|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 955
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru arasındaki atışma giderek büyüyor. Önce Belediye Başkanı Ürgüp, "Bize iş yaptırmıyorlar" dedi, AK Parti İl Başkanı Kuru buna "İş yapamadığından telaş yapıyor" ve "mahalle ağzıyla konuşuyor" diyerek cevap verdi. Bunun üzerine Başkan Ürgüp; "Öyle kuru gürültüye pabuç bırakacak adamlardan değiliz. Telaşa gerek yok. Daha seçimlere bir yıl var. Halkı bu kadar germeye gerek yok" şeklinde cevap verdi. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Paşafabrikası Kütükev'de gerçekleştirilen engellilere tekerlekli sandalye dağıtımının ardından basın mensupların sorularını yanıtladı. AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru'nun "iş yapamadığından telaş yapıyor ve bize sataşıyor" sözüne cevap veren Başkan Ürgüp, birçok projenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu prensiplere uygun olduğunu savunarak, "Ben iddia ediyorum ki bunu diyenlere karşı 40 yılda çalışanları bir kenara yazsınlar, son 4 yılda yapılanlara baksınlar" dedi. Mahalle toplantılarında 80 madde anlattığını anlatan Ürgüp şöyle devam etti: "Mahalleliler şaşırıyor. Bunun 20 tanesi net projedir. Böyle bir iddiayı kabul etmem mümkün değil. Polemik olmasını arzu etmiyorum. İl Başkanı ile Belediye Başkanının işi ayrıdır. Telaş içinde olan ben değil kendisidir. Ne telaşı içinde olduğunu kamuoyu net biliyor. Cenab-ı Allah ne takdir ederse o olur. Kimin öleceği kalacağı belli değil. Kimin aday olacağı da belli değil. Ben partimin alternatifsiz adayı gibi görünüyorum. Bir sürpriz olamaz mı? Bunun hastalığı var." Ürgüp sözlerinin devamında şu anda Belediyenin sadece İller Bankasına borcu olduğunu, piyasaya borcu olmadığını dile getirerek "Geçmiş Belediye Başkanının yaptığı gibi Alman bankalarına 22 milyon avro borçlanıp da faiziyle birlikte 32 milyon avro ödemiyorum. Ben bu ülkenin kaynağını kullanıyorum. Kamuoyunun karşısına çıkacağız. Neyin yapılıp yapılmadığının kamuoyunu farkındadır. İbre şu anda dönmüştür. Halk belediyenin ne ölçüde çalışıp çalışmadığını bilmektedir. Bununla ilgili kamuoyu araştırmaları yaptırıyorum. Sadece bir tanesini açıkladım. Halkın bizimle ilgili beğenisi çok nettir. Önümüzdeki günlerde anketçi firma zannediyorum bunları kamuoyuna açıklayacak" şeklinde konuştu. AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru'nun kendisine yönelik "Mahalle ağzıyla konuşuyor" sözüne de cevap veren Ürgüp, "Benim hareketlerim bu şehrin kültürüne uygundur. Mahallenin kullandığı dili kastediyorsa ben o dili kullanırım. Mahalleli kim? Kendisini onlardan büyük mü görüyor. Onu bir sormak lazım" dedi. Kredi Başbakan'ın talimatıyla çıktı Başkan Ürgüp, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi için İller Bankasından istedikleri kredinin de Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın girişimleriyle çıkarıldığını söyledi. Sevgi Evleri açılışında yaptıkları işin bile engellenmeye çalışıldığını iddia eden Başkan Ürgüp, sözlerini şöyle noktaladı: "Hikayeden konuşmuyoruz, herkes işine bakacak. Öyle kuru gürültüye pabuç bırakacak adamlardan değiliz. İl Başkanlığının kendi şartları bellidir. Belediye Başkanının görevleri yasalarla çizilmiştir. Zaten kamuoyu bunun takdirini yapacak. Telaşa gerek yok. Daha seçimlere bir yıl var. 1.5 yıl önce bu işe başladı bu arkadaşlar. Halkı bu kadar germeye gerek yok. Yapılacak çok işimiz var. İşimize gücümüze bakıyoruz. Mahalleli kardeşlerime de saygılarımı sunuyorum. Onların dilini kullanmaya devam edeceğim" diye konuştu. Hakikat |
|
|
|
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|