|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 974
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() MÜSİAD Sivas Şube Başkanı Tahir Kavdır, Sivas’ın şehir olarak sıkıntıları olduğunu herkesin görevini tam yapmamasından dolayı kentin geri kaldığını söyledi. MÜSİAD Sivas Şube Başkanı Tahir Kavdır ve yönetim kurulu üyeleri gazetemizi ziyaret etti. Kavdır, Sivas’ta uzun yıllardır dayanışmanın ve paylaşmanın ihmal edildiğini belirterek, “Bizler MÜSİAD olarak katılımcı, dayanışmacı ve paylaşımcı bir toplum istiyoruz. Bunu hayata geçirmek için çalışıyoruz. Sivas’ta neler yapılabilir, yeni iş dalları neler olabilir bunun çabası içerisindeyiz. Bununla ilgili bodur ceviz yetiştiriciliği için 500-600 dönümlük bir hazine arazisi arıyoruz. Gürün’de buna yakın bir yer tespit ettik. En kısa zamanda gidip göreceğiz. Ayrıca hayvancılık projemiz var. Bu projeyi Yıldızeli’nde hayata geçirmek istiyoruz. Çünkü orasının arazisi yem bitkisi yetiştirmek için son derece elverişli. 400 dönümlük bir arazi üzerinde bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz” dedi. Hayvancılıkla ilgili projelerini tabana yaymak istediklerini kaydeden Kavdır, “Bu projeye katılımcı bir anlayışla yürüteceğiz. Bu nedenle ‘Bir inekte senin olsun’ kampanyası başlatacağız. Böylece isteyen vatandaşımız inek veya inekleri alarak bize verecek bizde inek başına 150 veya 200 lira gibi bir parayı her ay inek sahibine ödeyeceğiz. Örneğin 5 inek alıp bize veren bir vatandaş tahmini yaklaşık rakamla ortalama bin lira gibi aylık bir gelir elde edecek. İstediği zaman çiftliğe gelip hayvan sevgisini de giderebilecek. Bunlar düşünüp ürettiğimiz halisane düşünce ve projeler” dedi. Fabrikayı, iş yerinin kurmanın çok önemli olmadığını asıl önemli olanın o fabrikaya sahip çıkmak olduğunu dile getiren Kavdır, “Ben olmazsam fabrika batar zihniyetini bırakıp, fabrika batarsa ben olmam zihniyetini yerleştirmeliyiz. Yani sahiplenmeliyiz” dedi. İş yaşamı boyunca bir çok ortaklıkları olduğunu kaydeden Kavdır, “Bu ortaklıklarımın acı tatlı hatıraları var ama eğer gelişmek, kalkınmak istiyorsak ortaklık anlayışını geliştirmeliyiz. Şöyle yanlış bir şey yapılıyor Sivas’ta. Maalesef hep bir birimizi bertaraf etmek için uğraştık. Oysa bizlerin bir birimizin açığını arayıp bulan değil o açıkları kapatan tamamlayan olmamız gerekiyor” dedi. Kurum ve daire müdürlerinin hizmet etmek, iş üretmek için var olduğunu kaydeden Kavdır, “Başımızdaki yetkililer vatandaşların hizmetkârıdır, kralı değil. Kurum ve daire müdürleri hizmet etmek, iş üretmek için vardır” diye konuştu. Kaynak: Gazete Izci |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#2 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
Son Aktivite: 20.08.2025 21:38
Tecrübe Puanı: 1387
![]() |
Geçen gün Melih Arat 'ın bir yazısınıokudum. O da buna benzerbir mesleyi ele almıştı. Sahiplenmek
Örnek verdiği şirket ise PEGASUS pegasus çalışanlarnın takım halinde çalıştığı ve kara ortak olmak bilinciyle kaliteyi artırmak için canla başla çalıştığını anlatmıştı. Hiç unutmuyorum bir semineer katılmıştım . Orada müfettiş kayseri örneğini vermişti.. Kayseri de bir dükkana grdiğinizde eğer aradığınız mal orada yoksa esnaf alıyor sizi ve malın bulunduğu dükkana kadar götürüyor. İki yılönce ben de çocuklara rehberlik dersinde arkadaşlık bağları kuvvetlensin diye Sivasspor örneğini verirdim. Sivasspordan bir futbolcu adını söylemzlerdi ama Sivassporun ilk üçte olduğunu biliyorlardı. Çünkü takım olarak çok iyi oyuyorlardı. Peki Sivasın tepesindekiler ne yapıyor? Üstte onlar tepinirken altta Sivas eziliyor.
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı goramaz'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#3 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Birgünde ileriye gidermiyiz acaba.Belkide gideriz'de biz göremeyiz.
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Salim58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#4 |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5518
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sivas fazla gelistirilmedigi icin büyük göc verdigi söyleniyor.
Kayseride ki Sivasli sayisi cok fazla. Kayseri sivasa bakarak cok daha gelismis. Önlem alinmazsa daha cok göc verecege benziyor Sultan sehri, nazli Sivasim.
|
|
|
#5 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() AĞAOĞULLARI Şuan
Son Aktivite: 08.11.2017 12:02
Tecrübe Puanı: 634
![]() |
Sivas ın çok ileri gedememesinin bir çok faktörleri vardır. Sivas bu günkü konumda olmamalıydı fert başına düşen milli gelirden payını alamadı. Kayseriye göre çok gerilerde kaldı bunu itiraf etmek gerek. Çok yakın il olan kayseri örnek alınmalıydı. Bizler sivaslı olarak biraz ters ve dedikoducuyuz istememezlik var. Kayseri de bir firmada aradığım mamulu bulamadım mağaza sahibi beni kendi arabasıyla komşusuna götürdü ,orada da beğenmedim teşekkür ettiler .Kısa bir fıkra var: Kayserilinin biri yurt dışında yıllarca çalışıyor gün geliyor memleketine dönmesi gerekiyor. köyüne geliyor akşam komşuları hoş geldin e geliyorlar ve uzun yıllar kaldı ne yaptı diye merak edenler oluyor.Fabrikada çalişmasından bahsederken adam çok sessiz merak ediyorlar.fabrikayı aldın mı diye soruyorlar adam çok mahçup duygulu bir ses tonuyla cevap veriyor "Sahibi de kayseriliydi alamadım "diyor. Bu örnekleri çoğaltabiliriz Sivasta hangi yatırımlar doğru gitti ki Demirçelik, gibi ve "Sidaş Sivas dokuma sanayi"ortaklarından biri de bendim yılların emeği ve verdiğimiz paralar gitti. Bütün ortaklar hüsrana uğradık. Böyle olaylar ve gelişmeler sivasta geçmişte çok olmuştur.Sivaslı bir türlü birlik ve beraberliği sağlayamıyor. Çok ortaklı müesseseler uzun ömürlü olamıyor. Senlik ,benlik meselesi, her şeyi ben bilirim ,sen anlamazsın gibi düşünce ve görüşler bağlayıcı olamıyor. Yani orucu tuttuğumuzla bayram etmiyoruz onun için de gelişemiyoruz. Sivaslılar büyük metropol kentlerde ve başka şehirlerde çok başarılı oluyorlar buralarda büyük iş adamlarımız var . Bunları da takdir etmek gerek küçük Sivasımız da biz bize iyi olamıyoruz. Gurbette yakınlaşıyoruz ama kendi ilimize faydamız olmuyor.Sivas ta küçük ölçekli irili ufaklı birçok fabrika ve Atelye niteliğinde işyeri olsa da tatmin edici olamıyor. Esk isanayı,Yeni sanayı, Toptancılar sitesi, Ağır sanayı derken merkez dışına çıkan iş kolları istedikleri başarıyı yakalayamıyorlar.
Eskı ile mukayese ettiğimizde bu günkü konumu çok çok üstün azınlanmayacak kadar başarılı işler yapılmış Sivas ı karış karış geziyorum sokak sokak bildiğim Şehir merkezinin çehresi çok değişmiş. Taşrada bulunan iş adamlarımızın Sivas a yatırım yapmaları ve buraya olan vefa borçlarını ödemeleri gerekmektedir. Belediye Başkanının İstanbul da bulunan Sivaslı iş adamlarının toplantılarına katılarak onları teşvik etmesi yeterlı olmayabilir. Her Sivaslı elinden geleni yapması gerekir milletin vekilleri de bunun içinde bulunması gerekmektedir sevgilerimle. Ağaoğulları 21/10/2010. |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı AĞAOĞULLARI'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|