|
|
|
|
#1 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ahmet ALTAN
Sevmek, yalnızca sevgiden oluşmuyor. Bir altın madeninin duvarından kopardığımız bir parçanın içinde altınla birlikte nasıl taş, çakıl, çamur buluyorsaniz, sevmek dediğinizde de sevginin yanında sevgiye benzemeyen birçok duyguyu buluyorsunuz |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5509
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] KORKUYORUM Sıkı sıkı tut kalbimi Ama sakın bırakma !... Şahit olsun yerle gök, Bu inanılmaz sevdaya. Gir ,çekinme gir Tarumar etme amma !... Önünde diz çökeyim, Otur otur tahtına. Sıkı sıkı tut beni Ama sakın bırakma... Sevdan yaksın ,kavursun Sarıl sarıl boynuma, Şahit olsun melekler Kâinatta son sema... Olurya kız,darıl,bağır İstersen hakaret et haykır, Ne dersen de razıyım, Amma sımsıcak sarıl... Gönül bahçem açıktır Sunduğum sonsuz sevda, Bu son demde yazıktır Tarumar etme amma !... B.G 2 Nisan 2009
|
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4570
![]() |
İSTANBUL'UN FETHİNİ GÖREN ÜSKÜDAR / Yahya Kemal Beyatlı
Üsküdar, bir ulu rü'yayı görenler şehri! Seni gıpta ile hatırlar vatanın her şehri. Hepsi der: "Hangi şehir görmüş onun gördüğünü? Bizim İstanbul'u fethettiğimiz mutlu günü!" Elli üç gün en mehâbetli temâşâ idi o! Sanki halkın uyanık gördüğü rü'yâ idi o! Şimdi beş yüz sene geçmiş o büyük hatırâdan; Eli üç günde o hengâme görülmüş buradan; Canlanır levhası hâlâ beşer ettikçe hayâl; O zaman ortada, her saniye gerçek bir hâl. Gürlemiş Topkapı'dan bir yeni şiddetle daha Şanlı nâmıyle 'Büyük Top' denilen ejderha. Sarfedilmiş nice kol kuvveti gündüz ve gece, Karadan sevk edilen yüz gemi geçmiş Haliç'e; Son günün cengi olurken ne şafakmış o şafak, Üsküdar, gözleri dolmuş, tepelerden bakarak, Görmüş İstanbul'a yüz bin meleğin uçtuğunu; Saklamış durmuş asırlarca hayâlinde bunu.
|
|
|
#4 |
|
Moderator
BEN HAYATTA EN ÇOK BABAMI SEVDİM
Ben hayatta en çok babamı sevdim Karaçalılar gibi yardan bitme bir çocuk Çarpı bacaklarıyla ha düştü ha düşecek Nasıl koşarsa ardından bir devin O çapkın babamı ben öyle sevdim Bilmezdi ki oturduğumuz semti Geldi mi de gidici hep , hep acele işi Çağın en güzel gözlü maarif müfettişi Atlastan bakardım nereye gitti Öyle öyle ezber ettim gurbeti Sevinçten uçardım hasta oldum mu, Kırkı geçerse ateş, çağırırlar İstanbul'a Bi helallaşmak ister elbet , diğ'mi oğluyla! Tifoyken başardım bu aşk oy'nunu, Ohh dedim, göğsüne gömdüm burnumu, En son teftişine çıkana değin Koştururken ardından o uçmaktaki devin, Daha başka tür aşklar, geniş sevdalar için Açıldı nefesim, fikrim, canevim Hayatta ben en çok babamı sevdim Can YÜCEL |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Usta Yiğido
![]() |
Acılar Denizi
Ben acılar denizinde boğuldum İşitmem vapur düdüklerini, martı çığlıklarını Dalgalar her gün bir başka kıyıya atar beni Duyarım yosunların benim için ağladıklarını Ölüyüm çoktan, bir baksana gözlerime Gör, içindeki o kanlı cam kırıklarını bu ne karanlık, bu ne zindan gece böyle Bütün gemiller söndürmüş ışıklarını Ben acılar denizi olmuşum, yaklaşma Sularım tuzlu, sularım zehir zemberek Baksana; herkes içime dökmüş artıklarını bu karanlık bitse artık, bir ay doğsa Bir deli rüzgar çıksa; alıp götürse Yılların içimde bıraktıklarını... Ümit Yaşar Oğuzcan
|
|
|
#6 |
|
Usta Yiğido
![]() |
Boş verdim..
Silinmişken gözümün önünden hatıralar Hatırlatmak isteyen herkesi.. Boş verdim.. Kulaklarımı aşinalığını kaybetmişken Geçmişten gelen seslere Seslerini duyurmaya çalışanlara Kapanmışken gönül kapılarım Tekrar açmaya çalışanlara Sükut isyanı bastırmışken Tekrar isyan bayrağını dalgalandırmaya çalışanlara Dinmişken iç fırtınalarım Yüreğimi rüzgarla savurmaya çalışanlara Tövbe etmişken aşka Tövbemi unutturmaya çalışanlara Kapanmışken gönül yaralarım Tuz basmaya çalışanlara Aklım yüreğime hükmederken Yüreğimin isyanına.. Boş verdim.. Varlığımı unutup Hiçliği seçmişken Var olduğumu hatırlatanlara Çevirmişken etrafımı dört duvar Duvarlarımı yıkmaya çalışanlara Tekil mutluluğumu bozup Çoğul bir mutsuzluğa esir etmeye çalışanlara Boş verdim..
|
|
|
#7 |
|
Moderator
YETİM SEVİNÇLİ AŞKIMIZ...
Nasıl da unuttuk, kimsesiz odalarda işte vaktidir kedimizden kopmanın, dediğimiz o sonsuzluk anlarının bizi herkesten ayırdığını ... Nasıl da unuttuk, mutluluktan, hazdan, sevinçten daha çok bizi hayata bağlayan o ıstırap dolu hayaletin, o kara hülyanın bizi herkesten ayırdığını ... Şimdi yetim sevinçli aşkımız büyülenmiş, hayran kendine, şimdi vakitsiz, belki çok geç, kayıtsız kendine... Atıyor tenini, tenindeki ruhu atıyor, Kör ve iradesiz bir şehvetin ateşine .... Cezmi ERSÖZ |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bahar5834 Şuan
Son Aktivite: 23.05.2010 00:10
Tecrübe Puanı: 1305
![]() |
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
|
|
|
|
#9 |
|
Moderator
PARAMPARÇA
Ağaç bütün Işık bütün Meyve bütün Benim dünyam paramparça. Büyük bir ayna kırılmış Kırılıp yere dökülmüş Kainat içine düşmüş Düşmüş amma paramparça. Yaprak yaprak yapıştırdım Diyar diyar dolaştırdım Bir alevdir tutuşturdum Yandım amma paramparça. Bedri Rahmi EYÜBOĞLU |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5509
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Ben, Beyaz, narin papatyan. Her bir yaprağıma Düşlerimi yazıp sundum sana. Belki gelirsin diye Umutla boy verdim. Her doğan günde Süzülen kartalda bakışlarını gördüm. Avundum.. Deli rüzgarı nefesin diye soludum.. Başımda bekleyen çılgın bulut sendin. Üzerime düşen her damlada hayat buldum. Büyüdüm, üşüdüm de, Sensiz inen gecede Kapattım düş kokan yaprağımı yalnızlıkta. Soluktu yarına hayallerim. Yine de umuda dönük yüzüm Seni bekledim... Ellerini bekledim.. Sararsın diye bekledim.. Bak, zamansız kışa döndü baharım. Doruklarda çetin geçer bu mevsim. Hani tutunacak toprağım da kalmadı sarp kayalıkta. Yıllara meydan okuyan cılız bedenim, Düşüyor, görüyor musun?.. Sadeliğimi gizleyen beyazım soluyor Gelecek misin? Sevdanı yazdığın sayfalarının koynunda Düş kokan Umut kokan Aşk kokan Kurumuş papatyanı saklar mısın? [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] KIR-baç
|
![]() |
| Konuyu Toplam 10 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 10 Misafir) | |
|
|