|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 955
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün başlattığı restorasyonlar ya bitirilemiyor yada başlamıyor. Gök Medrese, Şifahiye, Çifte Minareli Medrese gibi Sivas’ın önemli kültür ve turizm merkezlerinin restorasyonlarıda yıllardır bitirilmeyi bekliyor. TAŞHAN’ IN İHALESİ İPTAL EDİLDİ Geçtiğimiz haftalarda ihalesi yapılan ve restore edileceği Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından kamuoyuna duyurulan Taşhan Çarşısı’nın ihalesinin iptal edildiği öğrenildi. FİRMA YETERSİZ BULUNDU İhale iptal nedeni olarak ise ihaleye en düşük fiyatı vererek ihaleyi alan firmada yapılan inceleme sonucu firmanın yetersiz bulunması oldu. RESTORASYON NE ZAMAN BAŞLAYACAK ? Taşhan Çarşısı geçtiğimiz yıllar içerisinde defalarca restore edileceği bildirilmiş ancak, restorasyon kararı mülkiyetinin tamamı Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olmadığı için mülk sahiplerinin tepkisini çekmiş ve restorasyonuna bir türlü başlanamamıştı ve ihalenin iptalinden sonra da restorasyonun ne zaman başlanacağı ise bilinmiyor. |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#2 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() burak5866 Şuan
Son Aktivite: 19.08.2021 16:47
Tecrübe Puanı: 842
![]() |
bence başlamaycak yakın zamanda.daha şifaiye ve gökmedreseyi bitiremedik.benim aklım yetti yeteli gökmedrese restore ediliyor.hala bitmedi.
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar burak5866'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
Son Aktivite: 20.08.2025 22:38
Tecrübe Puanı: 1367
![]() |
yahu restore edemiyorsanız iyi kötü bir bakım yapın hiç olmazsa. kaç yere mesaj attım hiç dönen olmadı. biraz ilgi ya çok mu fazla ? bu eserler kimsede yok. Başka bir şehire gidince ''şuna bak diyorum Sivas'ım gibi var mı '' adamlar bir tarihi eseri görmek için kilometrelerce yol gidiyor. Bizse burnumuzun dibindeki eserleri değerlendirmeyi bilmiyoruz.
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar goramaz'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() filografozan Şuan
Son Aktivite: 30.06.2014 01:13
Tecrübe Puanı: 901
![]() |
dönüp dolaşıp aynı sebebe dayanıyor bütün sorunlarımız.
yol yapmayı bilmeyiz,yeşillik üretmeyi bilmeyiz,sorunlara çözüm üretmek şöyle dursun katmerleştirmede üstümüze yok....uzatabiliriz listeyi. ama hersene kaldırım yaparız,meydandaki üç beş ağacı kesip çevre düzenlemesi yapıldı diye seviniriz... arkadaşlar kimse yanlış anlamasın.ben sivasıma,sivaslıma eleştirileri daha iyi yerlerde olmamız gerektiği halde,bugünkü durumlarda olduğumuz için yapıyorum.özbeöz sivaslıyım,aslımız koyuncu köyü ve diğer yanımız kangallı. sülalemin çok büyük kısmı halen sivasta.mümkün oldukça gidip gelmeler sonsuza dek sürecek inşallah. ama türkiyemizin büyük küçük enaz 55-60 vilayetini gören bir sivaslı olarak,bulunduğumuz nokta benim canımı acıtıyor. sivasımız beceriksizliklere mecburmu,liyakatsız yöneticilere mecburmuyuz. enbasit sıradan işleri dahi(kent kart olayı misal)problemler yumağı yapıyoruz. VALLAHİ BİLLAHİ canım acıyor.memleketimiz bukadarmı sahipsiz,hiçmi aklıbaşında yöneticileri bulamayız.sivasımız türkiyenin sürgünümüdür.??? ALLAHIM yardımcı olsun .başka nedemeli bilmiyorum. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
Son Aktivite: 20.08.2025 22:38
Tecrübe Puanı: 1367
![]() |
Alıntı:
Afersiniz nerde iş bilmez , hantal adam var onlar müdür olmuş. seçmece. (istisnalar hariç)
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar goramaz'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#6 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tam bir yılan hikayesi ne yapılmaya çalışıyorlar anlamış değilim.
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Arif Coşkun'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|