Günay, söz konusu dava ile ilgili olarak muhalefetin tutumunu eleştirerek, "Hal bu ki tarihten ibret almış olmaları gerekir. Kim ki bu tür girişimleri desteklemiştir hepsi sonuçta zararlı çıkmıştır" dedi. Muhalefetin açıklamalarını "hissiz" bulduğunu dile getiren Günay, "Bu 50-60 yıllık demokrasi tarihinin siyaset yapan arkadaşlar hiç mi okumazlar hiç mi ibret almazlar. Partilerin parlamentodaki sayıları değil de başka çerçeveden bakmak gerekirse ÖDP Genel Başkanı fevkalade önemli bir açıklama yaptı. Ve gündem saptırma olayından o da bahsetti. Böyle doğru önemli tespit yapanlar da var. Genelde parlamentonun içindeki partiler de iktidar ve muhalefet ayrımında çok sert ve acımasız. Zaman zaman kendilerine zarar verici, CHP'nin tavrını ben biraz kendine de zarar verici olarak görüyorum. Bu tür olaylar karşısında toplum nasıl bir tavır alıyor asıl o önemli. Bu çerçevede toplumu daha bilinçlenmiş daha sağlıklı buluyorum. Daha demokrasiye sahip çıkar bir noktada görüyorum" şeklinde konuştu.

"CUMHURBAŞKANI GÜL SİYASİ YASAKLILAR İÇİNE GİREMEZ"

Günay, "Anayasa Mahkemesi'nden böyle bir karar çıkması durumunda Cumhurbaşkanı Gül siyesi yasaklılar arasına girecek mi?" sorusuna ise "Böyle bir şey olamaz" şeklinde yanıt verdi. "Bunu bir hata olarak" gördüğünü ifade eden Günay, "Genelkurmay Başkanı ile ilgili benzer bir suç duyurusu teşebbüsü vardı. Vahim bir biçimde hukuk organlarından tepki gördü. Burada ondan çok daha ağır bir durum var. Gerçekten hukuk açısından tepkiyle karşılanması gereken bir durum var" dedi.
Alt 17.03.2008, 16:37   #162
efe1058
Tecrübeli Yiğido

"Yeni AK Parti": % 57

Yine mübarek cuma günü, yine mesai bitimi. Yine 'acı bir haber'. Yine bir parti kapatma davası. Anlaşılan, 'acı haber'in bir anda piyasada, borsada paniğe yol açması istenmemiş.

Bu seferki de diğerlerinden mahiyetçe farklı değil. RP kapatılmak istendiğinde birinci partiydi, yüzde 21 oy almıştı, 6 milyon 100 bin oy ederdi. Sonra FP kapatıldı. Arkasından hakikaten neredeyse bütün politik varsayımlarını değiştirmek suretiyle AK Parti kuruldu. 2002 seçimlerinde yüzde 34, 2007 seçimlerinde yüzde 47 oyla iktidar oldu. Bu da kapatma davasıyla karşı karşıya gelmiş bulunuyor.

Bundan üç ay önce de DTP için kapatılma davası açılmış.

Bu her iki önemli partinin kapatılmak istenmesinin anlamı nedir? Türkiye, geçen yüzyılın ilk çeyreğinden başlamak üzere yaşadığı derin iki krizi henüz aşabilmiş değil. Bunlardan biri din-devlet ilişkisi, din ve vicdan özgürlüğünü tümüyle içselleştiren bir "laiklik" ile dini sadece kamusal hayattan değil, toplumun ve bireyin neredeyse ruh dünyasından da kazımaya çalışan "laikçilik" arasında yaşanan kriz. İddianamede bir müdürün "Rahmetullahi aleyhim ecmeıyn (Allah'ın rahmeti hepsinin üzerinde olsun)" demiş olması "laikliğe aykırı fiil" olarak gösterilmiş. 160 sahifelik iddianamede bu ve benzeri 'suç teşkil eden ilginç deliller' var.

Tabii ki "başörtüsü yasağının kaldırılmak istenmesi"yle ilgili düzenleme en başa konulmuş bir delil gibi görünüyor. Bu da son derece ilginç. Belki MHP ve Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) hakkında da işlem yapmak gerekebilir. Çünkü başörtüsü düzenlemesine hemen hemen aynı gerekçeler ve argümanlarla MHP de destek verdi ve 10. ile 42. maddeler Meclis'ten 411 oyla geçti. DİB Başkanı ve bundan önce Din İşleri Yüksek Kurulu, "başörtüsünün İslam dininin bir gereği, dini bir vecibe olduğunu" açıkça beyan ettiler. Bir siyasi partinin kapatılmasına sebep teşkil eden bir fiil suç sayılıyorsa, devletin bir kurumu tarafından savunulduğu zaman da suç teşkil etmeli. Suçun niteliği kurumlara göre değişmeyeceğinden DİB ve MHP hakkında da kapatma davası açılmalı.

İçinden çıkamadığımız ikinci büyük kriz 'Kürt sorunu'. DTP'nin de kapatılmak istenmesi, yine geçen yüzyıldan devraldığımız söz konusu derin krizin varlığına işaret ediyor. Bu çizgide siyaset yapan partiler ardı arkası kapatılıyor.

Kısa demokratik hayatımızda bugüne kadar kapatılan partilerin sayısı 26, az değil.

Kapatma davasının 'hukuki boyutu' ayrı bir konu. Tabii ki bu davada öne çıkacak tartışmalar, gündeme gelecek konular hukuk tarihimizdeki hak ettikleri yeri alacak, hukukçular bu konuların geniş bir müzakeresini yapacak.

Biz şimdilik davanın 'siyasi boyutu' üzerinde duralım.

Diyelim ki Anayasa Mahkemesi davayı kabul etti, hatta sonuçta AK Parti'yi kapatma kararı verdi. Pekiyi ne olacak? Olacağı belli:

"Yeni bir AK Parti" kurulacak. Ve 22 Temmuz seçimlerinde yüzde 47 oy almış bulunan AK Parti'nin 'yeni versiyonu', hiç kimsenin şüphesi olmasın, yüzde 57 oy alarak yine iktidara gelecek. Şu anda bile AK Parti'nin siyasi desteği yüzde 50'nin üstünde, toplumsal desteği de bundan az değil.

Türkiye'nin, bölge ve dünyaya paralel olarak değişen toplumsal şartlarını yeterince anlayamayanlar, baskı, yasaklar veya tehditlerle, akan nehri tersine çevirebileceklerini düşünüyorlar. Böyle bir şey mümkün değil, bundan sonra da olmayacak. AK Parti'nin iki dönem süren iktidarında eleştirilecek çok taraflar var. Ama bu partiye karşı mücadele, yasal zeminde, Meclis çatısı altında ve sandıkta olur.

27 Nisan 2007 gecesi Genelkurmay'ın web sitesine düşen e-muhtıra televizyon ekranlarına yansıdığında -45 dakika sonra- üç kanalda söylediğim şuydu: Bir siyasi partiyi cezalandırma yetkisi sadece ve sadece seçmenin yetkisindedir, seçmen de cezasını -veya ödülünü- sandıkta verir. 27 Nisan muhtırası nasıl AK Parti'yi yüzde 47'lere çıkardıysa, bu kapatma davası da yüzde 57'ye çıkartabilir. Ha AK Parti, ha Yeni AK Parti, hiç fark etmez. Türkiye bir yola girmiş bulunuyor, eskiye-geriye dönmesi mümkün değil.
Alt 17.03.2008, 16:39   #163
efe1058
Tecrübeli Yiğido

HOŞAF

Mevzuya ortasından gireyim isterseniz: İki yönü var olayın...Ciddi ve gayr-ı ciddi... Yok gayr-ı ciddi lafı çok tehlikeli olabilir. Malum, mümkün mertebe uyduruk dil kullanmak gerekiyor ki çağdaşız filan olsun. Neme lazım bir de biz iddianamelere girmeyelim sonra. Her ne ise toparlıyorum; bir de komik, hatta trajikomik yönü var, diyelim...

Yok, Andıç medyası kalemlerinin dediği gibi ciddiyet iddianamenin içeriğiyle ilgili değil. Dünyanın neresinde olursanız olun, bu tür gazete kupürleriyle hazırlanmış bir hukuk metni görmek mümkün değildir. Nazi döneminde de olduğunu sanmıyorum. Bize has bir husus. Tunç tas kayısı hoşafı gibi bir şey! Kaç etti 24 tas mı? Ne âlâ bir sistem değil mi? Kartel medyası manşeti çakacak, birileri ekran ekran gezip atıp tutacak, sonra başka birileri bunu hukuk metni diye tarihe yedirecek. Ama Allah var, daha önceden denenmiş bir model olduğu için bu sefer de olabileceğini düşünmeleri normal! Bkz: 367 tiyatrosu...

Makara bölümü şöyle; Andıç medyasının leşkerlerinin hemen hepsi başta 'bu devirde parti kapatmak kötü be' filan dedikten sonra içten içe bir gerdan kırma, parmak şıklatma, göbek atma havasına girmeleri. Bu tarzı hatırlıyoruz biz. 28 Şubat sonrasında yaptıkları 'özür dileme' seansları da böyleydi... Bu da bize has bir hoşaf şeklidir. Ki zaten ülkemiz medyası enteresandır. Hani normal insanlar kelebek koleksiyonu yapar, pul koleksiyonu yapar ne bileyim, tesbih filan biriktirir. Dünyanın başka bir yerinde 'gazete koleksiyonu' yapan adam gördünüz mü hiç? Normal bir ruh hali midir bu? Neyse bu meseleyi başka zaman irdeleriz. (Bak bak nasıl da çağdaş kelimeler döktürüyorum, soruna tecimsel yaklaşmadığımın kanıtı olsa gerek!)

Makaranın devam kısmı ise şöyle; savcı beyin istediği yasaklamalar onaylanırsa (ki onaylanırsa hiç şaşmam!) CHP nihayet Meclis'te tek başına kalacaktır. Buyurun size yıllar sonra CHP'nin tek başına iktidar olma hayalinin gerçekleşme fırsatı! Yoksa demokrasi zihniyetlerini peynir ekmekle mi yemişler ki, açıktan açığa yürek soğutma ve abuk sabuk dönemlerin örneklerini vermeye kalkışıyorlar. CHP'nin 22 Temmuz seçimleri sonrası yaptığı açıklamayı hatırlayın lütfen; yere çakılan bir parti hatayı seçmende bulmuştu! Anlaşılan askeri baskılardan istedikleri yüzü alamayacaklarını anladılar ki, ellerinde ülkemizin nadide hukuk anlayışı kaldı!

Eğlenceli aslında bu konuda zihin egzersizi yapmak ancak yer daralıyor...

İşin ciddiyeti ise geçmişe dayanıyor... Moğultay, Oktay dönemindeki iddialara, itiraflara... Hani kendi partililerine, 'Alacağım tabii, MHP'li alacak değilim ya?' diyebilecek kadar açık sözlü (!) konuşan Moğultay... Ve sonrasında Sezer'in tek tip zihniyete ağırlık vermesiyle oluşan tablo YÖK'te ve yargıda belirginleşiyor. Şüphesiz bir eleştiri cümlesinden ziyade bir saptama (bak bak!) bu... Yoksa değerli hukukçularımızın hepsinin liyakatli ve objektif olduklarına inancımız tamdır. En azından teorik anlamda böyle olması gerekir, aksi düşünülemez. Gerçi arada birileri kendini tutamayıp askeri cuntalara övgü yağdırıyor ama olsun!

Ve meselenin esas can alıcı ve ciddi kısmına geliyoruz... Bu parti kapatma tiyatrosu Türkiye'yi nereye sürükler belli olmaz; ancak bir şeyin üzerini kesinkes örtecek gibi: Ergenekon Davası'nın... Bir ucu Danıştay saldırısına, diğer ucu Cumhuriyet bombalamasına uzanan, tuhaf tuhaf kişilerin bir araya gelmesi ve hâlâ '1 Numara'nın merak edildiği bir dava nereye varacaktır? Yoksa evlerinde bomba saklayanlar, gizli yeminler edenler, kendilerince çek-senet işine soyunanlar, evlerini folyolarla çeviren kişileri dışarı çıkarmak mı gerekecektir?..

Malum savcı bey bilmem kaç siyasi için ceza istiyor. Yer açalım yeni geleceklere...

Hoşafına yandığımın ülkesi vay!
Alt 17.03.2008, 16:41   #164
efe1058
Tecrübeli Yiğido

Hakan Albayrak

Bu dava iyi oldu...

AK Parti'ye kapatma davası açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın 'anakronik' iddianamesinde başörtülü bir kız öğrenciye telefon açmak, Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) hayatını anlatan kitaplar dağıtmak, çocuklara İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif'in Safahat'ını okutmak vs, vs, vs'nin yanısıra, farklı etnik grupların İslam'da birleştiklerini tespit etmek de yıkıcı bir faaliyet olarak zikrediliyor.

Başbakan Erdoğan, uluslararası bir konferansta şöyle bir konuşma yapmış:

"Türkiye'de Türkü vardır, Kürdü vardır, Lazı vardır, Çerkezi vardır, Gürcüsü vardır, Abhazı vardır, aklınıza ne gelirse. Bizdeki etnik unsurları birbirine bağlayan önemli bir din bağı vardır. Çünkü Türkiye'nin yüzde 99'u Müslümandır. Bizdeki etnik unsurları birbirinden ayıran ya da bağlayan bağ Yugoslavya'daki gibi Hırvat, Boşnak, Sırp gibi değildir…"

Başbakan'ın bu sözlerini cumhuriyete bir kasıt gibi gören / gösteren Yalçınkaya, terörle mücadelede bir zamanlar Kur'an ayetlerine ve Hadis-i şeriflere müracaat ederek İslam'ın birleştirici özelliğini kullanmaya çalışan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne de kapatma davası açacak mı?

Aslına bakarsanız Yalçınkaya'nın mantığı cumhuriyete külliyen dava açmayı gerektirir.

* * *
Cumhuriyet kurulur kurulmaz devlete bağlı bir Diyanet İşleri Başkanlığı da kuruldu mu?

Kuruldu.

Cumhuriyetin kurucu lideri Mustafa Kemal bir Kur'an tefsiri hazırlattı mı?

Hazırlattı.

Cumhuriyet okullarındaki din derslerinde öğrencilere devlet eliyle Kur'an ve Siyer (Peygamber Efendimiz'in –sallallahu aleyhi vesellem- hayatı) okutuluyor mu?

Okutuluyor.

Cumhuriyetin resmi bayramları arasında dini bayramlarımız da var mı?

Var.

Oruca ne zaman başlanacağı ve orucun ne zaman bitirileceği bir cumhuriyet kuruluşu tarafından bildiriliyor mu?

Bildiriliyor.

Cumhuriyet, İslam Konferansı Teşkilatı'na üye mi?

Üye.

Demek ki cumhuriyet idaresi Türkiye'nin bir İslam ülkesi olduğunu başından beri kabul ediyor ve bazı uygulamalarında bu hakikate dayanıyor; düpedüz dini referanslarla hareket ediyor veya dini referansları birtakım amaçlar için kullanıyor.

Dahası; cumhuriyet, bütün dünyada İslam'ın ve Müslümanların sembolü olarak bilinen ay-yıldızı kendine sembol edinmiştir.

Daha da dahası, cumhuriyetin milli marş olarak benimsediği İstiklal Marşı'nda "Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli / Ebedi yurdumun üstünde benim, inlemeli" deniliyor; dolayısıyla cumhuriyet, "dinin temeli"ni korumayı kendime vazife edindiğini deklare etmiş oluyor.

Ne olacak şimdi?

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kapatılmasını da talep edecek mi Yalçınkaya?

* * *
İddianameyi okurken "Hâlâ buralarda mıyız? Bu ülke bunları ne zaman aşacak?" diye üzüldüm, daha doğrusu sinirlendim; ama itiraf etmeliyim ki, böyle bir davanın açılmış olmasına seviniyorum.

27 Nisan Muhtırası'na da sevinmiştim.

Türkiye'ye ayak bağı olan, Türkiye'yi krizden krize sürükleyen, Türkiye'nin enerjisini tüketen 'o kafa'yla yola devam etmenin imkânsızlığı bütün dehşetiyle ortaya çıkmalı ki 'o kafa'dan bir an evvel kurtulmanın şart olduğu iyice anlaşılsın ve jakoben devlet anlayışını değiştirecek siyasetler için gerekli vasat oluşsun.

'Ulusalcı terörü patlatırız, AKP'yi kapattırırız, askeri darbe yaptırırız' gibi tehditler savuranlara 22 Temmuz seçimlerinde AK Parti'nin oylarını %26'dan %46 küsûra çıkararak 'Hodri meydan!' diyen maşeri vicdan, Yargıtay Başsavcısı'nın açtığı kapatma davasının 'gereğini' de –bu dava nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın- bihakkın yerine getirecektir.

Sistemin tashihi ve milli iradenin ihyası yolunda önümüzün biraz daha açılacağı bir sürece girdik.

Bu süreci başlatan Başsavcı Yalçınkaya'ya teşekkürler.

* * *
Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler.
Alt 17.03.2008, 16:42   #165
efe1058
Tecrübeli Yiğido

Engin Ardıç

Sarı saçlı,mavi gözlü kimse var mı elinizde ?

Söylenecek her şey söylendi...
Bazı CHP yöneticilerinin ellerini ovuşturmalarındaki zavallı küçüklükten...
"Vatana ihanetten başka hiçbir suçla yargılanamaz" olan cumhurbaşkanını mahkemeye vermekle işlenen gülünç suça kadar...
Bütün dünyaya rezil olmamızdan tutun da...
"Elektronik muhtıra sökmeyince hukuk muhtırası deneniyor" saptamasına kadar...
"Oluşacak tepkiyle AKP belediye seçimlerinde ezer geçer" öngörüsünden, "kapatmak çare değildir" şeklindeki beylik gerçeğe kadar...
"Oldu olacak meclisi de kapatın" serzenişinden, "asıl halkı kapatın, uzaydan yeni bir halk getirin" gırgırına kadar..
Böyle olacağı belliydi. Mızıkçılık edeceklerdi, ettiler.
Fakat bürokrasi kendi kalesine gol atıyor tabii. Bu kafayla devam etsin.
Türkiye birkaç yıl Deniz Baykal'ın elinde kalsın, nasıl batacağını görelim.
"Eyvah, iktidara geleceğim" diye tir tir titriyordur şimdi!
Bu arada Amerika'ya da kafa tutalım, Avrupa Birliği'ne sırt çevirelim, başımıza yeni yeni dertler alalım.
Örneğin Amerika bize "koordinatları" vermesin de gidelim PKK'yı vuralım bakalım.
"Fakir ama onurlu" bir ülke olalım. "Otuzlu yıllara" dönelim.
Yabancı sermaye kaçsın, döviz fırlasın, yokluklar darlıklar başlasın, mutluluk duyalım.
Gene bir geçiş dönemine girelim. Birkaç yıl belirsizlik sürsün.
Bu arada ötekiler de yeni bir parti kursunlar, ilk seçimde yüzde 60 çeksinler!
Bu sefer 500 milletvekiliyle gelsinler.
Sonra bir punduna getirip onu da kapatın.
Bu sefer tulum çıkarsınlar.
Yok, bu bürokrasinin "vuruşarak çekilmesi" değil...
Bu, bürokrasinin kendi ayağına kurşun sıkması.
Tövbe, ayağına değil, şakağına.
Ankara seçkinlerini tebrik ederim!
"Coşkuyla karşıladınız", değil mi?
Eh, şimdi iş kaldı sarı saçlı, mavi gözlü bir adam bulmaya...
Alt 17.03.2008, 16:43   #166
serkanka58
Tecrübeli Yiğido

serkanka58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

serkanka58 Şuan serkanka58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 695 serkanka58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

insanları provake etmeyi ve zaafklarımızı okadar iyi biliyorlaeki???
bunlar varya...............
insanı zorla günaha sokuyolar.
ayrıca bazı arkadaşlara yada hilkat garibelerine yada demokrasi ve özgürlüklerden yana olduğunu göstermeye çalışan riyakarlara: ne yaparsanız yapın bir halt yiyemeyeceksiniz.............. ...........

Konu Forum Editör tarafından (17.03.2008 Saat 16:56 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Hakaret Sözleri Yazmayın !
serkanka58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 17.03.2008, 16:54   #167
efe1058
Tecrübeli Yiğido

Alt 17.03.2008, 19:14   #168
masum
Tecrübeli Yiğido

masum - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

masum Şuan masum isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.03.2009 20:10

Tecrübe Puanı: 666 masum FAZLA SÖZE GEREK YOKmasum FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
abircan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
o bedava kitaplar cumhuriyaticinin kurucusunun ve andımız basılmadığı kitaplar diyecektiniz galiba
yandaş şirketlere ihalesiz bastırılıp para pompalanan tc karşıtı şirketlerce basılan bedava kitaplar söz konusuysa söyleyecek fazla söz olamaz heralde

ayrıca sosyal güvenlik yasası kazanılmış hakları almaz diyorsun ya sende başbakan gibi ya yalan söylüyorsun yada yanlış biliyorsun
valla kutluyorum sizi abircan beyefendi siz ve sizin gibiler sayesinde ak partiye oylar daha fazla çoğalıyo aynen böyle devam edin

Necip Fazıl Kısakürek
masum isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 17.03.2008, 19:27   #169
masum
Tecrübeli Yiğido

masum - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

masum Şuan masum isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.03.2009 20:10

Tecrübe Puanı: 666 masum FAZLA SÖZE GEREK YOKmasum FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart --->: SONUNDA DAVA AÇILDI:(

Alıntı:
abircan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
türban din değil hala anlamadınız yada anlamak istemiyorsunuz
yalçıntaşa sor
mehmet şevket eygiye sor, yaşar nuriye , beyaz hoca ya sor,ilahiyat doçenti şahin filize sorrr
türban din değil dinin gereği hiç değil ama akepenin sonu olacak
yani ne alaka laf söyledi bal kabağı
kimse herkes türban taksın demiyorki takanlara musade edilsin isteniyor nasıl yarı çıplak biri ünv girebiliyosa başı örtülü bacımda girebilmeli bunu siyasi simge yapan bizler değil sizin gibi garip şahıslar....

Necip Fazıl Kısakürek
masum isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 17.03.2008, 19:39   #170
fertelliyim
Usta Yiğido

fertelliyim - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

fertelliyim Şuan fertelliyim isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.10.2011 17:21

Tecrübe Puanı: 778 fertelliyim BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Alıntı:
abircan´isimli üyeden Alıntı
o bedava kitaplar cumhuriyaticinin kurucusunun ve andımız basılmadığı kitaplar diyecektiniz galiba
yandaş şirketlere ihalesiz bastırılıp para pompalanan tc karşıtı şirketlerce basılan bedava kitaplar söz konusuysa söyleyecek fazla söz olamaz heralde

ayrıca sosyal güvenlik yasası kazanılmış hakları almaz diyorsun ya sende başbakan gibi ya yalan söylüyorsun yada yanlış biliyorsun
Ya senin dünyadan haberin yok sen o kitapları bir kere acıp baktınmı tabi hayır açıpta içine bakmadığın kitapların içini nerden bileceksin.

Evet başka başka birşey varmı ?

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
fertelliyim isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)

Seçenekler Arama
Stil