![]() |
#131 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ebubekir çakmak Şuan
![]() Son Aktivite: 13.03.2010 12:51
Tecrübe Puanı: 734
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bizden Söylemesi
Size akıl vermiş gibi olmasın, Bu fırsatı teptirmeyin efendim..! Beslediğim Ordu aşkı solmasın. Beni sizden kopturmayın efendim..! Şöyle bir göz atın çin`deki hırsa, Urus`a yaklaşman aklınız varsa, Amerika sırtınızı okşarsa, Kendinizi kaptırmayın efendim..! Böyle denge olmaz, bu fikri atın, Vatanı sevenin elinden tutun. İbrenizi biraz daha doğrultun. Doğru yoldan saptırmayın efendim..! Gazioğlu zehirledi beşeri, Gerçi şimdi aramakta başarı. Behice`yi ben mi saldım dışarı..? Gözüme kül septirmeyin efendim..! Tükürürüm böyle işin içine, Uydurma suç bağlamayın gıçına, Milliyetçi Hareket`in suçu ne..? Gerçekleri çarptırmayın efendim..! Mehmetçiği kıran ile barışmam. Rus`a selam duran ile barışmam. Haşatlı`yı vuran ile barışmam. Süngü ile öptürmeyin efendim..! Vatanı sevmek mi suçumuz bre..? Mustafa`mız gitti göz göre göre. Hamdi Sevinç gibi pis köpeklere, Bizi mahkûm yaptırmayın efendim..! Doğan öz davası tam bir rezalet, Yirmi suçlu olurmu be insaf et..! Mustafa`yla yara aldı adalet, İbrahim`le keptirmeyin efendim..! Arif der ki; hakkı ile övelim... Sakız mıdır ağzımıza gevelim..? Atatürk`ü, Fatih gibi sevelim... Fakat zorla taptırmayın efendim..!
![]() |
#132 |
Usta Yiğido
![]() Bu Hale Geldik
Çok zevk aldık komşumuzun derdinden, Haz yapa haz yapa bu hale geldik. İkimiz bir üçüncünün ardından, Söz yapa söz yapa bu hale geldik Hep gözümüz elin ekmek aşında, Böylelikle kaldık safın dışında, Kadın işte, erkek kumar başında, İz yapa iz yapa bu hale geldik Ne kanundan korktuk ne de fermandan, Kestik, yaktık, tarla yaptık ormandan, Çok savurduk den çıkmadı harmandan, Toz yapa toz yapa bu hale geldik Adaletin ışığını söndürdük, Vurguncuyu avantaya kondurkuk, Uyuşturduk beyinleri dondurduk, Buz yapa buz yapa bu hale geldik. Gurbetçinin feryadını duymadık, Ürüşvetsiz vatanına koymadık, Gümrüklerde nesi kaldı soymadık, Kaz yapa kaz yapa bu hale geldik Kaş yaparken hep çıkardık gözleri, Heder oldu aşıkların sözleri, En basiti öz malımız sazları, Caz yapa caz yapa bu hale geldik Seçim vakti çok sıvadık kolları, Boş geçirdik aradaki yılları, Kürsülerde eşşek gitmez yolları, Düz yapa düz yapa bu hale geldik. Parçaladık yüce türkün ırkını, Ayrı dedik garbı ile şarkını, Üç rey için mezheplerin farkını, Koz yapa koz yapa bu hale geldik Çıkar için girdik binbir kılığa, Kaypaklıkta pes dedirtdik balığa, Kaplumbağa ile soluk soluğa, Hız yapa hız yapa bu hale geldik İnatlıkta yarış yaptık keçiyle, Namussuzu kabul ettik suçuyla, Kel kız gibi ablamızın saçıyla, Poz yapa poz yapa bu hale geldik Ozan Arif ne söylesin şu anda, Siz söyleyin şevk kalır mı insanda? Vatanını sevenleri zindanda, Köz yapa köz yapa bu hale geldik
![]() |
#133 |
Usta Yiğido
![]() Çok gördük
Uğraşman alçaklar beyhude yere, İşkence, zulümü, zamı çok gördük. Kolumuz alıştı paslı zincire, Mahpusu, zindanı, damı çok gördük. Asılsak korkmayız, sürgün az gelir. Zulümü gördükçe bize hız gelir. Aya sürün ulan, dünya vız gelir, Fizan`ı, Yemen`i, Şam`ı çok gördük Biz medet ummayız vicdanı körden, İsterse kaldıran olmasın yerden, Mücevher de zaten düşmez değerden, Çamuru, çorağı, kumu çok gördük Bak şu boynuzluya artık şey oldu! Dilim de dönmüyor bilmem ney oldu, Dünkü pezevekler şimdi bey oldu, Ünvanı, şöhreti, namı çok gördük Arif`im zalime zulümü kalmaz, "Tabutluk" tan geldik bize dert olmaz, Acı patlıcanı kırağı çalmaz, Kederi, tasayı, gamı çok gördük
![]() |
#134 |
Usta Yiğido
![]() İş İşten Geçer
İbret al gardaşım az kulak ver de, Ar`ım dersin amma, iş işten geçer, Kızıl âfat girer ise bu yurda, Zorum dersin amma, iş işten geçer Üzülerek söylüyorum saz ile, Bu sözlerim kafanıza yazıla, Mavi, yeşil, beyaz döner kızıla, Sarım dersin amma, iş işten geçer Tarlana tohumu mecbur ekersin, Ak alından emek teri dökersin, Hasatı el yapar boynun bükersin, Darım dersin amma, iş işten geçer Dersin ki; benim de bir törem vardı, Davul zurnam ile kanım kaynardı, Erzurum`da dadaşlarım oynardı, Barım dersin amma, iş işten geçer Varlığını göster gardaşım önce, Destek ol hemşerim ülkücü gence, Kızıl balyoz kuş beynine inince, Varım dersin amma, iş işten geçer. Arif`im sözümü yayın bucağa, İnciri dikerler senin ocağa, Her gece verirler başka kucağa, Karım dersin amma, iş işten geçer
![]() |
#135 |
Usta Yiğido
![]() Kan akmaya Başladı
Ben bu vatan, ben bu yurdum hemşerim, Özlerimden kan akmaya başladı. Sebep sorma, yara bere her yerim, Dizlerimden kan akmaya başladı. Hasret kaldım sevgi dolu çağlara, Gül yetişen bülbül öten bağlara. Kar yerine kin yağınca dağlara, Buzlarımdan kan akmaya başladı Hazan geldi bunca genci götürdü, Kış bağrıma mezar oldu oturdu. İlkbaharda bostan bomba bitirdi, Yazlarımdan kan akmaya başladı Bilirsiniz, eski Ocak nasıldı? Bak! Üstüne kara kazan asıldı, Odun kemik, duman feryat kesildi, Közlerimden kan akmaya başladı Garez girdi milletimin bağına, Kötü düştüm bölünmenin ağına, Son günlerde kefen oldum çoğuna, Bezlerimden kan akmaya başladı. Elif dedim Yaradan`a sarıldım, "Dal" okuyup, hep kötüye yoruldum, "Cim" deyince tam böğrümden vuruldum, Cüzlerimden kan akmaya başladı Ben büyüttüm dile derman olanı, Putperesti dergâhına alanı� Yok çıkartan deliğinden yılanı, Sözlerimden kan akmaya başladı Yunus Emre`m bakma sakın kusura, Senin gibi şükreden yok hasıra, Aşıklarım bir hoş oldu bu sıra, Sazlarımdan kan akmaya başladı. Bak hemşerim! Arif derki yürekten, Ben vatanım dağdan, taştan, ırmaktan, Seni böyle hep gaflette görmekten, Gözlerimden kan akmaya başladı
![]() |
#136 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5495
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() VATAN Vatan namustur, Vatan şereftir, Vatan korunacak tek hedeftir. Vatan sevdadır, Vatan aşktır, Vatan için fedakârlık bir başkadır. Vatan candır, Vatan kandır, Vatana sahip çıkmak imandandır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Navigator
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Çay’la Simit Sabah sabah iyi gelir demlenmiş çay da hani… Hele kış soğuğunda hamal çarşısında yarım kalan gevrek sıcak bir simit öteki yarısı paylaşılmış arkadaşla gözlerde günün yevmiye umudu sözlerde samimiyetle muhabbet akşama çoluk çocukla olası bir bayramı düşlemek ne güzel bir motivasyondur güne çay demlenene kadar, hani…! Yarına da Allah kerimdir ya, hani..! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Navigator
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] NEDEN BABA Yıl 2020 kızım 18, ben 47 yaşındayım. 'Baba bizim bayrağımızda sizin zamanınızda Ay-yıldız varmış neden şimdi haç işareti ve anlamını bilmediğim renkler var? İki arkadaş okulda tavan arasında eski bir atlas bulmuştuk, o atlasta gördük daha önce Edirne'den Kars'a kadar Türkiye toprağı imiş, şimdi neden o haritanın 1/5'ine Türkiye diyoruz? Eskiden her mahallede 1–2 cami varken, şimdi neden her ilde bir cami var, dedem bahsetmişti daha önce ezan denen bir şey varmış, günde 5 defa camilerden okunurmuş şimdi bu çan sesleri ne baba? Filistinlilerin zamanında topraklarını parça parça satarak İsrail'in kurulmasına sebep olduklarını hiç mi bir yerde okumadınız da, topraklarımızı sattırıp şimdi bu ufacık alana bizi hapsettiniz? Siz atalarınızdan böyle mi aldınız bu toprakları ? Emaneti böyle mi korudunuz? Günden güne topraklarımız satılırken siz uyuyor muydunuz baba? Baba küçükken herkesin beni Ayşegül diye çağırdığını hatırlar gibiyim şimdi neden bana Angel diyorlar, beni kulağıma Angel ismini ezanla sen mi SÖYLEDİN? Bizim evin önünden tanklarla geçen Amerikan askerleri kim baba? Her gün bize hakaret ederek ve sizi her gördükleri ye! rde coplayarak demokrasi(!) mi getirdiler baba? Bize okulda demokrasinin tanımını daha farklı öğrettiler sanki . Elime geçen gün bir kitap geçti baba, senin gençliğinden kalan. Biz Ankara'ya taşınmazdan önce memleketimizin ismi Gaziantep'miş ve 6317 şehit vererek 'Gazi' lik ünvanını kazanmış. Neden şimdi oraya kürdistan diyorlar baba. Baba hani sizlere kürtlerle Türkler kardeştir demişler, peki kardeşlerim neden bizi öldürüp ülkemizde ayrı devlet kurdular. Baba o kitapta Atatürk diye birinden de bahsetmişti. O her kimse 1933'te Bursa'da bir nutuk vermiş, ben şimdi bile ne kastettiğini anlayabiliyorken, sizin gençliğiniz bu kadar mı cahildi de o uyarıları dikkate almadınız? Şimdiki kürdistan toprağında yer alan Süleymaniye'de askerimizin başına çuval geçirmişler ve sen o dönemde gençtin, hiç mi kanın donmadı baba? Neden hesap sormadınız? Bunları görmezden gelen yöneticilerinize? O az önce bahsettiğim Atatürk size bir hitabe yazmış ve sizi hain yöneticilere ve uşaklara karşı uyarmış ve hitabenin sonunda da 'Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur' demiş. Baba kanınız o kadar bozuk mu ki ülkemizi bu hale getirenlerin yakasına yapışmadınız ? Baba Türkiyeli ne demek? Biz Türk çocuğu değil miyiz? Soyumuz belli değil mi bizim? O kitapta okumuştum 'Ne mutlu Türküm diyene' yazıyordu. Peki, baba ben neden mutlu değilim? Türküm demek suçsa ve kötü bir şeyse siz eskiden neden söylerdiniz? Baba biz Kurtuluş Savaşı denen bir şey yaşamışız. Kitaba göre dünyanın gördüğü en şanlı savaşmış ve o savaşta 4 milyon şehit vermişiz. Madem bu vatandan bu kadar kolay vazgeçecektiniz de neden o kadar şehit verdiniz? Hiç mi kitap okumadınız? Hiç mi sizi uyaran olmadı, hiç mi göremediniz ülkemizin peşkeş çekildiğini? eğer farkında olduysanız ve duygusuzca evinizde oturduysanız SİZİN O HAİNLERDEN NE FARKINIZ KALDI ? ALLAH'IN HUZURUNA HANGİ YÜZLE ÇIKACAKSINIZ BABA 'Vatan sevgisi imandandır' diye bir hadis varken hadi diyelim ki Türklüğünüzden vazgeçtiniz bari İslam'ın emrine uysaydınız. Senin eski cd'lerden dinledim baba, bizim de bir İstiklal Marşı'mız varmış. O marşı yanlızca körü körüne mi ezberlediniz? Atalarımız sizi her fırsatta uyarmış, demiş ki 'Ey Türk titre ve kendine dön'. Baba ne zaman titreyeceksiniz? Ankara'yı da kaybettikten sonra mı? Bundan 13 yıl önce titremediyseniz eğer artık hiç bir şey titretemez sizi. Baba sen son bağımsız olan Türkiye Cumhuriyetini gördün.'Ya devlet başa, ya kuzgun leşe' diyebilecek bir Hasan Tahsin, bir Şehit Şahin, bir Sütçü İmam yok muydu aranızda? Yazıklar olsun baba sizin gençliğinize! Bu günleri göreceğime hiç doğmasaydım baba. Türklüğünüzden utanmadınız hiç olmazsa insanlığınızdan utansaydınız baba. Bu vatan göz göre göre altınızdan kayarken hiç olmazsa ŞEREFİNİZLE ÖLEMEDİNİZ Mİ? HER GÜNÜM CENAZE HER GÜNÜM ŞEHiT BUNLARIN SEBEBİ BİR İT OĞLU İT UYAN TÜRK EVLADI UYUMA UYAN OTUZ KUPONA ALINMADI BU VATAN............. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yiğidoturan Şuan
![]() Son Aktivite: 28.07.2014 12:58
Tecrübe Puanı: 1077
![]() Ey Türk Genci Ey Türk Genci! Bir yanın alp, Diğer yanın eren olsun. Sen sen ol da kalp kırma kalp Sevgi mumun çıran olsun. Olur isen bir alperen, Tam Müslüman Türkler gören Hayatına şekil veren; Dinin ile tören olsun. Para, mal mülk, makam yetki, Etmemeli sana etki İmanını sağlam tut ki: Küfür batsın viran olsun. Zorun zulmün hiç bir türü, Döndürmesin seni geri, Hak bildiğin yolda yürü İsterse kar boran olsun. Delikanlım! Cehle inat, Sen gel seni bilgi donat, İlim, irfan kültür sanat Sana dost ve yaran olsun. Sev barışı, sev dirliği, Aşk bil vatanperverliği, Hayalinde Türk birliği, Gönlünde hep Turan olsun. Uyar isen eğer uyar, Arif'in bir öğüdü var Bir elinde bilgisayar Bir elnde Kuran olsun. Ozan Arif
![]() |
#140 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yiğidoturan Şuan
![]() Son Aktivite: 28.07.2014 12:58
Tecrübe Puanı: 1077
![]() Demem
Başka şey anlamam, Allah var Allah... Bilmeyene devlet başkanı demem. Her şey kadir O, Ondan maazallah, Yılmayana devlet başkanı demem. Baş dediğin tanımalı uğruyu. Tanımazsa tazeleriz ağrıyı, Bir yanlış içinden bir tek doğruyu, Bulmayana devlet başkanı demem. Bir ülkenin kemiğini etini, Rüşvet, yeyip oynatırken atını, Devlet tarlasından ayrık otunu, Yolmayana devlet başkanı demem. Kavgam var hemşerim, kavgam zilletle... Türk-İslam düşmanı cümle illetle, Milletle ağlayıp, yine milletle, Gülmeyene devlet başkanı demem. Rakı masasından devlet idare Ediler mi beyler, bu mudur töre? İşretten kalkıpta hiç tefekküre, Dalmayana devlet başkanı demem. Öksüzün hakkını rakı mezesi, Yapmanın, siz deyin nedir cezası? Yaptığı her işte Allah rızası, Olmayana devlet başkanı demem. Hasbelkader bilmem ne olmuş diye, Yaltaklık yapmam ben paşaya, beye. Ömründe bir defa alnı secdeye, Gelmeyene devlet başkanı demem. Adaleti Ömer Radyallahıanh'dan Mertliği Ali'den, ilmi Osman'dan, Sadakati Bekir, feyzi Kur'an'dan, Almayana devlet başkanı demem. Ârif olan olmaz nefsin uşağı, Harmana getirmez densiz başağı, Türk-İslam aşkıyla baştan aşağı, Dolmayana devlet başkanı demem. Ozan Arif
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|