![]() |
#1341 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() AKÇAMAGRALI58 Şuan
![]() Son Aktivite: 04.12.2012 20:05
Tecrübe Puanı: 706
![]() |
![]() Bahsini ettigim kişi benim abim bu sene köye gitti başına gelmeyen kalmadı bu yazdıklarım daha yarısı bile degil..
VEYSEL HOCANIN MARİFETLERİ(2) Birileri yanaşıyor yanına Bir el değdi dolaştı,ki boynuna Nasılda getirdin latif oyuna Akşam Ankara,ya dönersin vallah Kırk yılda bir geldin bu köye Bibim oğlu dedin gittin evine Sinsi ,sinsi geldi girdi dibine Çok kızma be hocam sönersin vallah Demek,ki sen beni köyde ekersin İşte böyle ettiğini çekersin Şimdi bu hırs ile bize çökersin Sinirlenme hocam yanarsın vallah Metin,le Orhan,a yalvardın durdun Ulan latif beni çok kötü vurdun Son günümde öyle bir tuzak kurdun Seninde yüzlerin kararsın vallah Domuzdan kaçtığın sanki yetmedi Daha izinin çok köyde bitmedi Bu latif.i acep kimler fitledi Sen her şeyinle bize yararsın vallah Beni kandırırsın Orhan nolacak Bu gidişle sende saç baş yolacak Bu şiir anlında eser kalacak Türküsünü bile çalarsın vallah Bir gece konağa misafir oldun Şiirlerde bak kendine yer buldun Kalbi tertemizdi sefil bir kuldun Şimdi Ummanlara dalarsın vallah Orhan KIZLARKAYASI |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1342 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5496
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
![]() |
#1343 |
Yiğido
![]() ![]() SİVASLIM-58 Şuan
![]() Son Aktivite: 05.07.2009 17:13
Tecrübe Puanı: 643
![]() |
![]() ORHAN HOCAYA CEVAP (2) Gafil düştüm köyünüze varınca Her şeyi yazarım ben kararınca Emmi dayı küçük büyük sorunca Beni koca köye yaydınız vallah Köyün imamı,dır Muhammet hoca Bir hafta içinde ettiler koca Isırganla yemlik hiç oldu onca Ben gibi birine kıydınız vallah Benden taraf oldu dostum olanlar Ahde vefa varmış sadık kalanlar Metin Orhan Şinasi, de yalanlar Her şeyi destursuz yazdınız vallah Daha varmam köçoların konağa Arkamda duruyor bak Osman ağa Olmadı akşama gidem durağa Beni dilinizle soydunuz vallah Bir daha düşürme elin diline Gidip yıkanırım çatın gölüne Sülük bırakırım bende elime Beni buz sulara saldınız vallah Geldin kaynanan da bir gün kalmadın Nefeslenip soluk bile almadın Madımak evelik yemlik yolmadın Beni bir kalemde çizdiniz vallah Sorulacak bu oyunun hesabı Yazdım şiirimde olsun kitabı Seher vakti seyreyledim mehtabı Bir olup kuyumu kazdınız vallah ŞAİR: VEYSEL KIZLARKAYASI KANGAL AKÇAMAGARA KÖYÜNDEN |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1344 |
Navigator
![]() Gidiyormusun..?
Git... [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Ama giderken bir düşün peşinde bıraktığın bu enkazı. Bilirsin ben sensizliğe dayanamam Giderken yanında sensizliğinide götür. Gidiyormusun..? Git..Madem gideceksin şimdi git. Yüreğime bir hançer daha saplamadan git. Gideceksin biliyorum Zaten bende gitmeni isteyecektim senden Zaten sen varken de yoksun yoksun bende Ha varsın ha yoksun Birbirinden farksız... Senin isminin geçtiği her gün yüreğimde hazan mevsimi. Yok yok korkma Gidişin beni üzmez Ben alışığım bu gitmelere Alıştırmıştım zaten gitmene Taa başından belliydi bu ayrılık. Gideceksin biliyorum Kelebeğin bir günlük ömrü gibiydi Seninle geçen günlerim Hem çok kısa Hem çok güzel Öyle umarsızca yaşandı ve bitti. Gideceğim diyorsun Git... Allah aşkına bir an önce git Seni daha çok sevmeden git. Kahve gözlerinde kaybolmadan git. Git allah aşkına git. He unutmadan Giderken yüreğime sapladığın Bu paslı hançeride al götür Belki,belkibir gün Kendi yüreğine de saplarsın Hani belki o zaman Seni ne kadar çok sevdiğimi anlarsın. BILAL IŞIK
![]() |
#1345 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bahar5834 Şuan
![]() Son Aktivite: 22.05.2010 23:10
Tecrübe Puanı: 1291
![]() |
![]() kardelen eline sağlik çok guzel bir şiirr
![]() |
![]() |
#1346 |
Navigator
![]() NE ÇIKAR HERGÜN KANAYAN YARAMI DAĞLASAN BİLE NE ÇIKAR BİR GÜN HELALİ HARAMI ANLASAN BİLE NE ÇIKAR İLAÇ OL İSTERSEN ŞURUP BEKLETME KAPIDA DURUP BAŞINI TAŞLARA VURUP AĞLASAN BİLE NE ÇIKAR KAN AKARMI KANDAN SONRA CAN GELİRMİ CANDAN SONRA GURURUNU BUNDAN SONRA BAĞLASAN BİLE NE ÇIKAR İŞLEMEZ KAR,YAĞMUR,TİPİ DERİN YARAM YOKTUR DİBİ ARTIK ÇOŞKUN SELLER GİBİ ÇAĞLASAN BİLE NE ÇIKAR Ahmet BAL
![]() |
#1347 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bahar5834 Şuan
![]() Son Aktivite: 22.05.2010 23:10
Tecrübe Puanı: 1291
![]() |
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
severdi en çok Güldü mü güller açardı gül yüzünde Güllerle bölüşürdü yalnızlığını Hep gül beklerdi sevdiğinden Bir de 'gül mevsimini' takvimlerden Bir gül kokusuna Bir de 'gül reçeline' dayanamazdı Hep güller kurutmuştu Hayatının en hazin sayfalarında Hep gülerek büyütmüştü sevdasını Ve her sabah Bir gül gibi bırakırdı tebessümünü sofraya Tıpkı sımsıcak bir ekmek gibi Ahşap bir evin avlusunda Mis kokulu gülleri derlerdi Ve bütün sırlarını sadece güllere söylerdi Ne zaman bir haksızlık görse Kanayan bir gül gibi Ahh bu dünyada Gülü gülle tartsalar derdi Ne okur ne yazardı Ağlasa gülleri sular Gülse gülleri okşardı Ama ne zaman içli bir şarkı duysa Güllere bakar uzun uzun dalardı İşte öyle bir çiçekti Şiirimin ucunda gülden bir kalemdi İşte o kadın Benim annemdi. Bir bilseniz Ne güller yeşertti hayatın dikenlerinden Dökerek gözyaşını Ve şimdi O güller süslüyor onun mezar taşını...
![]() |
![]() |
#1348 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() Ben aşkı hiç yaşamadım ki,
Sevdayı martı kanatlarına takıp Uçsuz bucaksız göklere saldım Ben aşkı hiç yaşamadım ki, Sevgiyi munzur dağında Soğuk ve beyaz karların altında bıraktım Ben aşkı hiç yaşamadım ki, Kalemime mürekkep diye koyup Dize dize mısra mısra şiirime akıttım Ben aşkı hiç yaşamadım ki, Yangını sönsün diye yüreğimi Karadenizde denize attım Ben aşkı hiç yaşamadım ki, Ben onu sazın teline Yunus'un tatlı diline bıraktım Ben aşkı hiç yaşamadım ki, Sevdayı ezan vakti denize açılmış Balıkçının ellerine bıraktım Ben aşkı hiç yaşamadım ki, Bu dünyanın çatısı çökmüş Ben aşkı yaşamak için Mahşere bıraktım...
![]() |
#1349 |
Navigator
![]() Hasret Özlem Olmadan
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Hasret özlem olmadan, Aşk olur mu bir tanem. Gözlere yaş dolmadan, Aşk olur mu bir tanem. Olur mu, olur mu, olur mu, Aşk olur mu bir tanem Sen güldür ağlat bazen, Sen öldür yaşat bazen, Yoksa sıcak bir busen, Aşk olur mu bir tanem. Ben sana vurulmadan, Hasretle sarılmadan, Küsmeden, darılmadan, Aşk olur mu bir tanem. Ömrünü sermiyorsan, Arayıp sormuyorsan, Elini vermiyorsan, Aşk olur mu bir tanem...
![]() |
#1350 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() BİRİSİ
Bir şey var aramızda Senin bakışından belli Benim yanan yüzümden Dalıveriyoruz arada bir İkimizde aynı şeyi düşünüyoruz belki Gülüşerek başlıyoruz söze Bir şey var aramızda Onu buldukça kaybediyoruz isteyerek Fakat ne kadar saklasak nafile Bir şey var aramızda Senin gözlerinde ışıldıyor Benim dilimin ucunda Nahit Ulvi AKGÜN
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 2 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şiirler Duyguların Yazıya Dökülmüş Halidir | _DuMaN_58 | Aşk şiirleri | 1 | 13.08.2009 16:46 |
Gökhan Doğan'dan Şiirler | dede58 | Şiirler | 0 | 08.07.2008 14:05 |
PEÇETEMDEKİ ŞİİRLER | krmseremet | Arşiv | 7 | 02.04.2008 15:19 |
Sivaslilar.Net' te en uzun forum ve en beğendiğiniz forumlar hangileri????? | serkanka58 | Arşiv | 5 | 07.03.2008 12:58 |
EN BEĞENDİĞİNİZ REKLAM | puar | Arşiv | 9 | 02.02.2008 11:23 |