|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
| Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#11 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşlar benim demek istediğim şuydu,
Bakın bizim şuanki tartıştığımızı milyonlar şimdi yok şekerdi, yok ramazandı diye tartışmaya ve birşeylerle meşgul olmaya başladı bile. Günde 3- 5- 10 -15 şehitler veriyoruz.Kanayan bu yara dururken, Emekli maaşına gelen komik zamlar unutulurken, Elektiriğe ve doğalgaza gelen yüzde 60 lara varan zamlar duruken, Syn. başbakanın durup durup halkın hassas noktasından ve müslüm gürses misali damardan girerek halkı uyutmaya devam etsin. Bakalım nereye kadar ne zaman bu halk uyanır bu uykudan, onuda Allah bilir. Ben zerre kadar başbakanı ilgilendirdiğini sanmıyorum bayramın adının şeker yada ramazan olmasının ama nabza göre şerbet vermesini çok iyi biliyor. Ya insanlar hem şeker hem ramazan olarak kutlasın ne olurki iki adı olsa? Başbakanının iki adı var Recep'te başbakan Tayyip'te başbakan sonuç aynı değilmi ne farkıı var ![]()
|
|
|
#12 | |
|
Yasaklı
dark_yamtar58 Şuan
Son Aktivite: 23.12.2009 14:39
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Sönmez kardeşim sevgili hemşerim Ben sivas merkez Adıs (Gümüşdere Beldesi) lıyım yine korkuttun beni hışt mışt falan filan diye.Biz adıslılar çok korkağızdır Sivas hep bilir bizim korkaklığımızı tabi haliyle bende korkağım. Senden ricam beni korkutma ne olur benim güzel hemşerim.Ben seni seviyorum. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Moderator
Alıntı:
Müsadenizle birşey anlatcam. Bu olay "80 öncesi yaşanmış gerçek bir olay hemde Fikirtepe'de ve tanıyorumda bu zatı. Bizim vatandaş hamama gidiyor, neyse bitiyor işi saat yarım veya bire doğru çıkıyor hamamdan evine gitmek istiyor. Neyse yüz ikiyüz metre ileride bakıyor duvarlara yazı yazanlar var ve iki üç kişi bunun yolunu kesip çağırıyorlar yanlarına. Yazı yazanlar şöyle soruyor: Söyle bakalım sağcımısın, solcumusun? Düşünüyor sağcıyım dese ya solcularsa, solcuyum dese ya sağcılarsa...Neyse hemen aklına parlak bir fikir geliyor kendini birazda saflığa vurup. Diyorki: Abi "ne sağcıyım ne solcu, ortada bir futbolcuyum" ![]() ![]() Adamlar "bu manyakmı ne" deyip "ha si......titttrrr lan" deyip birde kıçına tekme vurup" çabuk defol budan " diyorlar, ve arkasında bakmadan evin yolunu tutuyor ![]() Şimdi senin sorduğun bu soruyu okuyunca nedense bu aklıma geldi. ![]() Ben 45 yaşındayım ve bu bayramları hem şeker hem ramazan olarak yaşadım, pek çok yerden mesajlar kartpostallar alırdık şeker yazanda olurdu ramazan yazanda olurdu, Şimdi o soruya maruz kalan kişi gibi bende diyorumki "hem ramazan hem şeker bayramı" Varmısın bayramda şeker toplayalım bol bol bakalım hangimizinki fazla![]() Sevgi ve saygılar.
|
|
|
|
#14 | |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() SONMEZ Şuan
Son Aktivite: 26.05.2013 12:50
Tecrübe Puanı: 800
![]() ![]() |
Alıntı:
İSTERSEN SECERENİ DÖKSEYDİN BE KARDEŞ, BAYRAM DEĞİL SEYRAN DEĞİL ENİŞTEM BENİ NİYE ÖPTÜ...? NEYSE, GEREKİRSE BİZ DE KÖYÜMÜZÜ KÖCEĞİMİZİ YAZARIZ KARDEŞ. (İCABEDERSE...!) YOK KARDEŞ ESDAAAAAFURULLAAAAAH. ALICI FREKANS AYARLARIN BİRAZ KARINCALI GALİBA...! KORKUTMAK GİBİ BİR GAYEM YOKTU VE DE OLAMAZ DA. SADECE,YAZMIŞ OLDUĞUN İSNATSIZ, DAYANAKSIZ, BİRAZ DA İNSAFSIZ OLAN; UCUBE VE ÜTOPİK BİR ŞEKİLDE FAŞİST, KRALDAN DAHA KRALCI GİBİ HİÇ OLMADIĞIM, HAKETMEDİĞİM, SEVMEDİĞİM VE TASVİP ETMEDİĞİM İFADELERİNİN, YANLIŞ (!) OLDUĞUNA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN BİR HATIRLATMAYDI. BENİ SEVDİĞİNİ SÖYLEMİŞSİN, EEEE NE DEYİM ŞİMDİ...? BEN DE SENİ SEVİYORUM HEMŞEHRİM.
|
|
|
|
#15 |
|
Yasaklı
dark_yamtar58 Şuan
Arifbey ben artık bu siteden ayrılmayı düşünüyorum.Benim ilk önce buraya yazı yazrken hem Türkiye hem gurbetçi hemşerilerimle muhabbet ederim dertleşirim ama bakıyorum bir yorum yazılmış kardeşim ben bunu kendi düşünce ve irademle cevaplamam lazım değil mi evet ama kendi düşüncemi yazdığım zaman kötü duruma düşüyorum.
Ya ben iktidarı sevmek zrunda değilim Başbakanı sevmek zorunda değilim sevmiyorsam ona görede yorum yapmam lazım değil mi yapıyorum vay halkcı ağızları solcu ağızları falan boş yere kardeşlerimle zıtlaşmak durumunda kalıyorum ben buna üzülüyorum. Bilmiyorum kendi fikrimi kendi doğrumu söylemek halkçılık mı oluyor vallahi anlamadım. Gençliğimin en güzel günleri Solcularla girdiğim kavgalar nedeniyle nezarethanelerde hapishanelerde geçti.Hayatımda hiçbirzaman sol bir partiye oy vermedim Tek bir görüşüm var tekbir fikri kabul ettim buncayıldır ona hizmet ettim ölenekadarda kendi partime kendi fikrime sahip çıkacağım. Ama eleştirmem gereken yerde kim olursa olsun eleştireceğim benim bu insanlık onurum kimsenin baskısıyla kimseyi sevmek zorunda değilim. Ben bu bayramları Şeker bayramı olarak bilirim,ramazan bayramı olarak da bilirim çocukların hepside şeker bayramı olarak bilirler bundada bir sakınca görmüyorum. |
|
|
|
|
#16 | |
|
Moderator
Alıntı:
![]() Şunuda unutmayalımki Berat'cığım Malum çok zengin bir ülkeyiz, dünyanın en çok tatil yapan ülkesiyiz. Bayram tatilleri nedense 9 günlere çıkarıldı bence gelecekte bayramın adını şekerle felan değil "Tatil bayramı" olarak anarsak hiç şaşmayalım. Rez. ler yaptırılmış tatil beldelerinde tesislerde boş yer yok.Bayram deyince akla sanki tatilmi geliyor ne ![]() Şekerinde çikolatanında sahteleri çıkmış Berat'cığım şeker yada çikolata marka dışındakileri almayalım yazacağım ama şimdi reklama girer diye yazmıyorum. ![]() ![]() Hayırlı Bayramlar.
|
|
|
|
#17 |
|
Genel Koordinatör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertugrul Şuan
Son Aktivite: 19.01.2013 13:22
Argoya halkın dili diyen bir başbakanın yozlaşmadan bahsetmesi abes, provakatörde olsa halktan birine edebe mugayil laf eden bir başbakanın yozlaşmadan bahsetmesi abes,Hülya Avşar'ın dergisine özel röportaj veren bir başbakanın şeker bayramına yozlaşma adına karşı durması abes, bu arada Doğan'ın belgelerine ara verildi anlaşma mı sağlandı ne ! Kusura bakmayın bende gündem saptırma olarak görüyorum bu beyanatı...
Evet başbakan haklı Ramazan Bayramı önce maneviyatımızın sonra kültürümüzün bir parçası, isminin değiştirilme çabasıda içinin boşaltılması hedefine yönelik bir çalışmadır. Ramazan müminlerin en önemli ayı, Ramazan Bayramı müminlerin bayramı ve bizde şeker bayramı kavramı yok, bu tip sosyetik isimlendirme çabalarını yadırgıyorum ve maneviyatımıza,kültürümüze karşı bir duruş olarak görüyorum .
|
|
|
|
#18 | |
|
Yasaklı
dark_yamtar58 Şuan
Alıntı:
Beratbey ben her nekadar Sönmez beyi tanımıyorsam sende beni o kadar tanımıyorsun sana ben hiçbirşey izah etmek zorunda değilim sen kimsinki beni sorguluyorsun bu hakkı sen nerden aldın bunuda bilmiyorum. Sönmez kardeşime ben gıyabında hiçbirşey söylemedim tabiki birşeyler yaptıysa allah ondan razı olsun dilerim allhtan yapmayada devam eder bu memleketin öyle insanlara herzaman ihtiyacı oldu olacakta. Sen benim yorumlarımı okumamışsın demekki buda önemli değil eğer sivastaysan Dikilitaşa gidersin orada Adıslı Bekir kim hangi fikre hizmet ediyor dersin kime sorarsan sor benim siyasi kimliğimi sana destan gibi anlatırlar. Onada gerek yok Gümüşderelilerin sohbet formunada sorsan benim siyasi kimliğimi söylerler.Hemşerimsin istersen seninlede tanışırır beraber olduğumuz zaman zaten tanırsın.Kafanı ağrıttım görüşmek üzere berat bey. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Moderator
Değerli dark_yamtar arkadaşım,
Biz insanlar elbetteki farklı görüşlerde değişik fikirlerde olacağız. Bizi diğer canlılardan ayıran özellik budur.Yani değişim ve düşünce olgumuz. Bir karıncaya bakalım var oldu olalı, sürekli yuva yapma biçimi hep aynıdır onun dışına çıkamaz. Demokrasilerde değişik fikirlere görüşlere hep yer verilir, bir insanın sağ yada sol görüşlü olması yadırganacak bir durum hiç değildir. Tek tip bir model insan yaratamazsınki. Belki ben yeşil renk severim sen mavi renk seversin bir başkası farklı bir renk sever, sen bu rengi neden seviyorsun diye bir soru şekli saçmalıktan öte değildir. Burası demokratik bir siteyse herkes rahatlıkla fikirlerini beyan edebilmeli. belki çoğunluk aynı görüşte olabilir ama, bir kişide olsa farklı görüş fikirlerini silinmeden yazmalı.Çeşitlilik zenginliktir. Şunuda derim hep fikirlere silahla değil fikirlerle cevap verilmeli. Kavgayla, gürültüyle,bağırmakla hiç bir şey halledilmez.Elbetteki bir görüşü bir partiyi sevmek zorunda değilsiniz,buna zorlanamazsınızda, elbetteki eleştirilerinizde haksızlıklarıda gündeme getireceksiniz, burası iktidar partisinin sitesi değilki. Burayı terk etmek yerine, bence kalın inandığınız, size doğru gelen şeyleri yazmaya devam edin, Sizi tanıdığım kadarıyla ne dediğini bilen saygı sevgi çizgisinden çıkmayan olduğu gibi görünen mert bir arkadaşımızsınız. Sizin gibi pek çok değerli arkadaşlar vardı sanırım bu kırılmayla ilgili göremez olduk.Sizide kaybetmek istemiyoruz lütfen kalın. Ancak değerli arkadaşlarımdan ricam kırmadan, dökmeden hoşgörü ve sevgi ortamında nezaket kuralları içinde birbirimize yazalım. Herkese sevgi ve saygılar.
|
|
|
#20 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() seheresma Şuan
Son Aktivite: 28.07.2010 16:34
Tecrübe Puanı: 704
![]() ![]() |
Alıntı:
|