Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 04.11.2008, 12:06   #1
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1213 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: Sivas Kaderine Terk Edilmiş Durumda

Alıntı:
BOUN Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Burada iki önemli konuya da değinmeliyim:

Birincisi Türkiye'nin dünyaya açıldığı ve önemli oranda gelişme gösterdiği Özallı yıllar Sivas için kayıp yıllarıdır. Özal'ın mezarda kulağı çınlasın...

İkincisi Menderes döneminde Demokrat Parti'nin en ateşli muhalif şehri olan Sivas belki de muhalif olmanın cezasını ilk defa o zaman çekmiştir. Menderes Kayseri belediye başkanı Orhan Kavuncu ve Sivas belediye başkanı Rahmi Günay'ı çağırır. Her ikisini de Halk Partisi'nden kendi partisine davet eder ve der ki ''DemokratParti'ye gelin Kayseri'yi Paris, Sivas'ı da New York yapayım.'' Bu teklif neticesinde Orhan Kavuncu Demokrat Parti'ye geçer, Rahmi Günay'ın ise sözü çok çok çok meşhurdur: ''Dinimden dönerim, partimden dönmem!''

Şimdi burda keşke geçseymiş falan filan demiyorum, sonuçta tercih meselesi ancak Menderes döneminde muhalif kalınarak, Özal döneminde ise iktidara büyük destek verilerek kaybedilmiş iki dönem mevcut!
)) ama ara Çanka döneminde, ikinci ve üçüncü Rahmi Günay döneminde kapanmıştır yani 61 sonrasında.63 ve 67 seçimlerinde gelen hükümetler Rahmi Günay'a büyük destek olmuştur zaten sonraki dönemlerde Çanka zamanında Ecevit'in yerel yönetim bakanı Özdemir'de Sivas'lıdır, Sivas vekilidir, o dönem yağmıştır bereket Sivas'a Çanka'da güzel kullanmıştır ki herkes bunu kabul eder neden Berat kabul edemedi anlamadım.

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 04.11.2008, 12:10   #2
Kibrisli
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1213 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
BOUN Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bence Sivasımız için geçen on yıllara bakarak solun veya sağın kalesi olduğunu iddia etmek hatta ispat etmek bir kazanç sağlamaz. Önemli olan geçmişte bu memlekete yapılan ve bugün yapılmaya çalışılan hizmetlerdir. 85 yıllık Cumhuriyet tarihimizde ilk 65 yıl Sivas hakkaten tam bir sol şehri idi. Cumhuriyet Halk Parti'sinin kalesi durumunda idi. Ancak son 25 yılda da tam tersi bir durum ortaya çıktı ve Sivas sağın önemli kalelerinden birisi haline geldi. Bugün nasıl AK Parti için önemli bir kale ise on-onbeş yıl evvel de Necmettin Erbakan'ın Milli Görüş hareketinin Konya ile birlikte iki önemli merkezinden birisi oldu. Kısaca anlattığım bu durumu yaklaşık 15 ay evvel Financial Times'da çıkan bir makale de özetliyor ve Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı ve 80 öncesi solun kalesi olarak bilinen Sivas'ın artık muhafazakarların kalesi olduğundan bahsediliyordu.

Geçmişin özeti kısaca bu ancak bizim için önemli olan sağın veya solun kalesi olmak değil, sağ veya sol iktidarlar döneminde bu iktidarların Sivas'a ne kazandırdıklarıdır. Açık konuşmak gerekirse Sivas'a yapılan devasa büyüklükteki kamu kökenli yatırımların neredeyse yüzde yüzlük kısmı 70'lerin sonuna kadar olan zaman diliminde yapılmıştır, dolayısıyla Sivas solun kalesi iken sol iktidarlar Sivas'a gereken önemi vermiştir diyebiliriz. Ancak gel gör ki özellikle Özal döneminde bir dönem bütün vekillerini ANAP sıralarına göndermesine rağmen Sivas adeta cezalandırılmıştır. 80 lerin başıyla dünyaya açılan Türkiye'de Kayseri, Mersin, Samsun, Malatya gibi şehirlere önemli oranda teşvikler verilmiş, sanayi altyapıları hazırlanmışken Sivas bu dönemde hızla eritilmiş, şeker fabrikası yalanıyla uyutulmuş, yine bu dönemde göç şampiyonu olmuştur. 1954 yılında mecliste 450 sandalye varken 16 milletvekili olan Sivas artık Özal döneminin sonuna doğru ve 90ların ortalarında 6-7 vekile düşmüştür.

Erbakan'ın kalesi olduğu dönemde, Erbakan'ın ''Refah iktidarında en büyük payı Sivas alacak'' sözü ve bu söze binaen, birçok şehrin itirazlarına rağmen Sivas'a iki önemli bakanlık (Tarım ve Köyişleri-Musa Demirci, Maliye-Abdüllatif Şener) vermesine rağmen mevcut iktidarın çok kısa ömürlü (11 ay) olması nedeniyle 90ların sonu da Sivas için kayıp olmuştur.

2002 sonunda Ak Parti iktidarına kadar geçen sürede, son 25 yılını burada bahsi geçen bütün şehirlere mukayese ettiğimizde yerinde sayarak hatta elindeki insanı ve sermayeyi sürekli dışarıya göçürterek kaybeden Sivas için, 2002 yılı sonunda ilk defa bir sağ iktidar zamanında kayıpları telafi imkanı doğmuştur. Beğenirsiniz beğenmezsiniz ancak Sivas'ın son altı yılı 80'lerden bu yana yaşadığı en parlak altı yıldır. Belki eksik yönlerini bulabilirsiniz- ki elbette vardır- ancak az da olsa alınan mesafenin hakkını vermek gerek.

Uzun lafın kısası sağ-sol dönemlerini mukayese edip ideoloji yarıştırmak yerine yapılan hizmetleri yarıştırmak en akıllıcasıdır. Gerisi boş...

Budur işte ya bende aynı şeyleri söylüyorum ama Berat ben söyleyince kabul etmiyor ben annamadım bu işi, şu anki belediyenin yaptıklarını yok sayamayız iyi yada kötü yapmıştır ama yeterli değil daha fazlası olmalı diyorum belki tek farkımız bu BOUN ile.

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 04.11.2008, 22:56   #3
acivetatli
Yeni Yiğido

acivetatli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

acivetatli Şuan acivetatli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 05.11.2008 21:47

Tecrübe Puanı: 0 acivetatli FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: --->: Cevap: --->: Sivas Kaderine Terk Edilmiş Durumda

Alıntı:
berat.demir Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
1. Havalimanı 6 sene önce kapalıydı şimdi yılda 150 bin kişi kullanıyor. İstanbul Atatürk, Sabiha Gökçen ve İzmir den 12 ay boyunca seferler var. Yurtdışından ise 6 ay Almanya nın iki şehrinden var. Bana istatistikleri döktürmeyin buraya vallaha dökerim!!!!!!
2. OSB de 100 e yakın fabrikada 5000 işçi çalışıyor. Gidip baktın mı, inceledin mi. Sivasın ihracat rakamları nereye gelmiş araştırdın mı!!!!
3. SİDEMİR kapalıydı şimdi 600 kişi çalışıyor biliyor musun.
4. ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ SİVAS TA kuruldu.
5. Tarihi eserleri koruma kurulu Sivas ta kuruldu.
6. Üniversitede bir sürü fakülte açıldı.
7. Sıcak çermiğe 5 yıldızlı otel yolda
8. Sivasın merkez nüfusu 230 binlerden 320 binlere çıktı.
Daha çok şey yazarım ama bunlar bile yeter. Ben de Sivaslıyım. Sivas çok güzel bir yolda. Bugün Sivasta resmen konut yapımı patlaması var. Toki bir yandan özel sektör bir yandan konutlaşma hızı çok arttı. Sadece bu bile Sivasın geliştiğinin göstergesi.
Göz görüyor, kulak duyuyor
Bunlar basit olaylar Bi kayseriye bak derim sana berat
Alt 31.10.2008, 18:57   #4
Kibrisli
Usta Yiğido

ayrıca Dikimevi'ni TSK değil Milli Savunma Bakanlığı Kapatmıştır.

Alt 31.10.2008, 21:26   #5
Kibrisli
Usta Yiğido

Standart Cevap: --->: Cevap: Sivas Kaderine Terk Edilmiş Durumda

Alıntı:
Hayır bizzat TSK kapattı. Artık TSK dışardan fason diktirecek. TSK nın küçülme politikası uygulamaya konuldu ve bu yüzden kapatıldı.
) bende tam tersini iddia ediyorum benim araştırmalarıma göre zarar ettiği gerekçesi ile Milli Savunma Bakanlığı tarafından kapatılmıştır.

Alt 31.10.2008, 20:35   #6
gezgin_58
Usta Yiğido
NO AVATAR

gezgin_58 Şuan gezgin_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 12.02.2024 06:14

Tecrübe Puanı: 680 gezgin_58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

sivasin kendi kaderine birakildigini yenimi anliyoruz arkadaslar uzun yillar once svasda buyuk bir olay oldu her taraf yakildi yikildi bu sivasa cok buyuk bir darbe vurdu herkesler tarafindan dislan di gelismeyi beklemeyin
gezgin_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 31.10.2008, 20:44   #7
yerliturkuaz
Usta Yiğido

yerliturkuaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yerliturkuaz Şuan yerliturkuaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.03.2012 10:23
Yeti: Bloody Orca Slap Champion!
Tecrübe Puanı: 835 yerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblick

Kıbrıslı ile Berat Demir'in yazdıklarını okuyunca aklım karıştı ben İstanbul'dayım Sivas'ımın geçmişini fazla bilmem ama araştırmamışda değilim...

Benim şöyle bir sorum olacak madem Sivas'ımız geçmişte daha büyüktü neden 6 milyon Sivas'lı başka yerlerde yaşıyor eğer büyük olsa idi bu şehri bırakıp giderler miydi?

Sevmek yürek işidir yüreğin yoksa sen niye yaşıyorsun?
yerliturkuaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 01.11.2008, 09:23   #8
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1310 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI
Standart -->: Sivas Kaderine Terk Edilmiş Durumda

Sivas Merkez'in nüfusu arttı ama genel nüfusu azaldı.
Sivas Merkez'in nüfusu artmadı bunda etkili olan şey nufüs sayım sisteminin değişmesi.Sivas'ta okuyan tüm öğrenciler ,memurlar da Sivas nüfusuna sayıldı.
Hem bunların dışında gerçekten artmış olsa bile genelde azalma var.Hala göç veriyoruz demek ki.
Alt 01.11.2008, 10:10   #9
Kibrisli
Usta Yiğido

Standart Cevap: --->: -->: Sivas Kaderine Terk Edilmiş Durumda

Alıntı:
Nüfus sayım sisteminin değişmesi Sivas merkez nüfusuyla alakası yok. Tam tersine Sivas genel nüfusuyla alakası var. köylerin olmayan ve şişirme nüfusları ortaya çıkarıldı ve nüfus azalmış gibi gözüktü. Örneğin bizim köyün nüfusu 120 kişi gözüküyodu oysa gerçek nüfusu 50 idi. Şimdi bu sayımda 50 kişi sayıldı ve köpüğü alındı. Bu durum bütün köyler için böyle. Aslında genel nüfusta da bir düşme yok. Genel nüfus şişirme idi. Herkes genel nüfusun azaldığını zannediyor ama nüfus zaten o kadar değildi.

Malatya nın 2000 yılı merkez nüfusu 381 000
Malatya nın 2007 yılı merkez nüfusu 383 000

Malatya merkez 7 yılda niye SADECE 2000 kişilik nüfus artışı yaşıyorda, Sivas merkez 7 yılda 90.000 Kişilk nüfus artışı yaşıyor. Malatya 2000 yılında 381.000 nüfusa sahip değildi de ondan. Şişirme nüfustu. Aslında Malatya da 310.000 den 383.000 e çıktı. Malatya nın 2000 nüfus sayımı 381.000 değil 310.000 idi yani.

2000 yılında da öğrenci ve memurlar Sivas nüfusuna kayıt ediliyordu. Yanlış bilgi veriyorsun.
Belki Sivas'ta tarım bittiği için ve köyden insanlar merkeze göçettiği için ve merkezdeki insanlarında şehirdışına göçetmesinden olabilir mi merkez nüfusunun bu kadar artışı???

Alt 01.11.2008, 10:00   #10
Kibrisli
Usta Yiğido

ya teoride söylenen hiçbirşeye inanmıyorum, pratikte bundan 15 sene önceki Sivas'la Sosyal, Kültürel ve ekonomik olarak kötüye gidiyor. Teorik olarakta bana cevap veriyorsunuz sayın demir ama hala AKP'nin yaptığı iyi şeylerden bahsediyorsunuz ben AKP'nin yaptığı işlerin bir çoğunun temelinin geçmiş dönemde atıldığını 80'den sonra da gelen iktidarların Türkiye'yi unuttuğunu ve CHP hükümetleri ve Belediyeleri zamanında dönemine göre yapılan yatırımların şimdiyle karşılarştırıldığında büyük farklar olduğunu söylüyorum. Herşeyi dönemine göre düşünün. Gelişmişlik Nüfusla hesaplanmaz merkez nüfusu 320 000 olmuş bu neyin geliştiğini gösteriyor sen o insanlara istihdam yaratcak yatırım yapmazsan. GSMH yı söylüyorsun çok güzel, Tıpkı hükümetin İhracat bilmem kaç dolar oldu deyipte ithalatı söylememesi gibi, 37. sırada diyorsun GSMH'ya göre doğrudur ama 1998 rakamlarına görede 34. sıra da madem gelişme var (ki hiçbir zaman inkar etmedim var gelişme) neden diğer illerin üstüne çıkmadı da düştü benim sorduğum soru bu, 1997 rakamlarına göre Sivas ilçelerle bile kıyaslandığında 86. sıradaydı şimdi bir bakabilir misiniz sanırım rakamlara ulaşabiliyorsunuz ilçelerle kıyaslandığında kaçıncı sırada 10 senede ne kadar değişim olmuş kaç ilçeyi geçebilmiş?
Umarım demek istediğimi anladınız tekrarlıyorum ki ben birşey yapılmıyor demiyorum yapılanlar elimizden kayıp gidenlere göre hiçbirşey, Sivas'a zamanındaki iktidar şimdiki muhalefet partisinin verdiği önemi vermiyor bu hükümet. Belediye 80 öncesi belediyelerimiz gibi köklü, istihtam sağlayacak, GSMH'yı yükseltecek yatırımlar yapmıyor, sadece park bahçe yapıyor, ağaç kesiyor, 3 yılda bir kaldırım taşı değiştiriyor. Peki hangi şirketlere yaptırıyor bu işleri ortakları kim bunlar sorgulanıyor mu. Birşey var diye söylemiyorum araştırmadım ve açıkcada kimseyi suçlamak istemem sadece bir soru atıyorum ve araştıracağım. Yani Sivas eskiye göre unutuldu ve gitgide diğer illerin hatta ilçelerin gerisine düşüyor. Dikimevi konusuna gelince fason mal felan durumu değil bu, açık ve net bir şekilde Vecdi Gönül'ünde yaptığı açıklama var zarar ettiği gerekçesi ile MSB (Milli Savunma Bakanlığı) tarafından kapatılmıştır.

Saygılar

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)