|
|
#41 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() filografozan Şuan
Son Aktivite: 30.06.2014 01:13
Tecrübe Puanı: 901
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar filografozan'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#42 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siyahnur Şuan
Son Aktivite: 15.09.2013 01:22
Tecrübe Puanı: 815
![]() ![]() |
Alıntı:
Hı Hı... ![]() Bu noktada size "cevabul ahmak-us es sükut" en güzel cevabtir...
|
|
|
|
#43 |
|
Yiğido
![]() ![]() Timur İSLAMOĞLU Şuan
Son Aktivite: 15.08.2010 12:35
Tecrübe Puanı: 580
![]() |
Türkiye askerine sahip çık!
Bir insanın dizlerine dirseklerine bakarak namaz kılıp kılmadığı nasıl anlaşılır? GurbetsokakLari... Eğer baktılarsa istihdam edilecek kişinin(kuzeninizin) ortopedik bir kusuru olup olmadığı kontrol edilmiştir.Benden mülakatlara girerken anne-baba ve 12 yaşından büyük kardeşlerimin resimleri istenmişti ve bana da "annenin başı açık resimini çektir de götür" diyenler olmuştu ![]() Ayrıca bizim ordumuz hala peygamber ocağı meraklanmayınız orada peygamber ahlakıyla gençler eğitilip vatana millete faydalı fertler yetiştiriliyor. Sandalli, iyi bir ozansınız, ozanlar sayfasındaki bazı şiirlerinizi gördüm teşekkür de ettim ama haddim olmayarak sizden ufak bir ricada bulunuyor ve sizin mümkünse bir daha ordumuzla ilgili yorum yapmamanızı istiyorum. Çünkü bilerek veya bilmeyerek ordumuzu yanlış tanıtıyorsunuz.Şiir yazmanız daha hayırlı olacaktır. ![]() İkidir Kayseri'den bahsediyorsunuz 1.Kom.Tug. Kom.lığı'ndan söz ettiğinizi düşünüyorum taktir edersinizki orası bir komando birliği disiplinin en üst düzeyde olması gerekir. bugün özel sektörde bir çalışan ya da bir devlet memuru işini bırakıp namaz kılmaya gidebiliyor mu? İşte olunca çalışıtığımızdan namaz kılamıyoruz ama askerde olunca rütbeliler dinsiz ondan namaz kılamıyoruz. ![]() LaEdri size bir soru soruyorum: din düşmanı ilan ettiğiniz kendi ordunuzla mı yaşamak istersiniz? ABD, İsrail Yunanistan ordularının birinin işgali altında mı? Dilsad Hatun'un derdi ortada o yüzden ona cevap yazmaya bile gerek yok! |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1320
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
"LaEdri size bir soru soruyorum: din düşmanı ilan ettiğiniz kendi ordunuzla mı yaşamak istersiniz? ABD, İsrail Yunanistan ordularının birinin işgali altında mı?"
Soruna soruyla cevap vereyim. TSK'da bir tane bile İmam-hatip kökenli subay var mıdır? Elif Öğretmen türbanlı olsaydı,yine de teğmen rütbesiyle askeri liseye atanır mıydı? Bir yerde disiplin namaz kılmakla bozulmaz.Kaldı ki o askerlerin eğitimden sıyırıp,kaçıp namaza gitikleri de yoktur.Tüm saccadeleri toplatmak demek bu askerler eğitim,operasyon dışındaki saatler de namaz kılmasın demek değil midir?Peygamber ocağında disiplin ya da disiplinsizlik 5 dakikalık namzla mı mümkün ya da değil. Ben muhafazakrım ve bu TSK muhafazakar kesmi temzil etmemektedir.Türkiye'nin ordusuysa,tarafsız olmak zorundadır,her kesimi temzil etmek zorundadır.Sen cemaatcisin seni almam,sen imam-hatiplisin seni yurduma sokmam diyemez.
|
|
|
#45 |
|
Yiğido
![]() |
LaEdri "Bir tane İmama-Hatipli subay var mı orduda?" diye bir cümle yazmış.
Ben de 2. sorumu yönelterek kendisine diyorum ki: subay olmak isteyen bir öğrenci neden İHL'ne kayıt yapttırır? İHL'ne yazıldığına göre çocuk imam olmak istiyor besbelli eğer subay olmak isteseydi askeri liselere giderdi. |
|
|
|
|
|
#46 |
|
Usta Yiğido
Ortaokulda İmam-HAtip okuyanalr neden alınmaz peki.Ben orta-okulu İmam-Hatipte okudum liseyi de Askeri Lisede okumak istiyorum,subay olmak istiyorum!Hakkım değil mi?
|
|
|
#47 |
|
Yiğido
![]() |
""Bir yerde disiplin namaz kılmakla bozulmaz.Kaldı ki o askerlerin eğitimden sıyırıp,kaçıp namaza gitikleri de yoktur.Tüm saccadeleri toplatmak demek bu askerler eğitim,operasyon dışındaki saatler de namaz kılmasın demek değil midir?Peygamber ocağında disiplin ya da disiplinsizlik 5 dakikalık namzla mı mümkün ya da değil.""
Geçen yıl Ramazan Ayı'nda en üst kattaki koğuşu namaz kılamak için tahsis etmiş ve bir ay boyunca teravih namazı kılmak isteyen görevde olmayan askerlerin teravih namazı kılmalarını sağlamıştık. Bu kişiden kişiye birlikten birliğe değişir. İşçi patron örneğinde anlatmaya çalıştığım gibi. |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Usta Yiğido
Brilikten birliğe bazı değişiklikler olabilir.Ancak TSK2nın genel mantığı değişmez.Sen sadece şu soruma cevap ver.
"Ben orta-okulu İmam-Hatip'te okudum.Sonra lise için Askeri Lise'ye gidip subay olmak istedim.Niçin alınmıyorum ben niçin?"
|
|
|
#49 |
|
Yiğido
![]() |
Aynı cümlemi tekrarlıyorum LaEdri hemşerim eğer gerçekten asker olmak istiyorduysan iyice araştırıp hadi sen o zaman küçüktün ailenin iyice araştırıp İmam-Hatip'e göndermemelilerdi.
İslamı öğrenmek kötü bişey değil elbette ama ordunun personel temini kapsamında bazı esnemeyen şartları var. Örneğin benim kardeşim bikaç dişi çörük diye elendi ona bakarsak bir askerin iki dişinin çörük olması onun görev yapmasını nasıl engeller? |
|
|
|
|
|
#50 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
Son Aktivite: 20.08.2025 22:38
Tecrübe Puanı: 1368
![]() |
İslam kardeşim kişinin mesleki tercihleri yaş dönemlerine göre değişir. bu süreçten hepimiz geçtik . ilkokul 5 bitiminde asker olmak düşüncesine gelmeyen birisi orta sonda asker olmak isteyebilir. burada bir tezat yok mudur? imam hatip liselerinin müfredatı milli eğitim bakanlığına bağlıdır.
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|