![]() |
#151 | |
Yeni Yiğido
![]() yalin Şuan
![]() Son Aktivite: 03.12.2010 23:25
Tecrübe Puanı: 636
![]() |
![]() Alıntı:
madımak hakkındakı dusuncelerıme neden bukadar elestırı yapıyorsunuz.sonucta dedıgınız gıbı arastırmıssınız.yakanlar dınsız olmuyorlarmı oluyorlar degılmı.sınırı varmı alcaklıgın.farkındamısınız ben ılk yorumumu yaptım herkes sıcradı sız saygı duyuorsunuz fakat onlar duymadılar.ben de benım fıkırlerıme saygı duyulmasını en az sızın kadar ıstıyorum.o zaman onları elestırelım bırlıkte.tasavvuf konusunamı takıldınız ben yıne bana saygısızlık yapanlara yanı bana dınsızsın dıyenlere dıyorumkı bır ınsan baskasına dınsızsın dıyebılmesı ıcın dının en yuce katında yerını almıs olması gerekıyor.kamıl yanı olgun ınsan olduktan sonra tasavvufa yanı tum hayatını Allah a adamıs olması gerekıyor.bunun en koyu dınsel yonu benım fıkrıme gore budur. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Yeni Yiğido
![]() yalin Şuan
![]() |
![]() [quote=yalin;236679]Türbanla ilgili birçok şey konuşuluyor ama tarikatlar, cemaatlar kapatılsın diye bir tartışma söz konusu değil. Din dersleri kültür dersleri olarak okutulmalı diye tartışan yok.Başörtüsü bu şekilde eğitim sistemine hakim olacak, tarikatlar hakim olacak. Tarikatlar üniversitelerde kız öğrencilere para karşılığı türban takmalarını dahi teklif edebilecek. Tarikatlar ta Güney Afrika'da gidip okullar açıyor. İşsizlik, yoksulluk varken türban takılması, özgürlük oluyor.
Türban bir sembol. Bu açık olmayan bir ideolojinin de simgesidir. Örneğin böyle bir ideoloji ile faizi, ekonomik sistemi tartışamazsınız. Bu o kişinin görüşü olabilir ancak o kişi size faizin haram olduğunu söylediğinde bunu açık bir şekilde tartışmanız mümkün olmaz.Aymazlığa düşmemek gerekiyor. Bu tartışmalar, şeriata doğru sürüklenmenin simgesidir. İslamcılaştırma, ülkenin şekil değiştirme sürecidir...Sana özel yaptım türbana hayır deme amacımı.hani tartışma yöntemini leblebi87 den başka hiç biriniz beceremiyorsunuz ya.hakaret etmeden suçlamadan güzelce nedenlerini öğrenme çabası göstermeden... |
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() leblebi82 Şuan
![]() Son Aktivite: 27.02.2013 22:42
Tecrübe Puanı: 814
![]() ![]() ![]() |
![]() Bakınız dinimizde Kafire bile kafir demek hoş karşılanmamaktadır yanlış bilmiyorsam. Çünkü imanın kimde olduğunu ancak Allah bilir. O nedenle "Tasavvuf Ehli" de olsa kimseye dış görünüşü ile yakıştırma yapılması tasvip edilmemiştir. Zaten üstünlüğün takvada olduğu görüşü İslam'ın önemli bir prensibidir. Onun için kimin ne için ibadet yaptığını, hangi niyetle çalıştığını bilen Allah olduğuna göre sonsuz adaleti ile gerekeni yapacaktır inşallah.
Yakanlar dinsiz olmuyorlar mı demişssin ? Açıkcası yukarda saydığım nedenlerden dolayı ve din bilgini olmadığım için yorum yapamam ama bildiğim birşey varki o da Madımak Olayı'ndaki suçu Cuma Namazından çıkan insanlara maletmek son derece yanlıştır. Olayın ne Sivas ile ne Sivaslı ile ne masum dindar halkla ne de ülkesinini memleketini düşünenlerle ilgisi vardır.
![]() |
#154 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1300
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
ben bunu 100 kez söyledim ama nafile boşa uğraşma hocam.. ![]()
![]() |
![]() |
#155 | |
Yiğido
![]() ![]() blacksky Şuan
![]() Son Aktivite: 29.12.2015 15:21
Tecrübe Puanı: 730
![]() |
![]() Alıntı:
O yanginda en onde olanlari o oteli yakmaya kirmizi mumlu davetiyeylemi cagirdilar peki? o en ondekiler ve onlarin arkasindakiler yuzunden guzelim sivas'tan "haber alinamiyor" yillardir, o yillarda daha dogmamis sivasli cocuklar bile oduyor bugunlerde o "haber alinamayan" vatandaslarin yaptiklarinin ve "yaktiklarinin" bedelini. Herkesin birbirinin ozgurlugune saygili olmasi konusu son derece dogru, ama serbest olmayan turban degil, turban evde sokakta kisinin hayatinda zaten serbest herkeste saygi duyuyor elbette ki... burada onemli olan turbanin devletin kurumlarina sokulmak istenmesi,fikir ayriligi yaratan nokta bu. Turbanin universitelerde olmasi bunun icin ilk adim, devletin kurallari,kanunlari,nizamlari var bunlarin konulma sebepleri var, asil dert tasa bu nizami,duzeni degistirmek, asil amac Turkiyeyi Islami esaslara gore yonetilen bir ulke haline getirmek,Turkiye'yi nufusun cogunlugu Muslumanligi tercih etmis demokratik,laik bir ulke olmaktan cikartip Muslumanligin ayni zamanda yonetim bicimi oldugu bir din devleti haline getirmek bu ikisi arasinda nuans degil dev gibi bir fark var.... buna da bu ulkede birilerinin karsi cikmasi son derece dogal. Sonuc olarak herkes birbirine elbette saygi duysun, ama gucu eline geciren kendi duzenini dayatma yoluna giderse bu isin sonu yok...Aslolan Turkiye Cumhuriyetinin varligi,huzuru ve refahidir belli kesimler daha rahat etsinler diye bunlar tehlikeye atilmamalidir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sonbahar5803 Şuan
![]() Son Aktivite: 21.09.2009 13:57
Tecrübe Puanı: 828
![]() ![]() ![]() |
![]() TASAVVUF: Kalbi kötülüklerden temizlemek, Allahü teâlânın muhabbetine bağlamak, Resûlullah'ın söz, hareket ve ahlâkına uymak, yolundan gitmektir.
Bir başka deyişle tasavvuf, huzura kavuşmaktır. Huzura kavuşmanın yolu ise dinin emîr ve yasaklarını öğrenmek ve bunu uygulamaktan geçer. Bazıları tasavvufu, kendini sadece Allah'a adayıp dünya işlerini terk etmek olarak algılar. Halbuki buradaki terk çalışma anlamında değil, kalben terk (kalbi kötülüklerden arındırmak) anlamındadır. Zaten kalbini Allah'a teslim eden birisinin O'nun yolunda ilerlemesi kaçınılmazdır. Peygamber Efendimiz, yaptığı her şeyiyle bir ibadet hayatı yaşıyordu zaten. Farzların yanı sıra sünnet olarak değerlendirdiğimiz ibadetleriyle de erişilmez bir yaşam sürmüştür. Ancak Allah Resulü (sav) bizden bu konuda da ölçülü olmamızı istemiştir. Sürekli oruç tutmayı, geceleri hep namaz kılmayı esas alacaklarını söyleyen bazı sahabelerine, bunun yanlış olduğunu, kendisinin örnek alınmasını emretmiştir. Bu yüzdendirki ''HİÇ ÖLMEYECEKMİŞ GİBİ DÜNYA İÇİN, YARIN ÖLECEKMİŞ GİBİ AHİRET İÇİN ÇALIŞIN'' sözünün anlamı büyüktür.
![]() |
#157 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |
#158 |
Yeni Yiğido
![]() yalin Şuan
![]() |
![]() laik devlet din ve devlet işlerini birbirinden ayıran devlettir.Osmanlı devleti teokratik bir devlet yapısına sahipti.anayasada ise "devletin dini islamdır" ibaresi bulunmaktaydı.1937 de yapılan anayasa değişikliği ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti laik devlet niteliğini kazandı.devletin bu konudaki görevi açık ve seçik olarak belirtilmişken hangi hakla bu düzeni yok edeceksiniz.teokratiylemi yönetilsin..okadar meraklıysanız sizlerde takın türbanı yakışır sizede.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() |
![]() Osmanlı Devleti'nin hangi anayasasında Devletin Dini İslamdır yazıyordu acaba.
![]() |
#160 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4540
![]() |
![]() Alıntı:
Başka söze gerek yok yorumunuz için teşekkürler
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |