Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Engellilere 1 Günlük Temsili Askerlik Uygulaması - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Arama Bugünki Mesajlar Forumlar? Okundu Kabul Et

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 12.05.2011, 20:39   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 955 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Engellilere 1 Günlük Temsili Askerlik Uygulaması

Sivas'ta 45 engelli genç, bir günlük temsili askerlik uygulaması kapsamında eğitim alarak ant içti.

Sivas 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı General Şükrü Kanatlı Kışlası'na aileleriyle birlikte gelen zihinsel, bedensel ve işitme engelli bireyler, askeri bot ve kamuflajları giydikten sonra eğitim alanına çıktı. Kışlada vatani görevini yapan askerler, burada komutanlarının gözetiminde engelli bireylere askeri eğitim verdi. Engelliler, asker selamı vermeyi, "rahat" ve "hazır ol" komutlarında nasıl durulacağını öğrendi. Aileler, eğitimleri ilgiyle takip etti. Engellilere, eğitimler sırasında ailelerinin de yardımcı olduğu gözlendi. Eğitimlere sırtına bağladığı Türk Bayrağı ile katılan, elleri Kınalı Ahmet Çiftçi (29) adlı engelli genç, ilgi odağı oldu.

Eğitimin ardından engelli gençler, yemin töreninin yapılacağı salona geçti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, engelli gençler ellerini Türk Bayrağı ve silahların üstüne koyarak ant içti. Buradaki törende konuşan Sivas Garnizon Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram, askerliğin, tüm vatan evlatlarının temel ve esas görevi olduğunu belirterek, bu kapsamda her yıl olduğu gibi bu sene de engellilere yönelik temsili askerlik uygulaması gerçekleştirildiğini söyledi.

Engelli gençlerin anne ve babalarına seslenen Bayram, "Değerli anneler, babalar, şu anda yaşadıklarınızla gururlandığınızı, milli ve manevi duygularınızın kabardığını çok iyi biliyorum. Birliğimize katılan evlatlarınız, onları yetiştiren komutanlarının ve siz değerli ailelerinin huzurunda gururla askerlik andını içtiler ve şimdi birer Mehmetçik oldular. Yüksek huzurlarınızda vatan, millet, bayrak ve namus gibi kutsal değerler üstüne ant içtiler. Şu andan itibaren Türk Silahlı Kuvvetleri'nin birer ferdi oldular" dedi.

Bayram, "Büyük emek ve fedakarlıkla yetiştirdiğiniz evlatlarınız bugün karşınızda yetişmiş bir asker olarak durmaktadır. Her biri yeni kahramanlıkların adayı olan bu evlatlarınızla ne kadar övünseniz azdır. Her ne kadar silah tutamayacaklarını, eğitim yapacaklarını ifade etseler dahi onlar bu halleriyle de bizim ayrılmaz birer parçamızdır. Türk milletinin askerlik hizmetine verdiği önemi buradaki manzarayla birlikte gururla bir kez daha izlerken onları silah arkadaşlarım olarak kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Ant içen engelli gençlere de seslenen Bayram, şunları söyledi:

"Değerli Mehmetçikler, değerli evlatlarım, biraz önce ulusumuzun ve bağımsızlığımızın sembolü şanlı bayrağımızın gölgesinde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda, engin bir coşku ve heyecanla kendinizi vatana adamak için ant içtiniz. Ant içmek Türk askerinin askerlik hayatında ve tüm yaşantısında çok anlamlı bir başlangıç, başarılarına yön veren çok önemli bir güç kaynağıdır. Bugünü asla unutmayınız. Gönüllerinizi aydınlatan bir ışık gibi bugünün hatırasını daima muhafaza ediniz. Sizler bugün ettiğiniz yeminle birlikte omuzlarınıza çok büyük ve ağır, bir o derecede şerefli bir sorumluluk yüklendiniz. Artık yüce bayrağımız ve vatan savunması sizlerin omzundadır. Bu görev ve sorumluluğu yerine getirirken içtiğiniz anda sadık kalarak vatan borcunuzu en iyi şekilde ödeyeceğinize olan inancım tamdır. Türk milletini, çağdaş, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti'ni yüce Atatürk'ün gösterdiği hedefler doğrultusunda yine sizler yaşatacaksınız. "

Bayram, birliğe ilk katılan Bora Biberoğlu adlı engelli gence de katılım belgesini ve hediyesini takdim etti. Engelli askerler adına konuşan Selçuk Arslan ise bir günlüğüne de olsa askerlik görevini yapmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

-ASKERİ KOMUTLAR, İŞİTME ENGELLİLERE İŞARET DİLİYLE VERİLDİ-
Eğitime katılan 11 işitme engelli gence, eğitimler ve yemin töreni sırasında verilen komutlar, Sivas İşitme Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Bilge tarafından işaret diliyle aktarıldı.

Törene, engelli gençlerin yanı sıra askeri yetkililer, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zafer Yıldırım, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sivas Şube Başkanı Fuat Ahıskalı ve dernek üyesi gaziler, engelli derneklerinin başkanları ve temsilcileri katıldı. Yemin töreninin ardından engelli gençlere, ailelerine ve davetlilere yemek verildi.
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor...
Alt 13.05.2011, 09:11   #2
YuSuF
Alt Forum Yöneticisi

YuSuF - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

YuSuF Şuan YuSuF isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.10.2014 15:22

Tecrübe Puanı: 1107 YuSuF FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Engellilere 1 Günlük Temsili Askerlik Uygulaması

Engelliler için iyi olmuş,bir günde olsa vatan borcunu ödüyorlardır inşALLAH.
YuSuF isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar YuSuF'e Teşekkür Ediyor...
Alt 13.05.2011, 09:33   #3
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt

Kimisi askerlikten kaçmak için bin bir türlü bahane arar kimiside bir günlük bir saatlikte olsa o şerefli elbiseyi giymek için can atar, Engelli kardeşlerimizde bu şerefli elbiseyi giymek için kim bilir ne zahmetlere katlandılar helal olsun.Sağlığı yerinde olupta bu şerefli görevden kaçanlarada örnek olmuşlar tebrik ederim..
Alt 13.05.2011, 12:00   #4
_DuMaN_58
Navigator

_DuMaN_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

_DuMaN_58 Şuan _DuMaN_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.02.2016 21:29
Tournaments Won: 3

Tecrübe Puanı: 10 _DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Alıntı:
Salim58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Kimisi askerlikten kaçmak için bin bir türlü bahane arar kimiside bir günlük bir saatlikte olsa o şerefli elbiseyi giymek için can atar, Engelli kardeşlerimizde bu şerefli elbiseyi giymek için kim bilir ne zahmetlere katlandılar helal olsun.Sağlığı yerinde olupta bu şerefli görevden kaçanlarada örnek olmuşlar tebrik ederim..
Yapılacak başka bir yorum yok. Aynen katılıyorum.
Alt 13.05.2011, 17:14   #5
özgüven
Usta Yiğido

özgüven - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

özgüven Şuan özgüven isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.04.2015 07:50

Tecrübe Puanı: 743 özgüven FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Salim58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Çok güzel özetlemişsiniz fazla söze gerek kalmamış..

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)

Seçenekler Arama
Stil