Erdoğan'dan o mezarı bulun talimatı
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Hükümet, Dersim katiamında asılan Seyit Rıza’nın mezar yerinin bulunması konusunda harekete geçti
Başbakan Erdoğan önceki gün kabul ettiği Tunceli heyetinin dile getirdiği “Seyit Rıza’nın mezarı bulunsun” talebinin yerine getirilmesi için ilgili kurumlara talimat verdi
Tuncelilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesinde dile getirdikleri Seyit Rıza’nın mezar yerinin bulunmasına ilişkin talebin ardından, Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’na bu konudaki arşivlerinin gün ışığına çıkarılması konusunda talimat verildiği öğrenildi.
Ancak, o döneme ilişkin asıl arşiv kayıtlarının Genelkurmay’da olduğu belirtiliyor. Alevi kökenli AK Parti İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit, mezar yerlerinin bulunması konusunda devlet arşivlerinin çalışma yapacağını belirtirken, “Bu konuda asıl arşivin Genelkurmay’da olduğu belirtiliyor. Genelkurmay’ın arşivleri de açılmalı” dedi.
__________________
Asil İnsan İdare Eder, Aciz İnsan Şikayet Eder, Basit İnsan İftira Eder, Dürüst İnsan Sabreder...
|