|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#31 |
Yeni Yiğido
![]() sivassporum58 Şuan
![]() Son Aktivite: 06.11.2012 14:11
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() mrb arkadaşlar bilmeden göremeden insan eleştirmek çok kolay hele arkadaşların bazıları daha da ileri giderek ÇELLAT soyisimni eleştirmiş soyisim adı üstünde insanın syu şanı ve şerefidir hiç yakıştıramadım Bir sivaslı olarak bence o arkadaş bütün çellat soy isminlilerden burda özür dilemesi gerekir bu İbrahim ÇELLAT veya herhangi birsi fark etmez akrabam olduğu için söylemiyorum
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Yeni Yiğido
![]() sivassporum58 Şuan
![]() Son Aktivite: 06.11.2012 14:11
![]() |
![]() mrb abircan kardeş görüntü olarak çellat soyismine yapmış olduğunuz elleştiriden dolayı bende sizi eleştirmek istedim insanın soyismi belli olduğu gibi soyu şerefi ve şanıdır bu yaptığınız eleştiriyi hiç beğenmedim ve size yakıştıramadım
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() leblebi82 Şuan
![]() Son Aktivite: 27.02.2013 22:42
Tecrübe Puanı: 822
![]() ![]() ![]() |
![]() Bu konuyu gündeme taşıyan Kültür Bakanı olacak adam durduk yere konuyu gündeme taşıyarak ortamı gerdi. Geçen Lokantacılar Odası Başkanı ile birlikteydim. Baya dertli idi. Yani madem orda lokantacı olmasını istemiyorsun ararsın valiyi sessiz sedasız halletmesini söylersin. Ama tekrar memleketimizi bu kötü hadise ile gündeme getiriyorsun. Akp'nin yeni politikası mı anlamadım. Orda müze açılmaya kalkılırsa tepkimiz çok ağır olur. Sessiz sedasız çiçekçilerini açsınlar. Bir daha da gündeme getirmesinler. Bu arada Sayın Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu'nun görüşlerini de takip etmenizi tavsiye ederim.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Yeni Yiğido
![]() yigido yakup Şuan
![]() Son Aktivite: 18.08.2011 00:50
![]() |
![]() Bence orasi komple yikilmali, komple bosaltilmali ve türkiyenin en büyük ve en yüksek aniti yapilmali.....
![]() Birde deginmek istedigim baska bir konu var, her olaylarin oldugu yerde bu cinayet olabilir, trafik kazasi olabilir, ucak düsmesi olabilir, gemi batmasi olabilir, katliamlar olabilir - bu her olayin oldugu yere müze yapildigini düsünsek - galiba bütün otobanlar ve yollar, denizler müzeyle dolu olurdu. yawwww olan olaylar hepimizi üzüyor. hatirlanmasi o günlerin tekrar yasanmasi oluyor vede her konusdukca iki cephe olusuyor. Biz bunlardan ders alarak birlik olmaliyiz. Ordaki kebapcida kac yildir orda. Yani olaylardan öncede o lokanta ordaydi. Böyle düsünceler arada bi isitilip yeniden servis yapiliyor. Olaylar herzaman birbirimizi düsürmek icin kullaniliyor zaten planda oydu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Yiğido
![]() ![]() UTKUM_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 16.03.2008 08:38
Tournaments Won: 1Üyelik Tarihi: 27.09.2006
Tecrübe Puanı: 707
![]() |
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2015 09:55
Tecrübe Puanı: 1060
![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
burada o sadece bir benzetme idi ama şurda yazılanlara baktıkça hala kahroluyorum, ben lokantadan rahatsız oluyorum , orada hergün et pişirilip yenmesinden rahatsız oluyorum, insan olarak bunu kendime yakıştıramıyorum, sivaslı hemşerileriminde büyük çoğunluğunun bunun değişmesi gerektiğini istediklerini biliyorum ama bazları hiç olay olmamış lay lay lom yaşayıp gidelim diyorlar, ben burada otelin müze olmasını istiyorum, bundan doğal ne olabilir , 10 mt sağında solunda heryerde yemek yenebilir çicekci olabilir, BU YAPILAN AYIBIN TARİHİ BİR İZİ OLMALI BİRİLERİ BUNDAN DERS ALMALI, NASIL POLANYADA HİTLERİN FIRINLARI HALA SERGİLENİYOR İSE burasıda aynı şekilde durmalı, NASIL SOLİNGENDE TÜRKÜN EVİ OLDUĞU GİBİ YANIK OLARAK DURUYORSA MADIMAKDA TOPLUMSAL HAFIZALARIMIZDA YER ETMESİ İÇİN KALMALI, TOPLUM OLARAK DAHA BÜYÜK FELAKETLERİN YAŞANMASINI İSTEMİYORSAK BU BİLİNCE ERİŞENE KADAR BU VE BENZERLEİ MÜZE OLARAK KALMALI,
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslıgenç Şuan
![]() Son Aktivite: 20.03.2016 23:42
Tecrübe Puanı: 906
![]() ![]() ![]() |
![]() Bizde diyoruz ki anıt yapılırsa , müze olursa olay dahda faza gündeme gelcek Sivasın adı dahda çıkıcak.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
BEN SİVASIMA KÜLTÜRÜ SANATI FOLKLORU YAZARI ŞAİRİ TİYATROYU GÖTÜRMÜŞTÜM, O SOKAKLARINDA ADIM ADIM DOLAŞIP ÇOCUKLUĞU GENÇLİĞİMİ EL ARABASIYLA ALNIMIN TERİYLE SEBZE SATARAK GELECEĞİMİ KURTARMAYA ÇALIŞTIĞIM SİVASIMIN SOKAKLARINDA KARŞILAŞTIĞIM İNSANLARIMA BÜYÜYÜNCE HİZMET ETMEK İÇİN KÜLTÜRÜMÜZÜN ÖZÜ OLAN HALAYI, ŞİİRİ, TÜRKÜYÜ GÖTÜRMEK İÇİN HEYECENLA ÇALIŞIP DURDUĞUMUZ ŞEHİRDE MALESEF ORTAÇAĞ ZİHNİYETLİLER AZİZ NESİNİ BAHANE EDEREK BİNLERCE İNSANI PEŞİNE TAKARAK CUMHURİYETE VALİYE KAFA TUTARAK VE İNSANLIĞIN AYDINLIK YÜZÜ SANATA KAFA TUTARAK GERİCİ AYAKLANMA ÇIKARDILAR KİMDİLER BİLMİYORUM HALADA SIR BELKİDE DEĞİL BİZİ BURADAN SIRITARAK İZLİYORLAR BİR ÇOĞU ARAMIZDALAR, LAFIM ONLARA UTKU KARDEŞİM, SİTEMİM ONLARA NE SANA NE İBRAHİM BEYE BİRŞEYE ADINI KOYALIM ORADA O TARİHTE BİRİLERİ ŞEYH SAİT İSYANI BENZERİ İSYAN BAŞLATTI, BİRİLERİ BİR ALLAHSIZA HADDİNİ BİLDİRMEYİ GÖREV BİLDİ KENDİNE, BİRİLERİ SİVASTA KÜLTÜR OLMASIN SANAT OLMASIN, OZANLAR HEYKELİ OLMASIN İSTEDİ, BİRİLERİ SİVASTA İNSANCA YAŞAMAYI KENDİNE ÇOK GÖRDÜ, BİRİLERİ 12 EYLÜL ÖNCESİ VE SONRASI BASKILARDAN KAÇIP AMA TÜM HAYALLERİNİ BIRAKTIĞI ŞEHRİNE HEYECANLA GERİ DÖNÜŞ YAPIYORDU, ARTIK 12 EYLÜL ÖNCESİ UNUTULSUN İSTİYORDU, AMA BAZILARI KILIÇLARI ÇOKDAN KUŞANMIŞTI BU MİLLETİ BÖLECEKTİ VE BUNU BAŞARMAK İÇİN UĞRAŞIYORLARDI VE SON ZAMANLARDA TÜM TOPLUMDA YAŞADAIĞIMIZ ÇATIŞMA GERİLİMLERDEN DOĞAN SONUÇTA GÖSTERMEKTEDİRKİ BUNU BAŞARMA YOLUNDA EPEY YOL ALDILAR, ŞİMDİ KARAR VERELİM ALEVİSİZ SOLCUSUZ UZUN SAÇSIZ, EŞARPSIZ TÜRBANSIZ, HRİSTİYANSIZ, SARIŞINSIZ, SİYAHİSİZ, SANATSIZ KÜLTÜRSÜZ HEYKELSİZ, TİYATROSUZ, SİNEMASIZ, İNTERNETSİZ, SOKAKTA KADINSIZ, İŞTE KADINSIZ, FOTOĞRAF ÇEKTİRMEDEN, GÜLMEDEN, YÜKSEK SESLE ŞAKALAŞMADAN , PARKATA İNSAN İÇİNDE OTURMADAN, AYRI OTOBÜS, AYRI DOKTOR, AYRI HEMŞİRE, AYRI MARKET, AYRI TİYATRO, AYRI SANATÇI, AYRI TARİKAT, AYRI HOCA, AYRI SINIF, AYRI ÖĞRETMEN İSTİYORLAR KISACASI AYRI BİR ŞEY İSYTİYORLAR VE BUNUNDA ADINA YAŞAM DİYORLAR VE BUNU SANA BANA HERKESE DAYATMAK İSTİYORLAR ARKADAŞIM BEN VE BENİM GİBİLER BUNA YOKUZ KUSURA BAKMA UTKU CEVAP BİRAZ FARKLI OLDU AMA BELKİ MERAMIMI ANLARSIN DİYE YAZDIM
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() |
![]() CHP'li Ateş: Madımak Anıt mezarlarına saldırı yapılıyor
CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, 2 Temmuz 1993 yılında Sivas Madımak Otelinde çıkan yangında hayatını kaybedenlerin Karşıyaka Mezarlığında bulunan anıt mezarlarına 1 ay içinde 2 defa saldırı yapıldığını belirterek, "Anıt mezarlara yapılan çirkin saldırı ile ilgili tespitler ve yapılan işlemler nelerdir? Olayların failleri tespit edilmiş midir? Yakalanan fail var mıdır?" diye sordu. Karşıyaka mezarlığında kaç güvenlik görevlisinin çalıştığını öğrenmek isteyen CHP’li Ateş, Bakan Atalay’a, "Anıt mezara yapılan saldırı sonrasında, Karşıyaka Mezarlık Müdürlüğüne başvuruda bulunan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yetkililerine, ’Mezarınızı siz kendiniz korumuyor musunuz?’ diyen yetkililer hakkında bir işlem yapılmış mıdır?" sorularını yöneltti. GençTürk Haber 18 Aralık 2007 12:22 MEZARLARINDADA RAHAT YOK MALESEF KAFA BOZUK OLDUKTAN SONRA BAKIN GÖRÜN HERYERDE SALDIRILIYOR, MALESEF MEZARDA BİLE RAHAT YOK
![]() |
#40 |
Yeni Yiğido
![]() 58mehmet Şuan
![]() Son Aktivite: 01.12.2010 13:38
![]() |
![]() Bence bu konuyu çok uzatıyorsunuz.Müze olması insanların kafasını karıştıracaktır.Normal bir şekilde bu olayı yavaş yavaş kafalardan silmemiz gerek,lakin bu olayı planlayanların istediğini yetirine getirmiş olmazmıyız.Artık bu tür şeylerle Sivasımızda anılmak istemiyoruz.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|