![]() |
#1281 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
![]() Son Aktivite: 21.04.2016 18:58
Tecrübe Puanı: 4543
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alev Alır
O kadar güzelsin sevgili canan, Her seni görüşte göz alev alır. Ben oldum odlarda aşkına yanan, Söylese adını söz alev alır. Savurmuş rüzgarda siyah saçını, Kaleme benzetmiş ince kaşinı, Yaslasan gögsüme güzel başinı, Döşümden içeri öz alev alır. Uzanıp dizimde uyu ömrünce, Gelde yüreğimde yaşa gönlünce, O güzel yüzünde gözün gülünce, Gözlerin aşkıyla yüz alev alır. Salınıp gidişin yüreğim yakar, Göz ayrılmaz senden arkandan bakar, Körelmiş ateşe bir kibrit çakar, Tutuşur kalbimde köz alev alır. Sebeb-i hayatım, sen nazlı yârim, Sensiz yüreğimde bak ah-u zarım, Sevdan garip başta, olursa varım, Sensiz çalmaz dertli saz alev alır. Bir gülüşün değer dünya malına, Çiçekler sereyim senin yoluna, Sen gülmezsen güneş dogmaz dalıma, Gelmez bahar yazım güz alev alır. Hasan Ilter
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2194
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Benden önce söylenmiş sözlerin haklılığına
Kızdığım oldu zamanında ama inandığımda Ömrümde her şarkı başka bir kapı açtı Bu şarkının ardında sen Bu kapının ardındaysa benden önce söylenmiş sözler vardı Çok zor günler geçirdim vaktiyle Alemde savaşlar çırpınışlar nihayetinde Aşık olmak kısmetmiş yar, sana Aşık olmak kısmetmiş yar… Seçtiğimiz hayatlar mı bunlar? seçtiklerimiz mi ? Bunca yokluk, bunca kırıklık, bunca acı Seçtiklerimiz evet ! Hayat bu sevgilim çoktan seçmeli Senin aşkınsa bir dönem ödevi… Bir gece çıkıp gelsen ölmezsin yar Ölümlerden ölüm beğen gelmezsen yar Bir akşam çıkıp gelsen ölmezsin yar Ölümlerden ölüm beğen öleceğim yar Bir şarkı tuttum sevgilim bir kapı açtım ikimize İkimiz çokmuşuz meğer bu resme Kapatmadan bu kapıyı yinede Bu yaralar bereler sanadır bileler … Bu yaralar bereler sanadır bileler Göreler aşkımı Şahidim gök kubbe Aşığım bekletme Çok canım yanıyordu gördüklerimden ve göreceklerimden Benim kanayan dizlerim yoktu hayatta bir tek Benim de kanattıklarım vardı elbet Ezdiğim kumlar ve geçtiğim yollar hala gölgeni taşıyorlar Hani demiştim ya en başında Ne ayrılıklar ne aşklar ne başlangıçlar diye Yani demem o ki çok zor günler geçirdim vaktiyle… Çok zor günler geçirdim vaktiyle kalbimde… Firari endişeler nihayetinde Aşık olmak çok zormuş yar sana Aşık olmak çok zormuş yar Bir gece çıkıp gelsen ölmezsin yar Ölümlerden ölüm beğen gelmezsen yar Bir gece çıkıp gelsen ölmezsin yar Ölümlerden ölüm beğen öleceğim yar Bu şarkı sadece benimdi sevgilim Ve ben büyük bahçeler istemiştim ikimize Yazmışsın ya ‘onu sevebileceğimi düşünmüştüm’ diye İşte o günden beri belki de bu yüzden sadece Bu yaralar bereler sanaydı bileler Göreler aşkımı şahidim gök kubbe… İCLAL AYDIN.....
![]() |
#1283 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5482
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
*Sevgi* Sevgi, el ele tutuşmaktır, Sevgi, göz göze bakışmaktır. Sevgi, bir kelebek, Sevgi, bazen de bir çiçek. Sevgi, hırlaşmak değil paylaşmak, Sevgi, kavga değil aşkla yaklaşmak. Sevgi, yürekte duyulan kıpırtı, Sevgi, gözde görülen pırıltı. Sevgi, yuva sıcağı, Sevgi, ana kucağı. Sevgi, esirgemek, kollamak, Sevgi, bir yetim saçı okşamak. Sevgi, goncadır, gül olup açılan, Sevgi, şekerdir, dillerden saçılan. Sevgi, çevredir, yeşildir daldır, Sevgi, sohbettir, muhabbettir baldır. Sevgi, gönlü hoş tutan hece, Sevgi, aydınlık, pırıl pırıl gece. Sevgi, var ile yok arası, Sevgi, iki kaşın arası. Sevgi, nimet, aş ekmek, Sevgi, bir türkü, bir gayde çekmek. Sevgi, var olmak, var olanı bilmek, Sevgi, haddini bilmek, kendine gelmek. Sevgi, kul olmak, kulluk etmek, Sevgi, Yaradan’a şükretmek. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1284 |
Navigator
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] O Kadın Benim Yalanlarla süsledin dünyamı Hiç düşünmedin geçen yıllarımı Boşa akıttığın gözyaşlarımı Düşünmedin şimdiki pişmanlığımı Saçların beyazladı şimdi Yüzünde binbir çizgi Her birinde benim gözyaşım Her birinde geçip giden gençliğim Bir zamanlar umut beslediğim Yüzüne bakınca biterdi kederim Şimdi baktığımda biten ömrüm Geçip giden umutlarım oldun Kaldıysa azıcık vicdanın Dönüp bir bakarmısın? Hayatını düşünmeden kararttığın O kadın benim. Yıldız Sargın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1285 |
Navigator
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Öyle bir ezgidir ki hayat insana ne getireceği bilinmez bir bakarsın güldürür bir bakarsın soldurur öyle bir ezgidir ki hayat sevdaların,aşkların name olur dile gelir hiç beklemediğin anda sevgilin sana gelir öyle bir ezgidir ki hayat kar yağar güvendiğin dağlara sonra isyanların seni mecnuna çevirir darmadağın eder bitirir öyle bir ezgidir ki hayat sana çok şeyler verdiği gibi verdiği şeyleri almasını da bilir...
![]() |
#1286 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
![]() |
![]() Düşündükçe geçmiş günlerimizi
Nefretim kendime sana değildir. Hatalar benimdi bu yalan aşkta Cezası kendime sana değildir. Belki de dünyanın en kısa aşkı Sitemim kendime sana değildir. İnan ömrümün tek tatlı rüyası Hasretim ölüme sana değildir.
![]() |
#1287 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
![]() |
![]() Düşündükçe geçmiş günlerimizi
Nefretim kendime sana değildir. Hatalar benimdi bu yalan aşkta Cezası kendime sana değildir. Belki de dünyanın en kısa aşkı Sitemim kendime sana değildir. İnan ömrümün tek tatlı rüyası Hasretim ölüme sana değildir.
![]() |
#1288 |
Navigator
![]() SEVDİM Mİ YÜREKTEN!..
sevdim mi yürekten kalpten severim ugruna canımı verecek kadar aşkından deli divane olacak kadar herkesi önüme siper edecek kadar [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] ayrılıga yer yoktur sevdim mi başkasına yan gözle bakmak mı asla bir tek onu düşünür ona odaklanırım bütün yüreğimle baglı kalırım [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] hayatımdaki herşey sevgi üzerine kurulur aşk kanıma girdigi zaman dünya bambaşka olur kalbimde sevdigim oldugu zaman dünya bi başka gelir gözüme aşık oldugum zaman yaşam'ım mutluluktan uçurur beni sevdigimle oldugum zaman [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] herşey o kadar güzel olur ki sevda ateşi yüregine işledigi zaman kor gibi yanarsın sevdigin zaman hiç birşeyi umursamazsın gözlerin ışıldadıgı zaman [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] kör olursun gözün görmez hiçbir şeyi aşk kapını çaldıgı zaman zaman mekan dinlemez yakalar seni sevda yangınları başladıgı zaman ben sevgiyi ölümüne yaşarım ?...
![]() |
#1289 |
Navigator
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Duman çıkir başımdan Uyku girmir gözüme Elim ayağım esir Aklıma sen gelende Sankim deli olirem Seni düşünirem Üşirem… Görende savuşirem Ah! Sen varya sen! Bir he desen… Telli turna gibiyem Canımdan ayrılmışam Şaşırmışam, galmışam Ne ötirem, ne tütirem Serseri mayın gibiyem Ne edim… bilmirem İpi gırılmış uçurtma gibiyem Gafa sallirem Ah! sen varya sen! Bir he desen… Kahveye gidirem Tavla oynirem Eyde zar dutirem Hep yek lazım olanda Seni niyetlirem Atirem… Hep yek gelir,Gülirem… Ah! sen varya sen Bir he desen… Sırt üstü yatirem Göge bakirem Gargaların kakasından gorhirem Elimde bir deste papatya Sevdâmıza bakirem Yolirem, yolirem,yolirem Seviri bulamirem Ah! sen varya sen Bir he desen… Dussuz helve gibiyem Dağılmışam galmışam Sana olan sevdamı Ay’a gün’e salmışam Sense hiç tınmirsen Daş gibi durursen Selam bile vermirsen Bi şey diyemirem, gahrolirem Ah! sen varya sen Bir he desen… Saçlarımi darirem Tarakları gırırem Aynaya poz verirem Tik tik gezirem Gözlerimide süzirem Sana giyeceklerimi Tek, tek ezberlirem Her gün prova edirem Ah! sen varya sen Bir he desen… Anam bakir halıma Dümsük vurir dalıma, hoş bilir Ula oğlum ne oldu Sararırsen, solirsen İnce hastalıkmı olirsen? Bişe diyemirem Yere bakirem Ceryan gözlüm Ah! sen varya sen Bir ne desen… Gara gün gararmadan Yapraklar sararmadan Mart gar’ıda yağmadan Yolunu kesip, derdimi deşeceğim Ya seninle, ya sensiz Yollara düşeceğim Korku yüreğimde dağ Ey yâr, zalim yâr… Ah! sen varya sen Bir he desen… … Ya demezsen?
![]() |
#1290 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2194
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Vedalar Şiiri
Öylesine gideceğim Taş yürekli yolları kamçılayacak çizmem Başımda hercai aşklarımdan bir çelenk Bir istasyon kaçağı zifiri tren Karda fayton çığlıkları, sarıkamış’tan Öylesine gideceğim Gölgem kalacak Oralarda da akşam olacak Akşamlar ki aşkın uzak öyküleridir Metruk varoşlarında buzdan bir şehrin Bir mevsimin yalazından bir gönül çıkmazından Çerkez’in kahvede ‘merhaba’ korosundan Sivas dolu bir sevdadan öylesine gideceğim Yüreğim kalacak. Öylesine gideceğim -bugün mü desem- üç vakte kadar çökecek mihrabım telli ve tellerinden eylül sarkan bir duvak açılmayı bekleyecek ayışığı boyunca çiçeğini kıyamete saklayan bir diyardan büyümüş bir inkardan, gecikmiş bir intihardan öylesine gideceğim neyim kalacak Niğde’de meyhane sokağında Hoyratça dolaştım üç gün üç gece Baharda, zemheride, yazda üç gece İmkansız bir sevdadan, esmer bir yalnızlıktan Yankısı içerimde saklı bir sonbahardan Yorgun, yılgın, mağrur Öylesine gideceğim Sen kalacaksın Öylesine gideceğim Üsküdar’da udiler hüzzam bir meltem çalacak Gemiler demir alacak, gözlerinden Tedirgin menekşeler solacak Aşk sisli hatıradır, eylüldür efendim! Bir sürgün gibi eski zamandan Öylesine gideceğim Ahım kalacak Seni sevmek gibi bir günahım kalacak. Öylesine gideceğim Sen yoksun, bu bir gizli hazandır Bilemezsin, fena halde yalnızım Sen, ey kalbimin gizli tarihi! -bir sairin nesi vardır acaba- bir şairin nesi varsa onları alıp da gideceğim sen kalacaksın! Öylesine gideceğim Silinecek hafızam, aşkım, korkum, kederim İçimdeki canilerin cinayet saatidir N’olur çıkagelme! Yağmurum gizli kalsın Gizli kalsın avazem, çığlığım, şiirim gizli kalsın Mağlubum gideceğim Adım kalacak Seni sevmek gibi bir inadım kalacak Öylesine gideceğim bilmem ki n’em kalacak İçime bıraktığın cehennem kalacak… Cehennem kalacak… Ali İhsan KOLCU
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 2 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şiirler Duyguların Yazıya Dökülmüş Halidir | _DuMaN_58 | Aşk şiirleri | 1 | 13.08.2009 16:46 |
Gökhan Doğan'dan Şiirler | dede58 | Şiirler | 0 | 08.07.2008 14:05 |
PEÇETEMDEKİ ŞİİRLER | krmseremet | Arşiv | 7 | 02.04.2008 15:19 |
Sivaslilar.Net' te en uzun forum ve en beğendiğiniz forumlar hangileri????? | serkanka58 | Arşiv | 5 | 07.03.2008 12:58 |
EN BEĞENDİĞİNİZ REKLAM | puar | Arşiv | 9 | 02.02.2008 11:23 |