![]() |
#7641 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5489
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Üşüyorum
Bir coşku var içimde bu gün kıpır kıpır Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum Gözlerim parke parke taş duvarlarda Açılıyor hayal pencerelerim Hafif bir rüzgar gibi süzülüyorum Kekik kokulu koyaklardan aşarak Güvercinler ülkesinde dolaşıyor Bir çeşme başı arıyorum Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp Mis gibi nane kokuları arasında Ruhumu dinlemek istiyorum Zikre dalmış her şey Güne gülümserken papatyalar Dualar gibi yükselir ümitlerim Güneşle kol kola kırlarda koşarak Siz peygamber çiçekleri toplarken Ben çeşme başında uzanmak istiyorum Huzur dolu içimde Ben sonsuzluğu düşünüyorum Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum Durun kapanmayın pencerelerim Güneşimi kapatmayın Beton çok soğuk, üşüyorum… Muhsin YAZICIOĞLU
![]() |
#7642 |
Yeni Yiğido
![]() sibely58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.09.2009 20:56
Tecrübe Puanı: 595
![]() |
![]() SONER ARICA - SEN GİDERKEN
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7643 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bahar5834 Şuan
![]() Son Aktivite: 22.05.2010 23:10
Tecrübe Puanı: 1285
![]() |
![]() İnsan olmak, bu kadar mı zorlaştı?..
Bilgisizlik, ne vehimler üretti; Önyargılar, vicdanları kör etti. Dürüst olmak.. Affedilmez cür’etti, Öfkemizden, yüreğimiz korlaştı, İnsan olmak, bu kadar mı zorlaştı?.. Çağdaşlığı, maske yaptık yüzlere; Bu çifte yüz, yakışmadı bizlere, Merhametten, haktan yana sözlere, Hoşgörümüz, neden böyle darlaştı? İnsan olmak, bu kadar mı zorlaştı?.. Bir tarafta, ilme şaşı bakanlar, Bir tarafta at gözlüğü takanlar, İrfan desen, bu lisandan kim anlar?
![]() |
![]() |
#7644 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() abdurahman önül_____cennetine gireceksin
![]() |
#7645 |
Navigator
![]() Osman Öztunc
Mehmedim Gayrı anlatılmaz bu savaş bence Dağ taş konuşmuştu kendi dilince Hücum diye bir ses duydum ilk önce Sonra allah allah dedi mehmedim Ne ana ne sıla ne yar hayali Bir gör mehmetteki kükremiş hali Kırpmadı gözünü yağmur misali Mermi yedi havan yedi mehmedim Can askerim Öyle bire ihlas öyle imanki Secde eder cümle can ve bitki Bir temmuz akşamı allah şahitki Şaha kalkmış vatan idi mehmedim Bu akşpam yıldızlar saramış gibi Tepeler titreşir hava kış gibi Bir dağın sırtında dağ varmış gibi Omuzlamış bir mehmedi mehmedim Can askerim..................
![]() |
#7646 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() heartache58 Şuan
![]() Son Aktivite: 25.02.2014 13:13
Tecrübe Puanı: 813
![]() |
![]() Yalın- bir tek sen eksiksin
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7647 |
Navigator
![]() Bülent Serttaş [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Ne Mutlu Türküm Diyene Türkiyem Hiç Bölünmez Türkün Sabrı Denenmez Asker (Mehmet) Şakaya Gelmez Ölür de Boyun Eğmez Gördüğümüz Her Güne Atatürk'ten Bugüne Gururla Söylüyoruz Ne Mutlu Türküm Diyene Bulanır mı Bu Irmak Ezelden Beri Berrak Kanımızla Suladık Asla İnmez Bu Bayrak.............
![]() |
#7648 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() BEN İKİ KERE AĞLADIM ....
Bir uzak şehirdeysen Yağmurlar yağıyorsa Buğulanmış camlara adını yazıyorsam Bir sigara yakıpta hayeller kuruyorsam İtiraftır bu şarkım Dinle hala seviyorsan Belki sen yaş görmedin gözlerimde Bir mavzer patladı yüreğimde Kuş gibi çırpındı kalbin ellerimde Ben iki kere ağladım Varsın olsun sen beni zalim bil Ben hala unutmadım yağmurda Islandığım o sokağı Ve ayrıldığımız o kaldırımı Ve işte o kaldırım çiğnedi benim hayatımı Hiçbir yağmur ıslatamadı Benim yüreğimi senin gözyaşların kadar Sakladım kendimi Gücüm yoktu seni kucaklayacak Ve bir ömür taşıyacak kadar Kaldıramadım belki bu ağır sevdayı Ağlıyordun ben giderken Gözyaşlarımda boğuluyordun Seviyor söyleyemiyordum Hayellerimi yıkıp gidiyordum Bir hayat yakıyordum biliyordum Küllerin ellerimdeydi sanki yanıyordu Arkama bakmadan gidiyordum Mecburdum seni terk ediyordum Beni anlamadın Giderken sen bi defa belki Ben iki kere ağladım.. iki kere ağladım.. Hasret bir deli rüzgar gibi Savurup yakıyor bedenimi Bırakıp gittiğin günden beri Bu duygu dağlıyor ciğerimi Belki sen yaş görmedin gözlerimde Bir mavzer patladı yüreğimde Kuş gibi çırpındı kalbin ellerimde Ben iki kere ağladım Hiçbirşey sızlatmadı yokluğun kadar Yıllardır yüreğimde hatıran kadar Yangınlar yakmadı gözlerin kadar Ben iki kere ağladım. Belki sen yaş görmedin gözlerimde Bir mavzer patladı yüreğimde Kuş gibi çırpındı kalbin ellerimde Ben iki kere ağladım fatih kısaparmak
![]() |
![]() |
#7649 |
Navigator
![]() Aşık Sefai Bu Hesap Sorulacak Yiğit olanın lokması cana rızıktır beyler Kimse bana demesin buna yazıktır beyler Soyu soysuz olanın sütü bozuktur beyler . Bunların soyu bozulmuş Türk'e düşman göbekten Bu hesaptır sorulmalı apo denen köpekten . Kan istediniz canlardan bitmedi inadınız Oğuz size yar olmadı puğ düz idi adınız senelerdir bu vatanın ekmeğini yediniz . Suyunuzu keseceğiz dağlardaki gölekten Bu hesaptır sorulacak apo denen köpekten . İhanete yar'mı olur yüce dağların karı Üstünüze zalım geldi bu senenin baharı Deli poyraz gibi vurdu öksüzlerin kaharı . Eleneceksiniz beyler ince ince elekten Bu hesaptır sorulacak apo denen köpekten . Dağlar taşlar ovalar bilinki Türk'ün yurdu Aslımız insan neslidir Türk'e semboldür kurt'u Soyu ermeni olanlar nerden bilecek kürdü . İhaneti seyredin perdedeki delikten Bu hesaptır sorulacak apo denen köpekten . Feryat eylemezmi sandın yavrusuna bir ana Sizler doymak bilmediniz akıttığınız kana İnsan cana kıymaz nasıl kıydınız cana . Anası nenni söylerken kan damlıyor belekten Bu hesaptır sorulacak apo denen köpekten . Alperenler şahadeti seslenirken çağrına İbrahimin delileri nişan oldu bağrına Mehmetcikler şehit düştü bu vatanın uğruna . Vatanmı istediniz ulan beşikteki bebekten Bu hesaptır sorulacak apo denen köpekten . Hainlerin yaptıkları yanlarına kalırmı İhanetin affı olmaz sizi millet salarmı Vatan şehitler toprağı seni toprak alırmı . Boynuna urgan dolayın sağlam olsun ipekten Bu hesaptır sorulacak apo denen köpekten . Başı bozuk yaylalarda bol keseden savurdun Ne dinin var ne imanın sen ne biçim gavurdun Hem korkaksın hem zavallı zoru gördün kıvırdın . Urgan bile dava eder boynundaki ipekten Bu hesaptır sorulacak apo denen köpekten . Şehit analarının gözündeki yaş bitsin Vatanımın üzerinden kara bulutlar gitsin Asın gardaş bu iti şehitler rahat etsin . Bu sefai deli oldu senelerdir demekten Bu hesaptır sorulmalı apo denen köpekten . Aşık Sefai. YETER BESLEDIGINIZ ASIN GITSIN SU ITIIIIIIIII.
![]() |
#7650 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Fatih Kısaparmak - Benim Babam
Bu adam benim babam, sekiz köşe kasketiyle Omuzunda sakosuyla hey x 2 Cebinde yok parası, bafradır cıgarası Yüreğindedir yarası Altı çocuk büyütmüş, bir işci maaşıyla Bu adam benim babam hey Ağlama benim babam, ağlama naçar babam Kara gün geçer babam hey Bir kapıyı kapayan, gene açar babam Ağlama benim babam hey Ağlama mazlum babam, ağlama naçar babam Kara gün geçer babam hey Bir kapıyı kapayan, gene açar babam Allah büyük babam hey Bu adam benim babam, derdi dağlardan büyük Çaresiz beli bükük hey x 2 Bir gün olsun gülmemiş, rahat nedir bilmemiş Gözyaşını silmemiş Bir lokma ekmek için, kimseye eğilmemiş Bu adam benim babam hey Ağlama arslan babam, dert etme naçar babam Kara gün geçer babam hey Bir kapıyı kapayan, gene açar babam Allah büyüktür babam hey Dert etme naçar babam, aldırma naçar babam Kara gün geçer babam hey Bir kapıyı kapayan, gene açar babam Aldırma benim babam hey Benim babam mert adamdı, mangal gibi yüreği Yufka gibi kalbi vardı, hayatım boyunca ona özendim Fedakârdı ! bir dikili ağacı olmadı belki Ama kendisi, onuruyla yaşayan koskoca bir çınardı Üstümde ki kol kanat, sırtımı yasladığım dağ gibiydi Ben babamın oğluyum, tepeden tırnağa anadoluyum
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 7 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 7 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|