Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 19.02.2008, 23:54   #151
yalin
Yeni Yiğido

yalin - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yalin Şuan yalin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 03.12.2010 23:25

Tecrübe Puanı: 636 yalin FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: -->Çene altı Erdoğan'ın içine sindi mi?

Alıntı:
leblebi82 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bakın değerli kardeşim siz o yangında kaç kişi öldüğünü bile bilmezsiniz. Sanırsınızki 37 kişi yanarak can vermiştir. Ve bana kimse o gün yangında en önlerde bulunanların şimdi nerede olduğunu söyleyemez. Ben biliyorum da konuşuyorum.

Tasavvuf konusuna gelince nereden çıkardığını anlayamadım bu konu çok farklı bir konu. Burada tartışmaya gerek yok. Eğer istersen bilahare tartışırız.

Türban meselesini şöyle söylüyüm. Ben üniversitede okuduğum yıllarda (1999) bizim fakültede herkes rahatça derslere istediği gibi giriyordu. Kimsenin bir sorunu yoktu. Ne zamanki yasak geldi sorunlar ortaya çıktı. Gerçi bizim üniversite bu konuda biraz rahattı. İdealist hocalarımız ve öğrenci arkadaşlarımız vardı. Sorunlara karşı siper olurlardı. Ama türban yasağı ortaya çıkınca bazı karaktersiz Öğretim görevlilerini gördük. Kumaş pantolonlu öğrenciler bile takip etmeye başladılar. Bıyıklarından dolayı bazı arkadaşlarımız ihtar aldılar. Ama gerektiği şekilde cevapları da verildi. Biz de istemezdik bazı şeyleri ama bir Dekan Yardımcısı'na çok güzel bir şekilde haddini bildirmiştim.

Çünkü ben ülkemde kendi düşüncemde olmayan insanlara saygı duyuyorsam onlar da bana saygılı olmalılar diye düşünüyorum. Çünkü biz bu ülkeyi karşılıksız seviyoruz.

madımak hakkındakı dusuncelerıme neden bukadar elestırı yapıyorsunuz.sonucta dedıgınız gıbı arastırmıssınız.yakanlar dınsız olmuyorlarmı oluyorlar degılmı.sınırı varmı alcaklıgın.farkındamısınız ben ılk yorumumu yaptım herkes sıcradı sız saygı duyuorsunuz fakat onlar duymadılar.ben de benım fıkırlerıme saygı duyulmasını en az sızın kadar ıstıyorum.o zaman onları elestırelım bırlıkte.tasavvuf konusunamı takıldınız ben yıne bana saygısızlık yapanlara yanı bana dınsızsın dıyenlere dıyorumkı bır ınsan baskasına dınsızsın dıyebılmesı ıcın dının en yuce katında yerını almıs olması gerekıyor.kamıl yanı olgun ınsan olduktan sonra tasavvufa yanı tum hayatını Allah a adamıs olması gerekıyor.bunun en koyu dınsel yonu benım fıkrıme gore budur.
yalin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 19.02.2008, 23:56   #152
yalin
Yeni Yiğido

Standart --->: -->: --->: -->: --->: -->: --->: -->Çene altı Erdoğan'ın içine sindi mi?

[quote=yalin;236679]Türbanla ilgili birçok şey konuşuluyor ama tarikatlar, cemaatlar kapatılsın diye bir tartışma söz konusu değil. Din dersleri kültür dersleri olarak okutulmalı diye tartışan yok.Başörtüsü bu şekilde eğitim sistemine hakim olacak, tarikatlar hakim olacak. Tarikatlar üniversitelerde kız öğrencilere para karşılığı türban takmalarını dahi teklif edebilecek. Tarikatlar ta Güney Afrika'da gidip okullar açıyor. İşsizlik, yoksulluk varken türban takılması, özgürlük oluyor.
Türban bir sembol. Bu açık olmayan bir ideolojinin de simgesidir. Örneğin böyle bir ideoloji ile faizi, ekonomik sistemi tartışamazsınız. Bu o kişinin görüşü olabilir ancak o kişi size faizin haram olduğunu söylediğinde bunu açık bir şekilde tartışmanız mümkün olmaz.Aymazlığa düşmemek gerekiyor. Bu tartışmalar, şeriata doğru sürüklenmenin simgesidir. İslamcılaştırma, ülkenin şekil değiştirme sürecidir...Sana özel yaptım türbana hayır deme amacımı.hani tartışma yöntemini leblebi87 den başka hiç biriniz beceremiyorsunuz ya.hakaret etmeden suçlamadan güzelce nedenlerini öğrenme çabası göstermeden...
Alt 20.02.2008, 00:22   #153
leblebi82
Usta Yiğido

leblebi82 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

leblebi82 Şuan leblebi82 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.02.2013 22:42

Tecrübe Puanı: 814 leblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOK

Bakınız dinimizde Kafire bile kafir demek hoş karşılanmamaktadır yanlış bilmiyorsam. Çünkü imanın kimde olduğunu ancak Allah bilir. O nedenle "Tasavvuf Ehli" de olsa kimseye dış görünüşü ile yakıştırma yapılması tasvip edilmemiştir. Zaten üstünlüğün takvada olduğu görüşü İslam'ın önemli bir prensibidir. Onun için kimin ne için ibadet yaptığını, hangi niyetle çalıştığını bilen Allah olduğuna göre sonsuz adaleti ile gerekeni yapacaktır inşallah.

Yakanlar dinsiz olmuyorlar mı demişssin ? Açıkcası yukarda saydığım nedenlerden dolayı ve din bilgini olmadığım için yorum yapamam ama bildiğim birşey varki o da Madımak Olayı'ndaki suçu Cuma Namazından çıkan insanlara maletmek son derece yanlıştır. Olayın ne Sivas ile ne Sivaslı ile ne masum dindar halkla ne de ülkesinini memleketini düşünenlerle ilgisi vardır.
Alt 20.02.2008, 00:29   #154
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1300 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI
Standart -->: --->: -->Çene altı Erdoğan'ın içine sindi mi?

Alıntı:
Bakınız dinimizde Kafire bile kafir demek hoş karşılanmamaktadır yanlış bilmiyorsam. Çünkü imanın kimde olduğunu ancak Allah bilir. O nedenle "Tasavvuf Ehli" de olsa kimseye dış görünüşü ile yakıştırma yapılması tasvip edilmemiştir. Zaten üstünlüğün takvada olduğu görüşü İslam'ın önemli bir prensibidir. Onun için kimin ne için ibadet yaptığını, hangi niyetle çalıştığını bilen Allah olduğuna göre sonsuz adaleti ile gerekeni yapacaktır inşallah.

Yakanlar dinsiz olmuyorlar mı demişssin ? Açıkcası yukarda saydığım nedenlerden dolayı ve din bilgini olmadığım için yorum yapamam ama bildiğim birşey varki o da Madımak Olayı'ndaki suçu Cuma Namazından çıkan insanlara maletmek son derece yanlıştır. Olayın ne Sivas ile ne Sivaslı ile ne masum dindar halkla ne de ülkesinini memleketini düşünenlerle ilgisi vardır.

ben bunu 100 kez söyledim ama nafile boşa uğraşma hocam..
Alt 20.02.2008, 01:47   #155
blacksky
Yiğido

blacksky - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

blacksky Şuan blacksky isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.12.2015 15:21

Tecrübe Puanı: 730 blacksky isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
Bakın değerli kardeşim siz o yangında kaç kişi öldüğünü bile bilmezsiniz. Sanırsınızki 37 kişi yanarak can vermiştir. Ve bana kimse o gün yangında en önlerde bulunanların şimdi nerede olduğunu söyleyemez. Ben biliyorum da konuşuyorum.

Tasavvuf konusuna gelince nereden çıkardığını anlayamadım bu konu çok farklı bir konu. Burada tartışmaya gerek yok. Eğer istersen bilahare tartışırız.

Türban meselesini şöyle söylüyüm. Ben üniversitede okuduğum yıllarda (1999) bizim fakültede herkes rahatça derslere istediği gibi giriyordu. Kimsenin bir sorunu yoktu. Ne zamanki yasak geldi sorunlar ortaya çıktı. Gerçi bizim üniversite bu konuda biraz rahattı. İdealist hocalarımız ve öğrenci arkadaşlarımız vardı. Sorunlara karşı siper olurlardı. Ama türban yasağı ortaya çıkınca bazı karaktersiz Öğretim görevlilerini gördük. Kumaş pantolonlu öğrenciler bile takip etmeye başladılar. Bıyıklarından dolayı bazı arkadaşlarımız ihtar aldılar. Ama gerektiği şekilde cevapları da verildi. Biz de istemezdik bazı şeyleri ama bir Dekan Yardımcısı'na çok güzel bir şekilde haddini bildirmiştim.

Çünkü ben ülkemde kendi düşüncemde olmayan insanlara saygı duyuyorsam onlar da bana saygılı olmalılar diye düşünüyorum. Çünkü biz bu ülkeyi karşılıksız seviyoruz.

O yanginda en onde olanlari o oteli yakmaya kirmizi mumlu davetiyeylemi cagirdilar peki? o en ondekiler ve onlarin arkasindakiler yuzunden guzelim sivas'tan "haber alinamiyor" yillardir, o yillarda daha dogmamis sivasli cocuklar bile oduyor bugunlerde o "haber alinamayan" vatandaslarin yaptiklarinin ve "yaktiklarinin" bedelini.

Herkesin birbirinin ozgurlugune saygili olmasi konusu son derece dogru, ama serbest olmayan turban degil, turban evde sokakta kisinin hayatinda zaten serbest herkeste saygi duyuyor elbette ki... burada onemli olan turbanin devletin kurumlarina sokulmak istenmesi,fikir ayriligi yaratan nokta bu. Turbanin universitelerde olmasi bunun icin ilk adim, devletin kurallari,kanunlari,nizamlari var bunlarin konulma sebepleri var, asil dert tasa bu nizami,duzeni degistirmek, asil amac Turkiyeyi Islami esaslara gore yonetilen bir ulke haline getirmek,Turkiye'yi nufusun cogunlugu Muslumanligi tercih etmis demokratik,laik bir ulke olmaktan cikartip Muslumanligin ayni zamanda yonetim bicimi oldugu bir din devleti haline getirmek bu ikisi arasinda nuans degil dev gibi bir fark var.... buna da bu ulkede birilerinin karsi cikmasi son derece dogal.

Sonuc olarak herkes birbirine elbette saygi duysun, ama gucu eline geciren kendi duzenini dayatma yoluna giderse bu isin sonu yok...Aslolan Turkiye Cumhuriyetinin varligi,huzuru ve refahidir belli kesimler daha rahat etsinler diye bunlar tehlikeye atilmamalidir.
blacksky isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 20.02.2008, 08:35   #156
sonbahar5803
Usta Yiğido

sonbahar5803 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sonbahar5803 Şuan sonbahar5803 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.09.2009 13:57

Tecrübe Puanı: 828 sonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISIsonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISIsonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISI

TASAVVUF: Kalbi kötülüklerden temizlemek, Allahü teâlânın muhabbetine bağlamak, Resûlullah'ın söz, hareket ve ahlâkına uymak, yolundan gitmektir.

Bir başka deyişle tasavvuf, huzura kavuşmaktır. Huzura kavuşmanın yolu ise dinin emîr ve yasaklarını öğrenmek ve bunu uygulamaktan geçer.

Bazıları tasavvufu, kendini sadece Allah'a adayıp dünya işlerini terk etmek olarak algılar. Halbuki buradaki terk çalışma anlamında değil, kalben terk (kalbi kötülüklerden arındırmak) anlamındadır. Zaten kalbini Allah'a teslim eden birisinin O'nun yolunda ilerlemesi kaçınılmazdır.

Peygamber Efendimiz, yaptığı her şeyiyle bir ibadet hayatı yaşıyordu zaten. Farzların yanı sıra sünnet olarak değerlendirdiğimiz ibadetleriyle de erişilmez bir yaşam sürmüştür. Ancak Allah Resulü (sav) bizden bu konuda da ölçülü olmamızı istemiştir. Sürekli oruç tutmayı, geceleri hep namaz kılmayı esas alacaklarını söyleyen bazı sahabelerine, bunun yanlış olduğunu, kendisinin örnek alınmasını emretmiştir.

Bu yüzdendirki ''HİÇ ÖLMEYECEKMİŞ GİBİ DÜNYA İÇİN, YARIN ÖLECEKMİŞ GİBİ AHİRET İÇİN ÇALIŞIN'' sözünün anlamı büyüktür.

İnsan yaklaştığınca yaklaştığından ayrı
Belli ki, yakınımız yoktur ALLAH’tan gayrı...
sonbahar5803 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 20.02.2008, 10:43   #157
leblebi82
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 814 leblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
blacksky Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster

Herkesin birbirinin ozgurlugune saygili olmasi konusu son derece dogru, ama serbest olmayan turban degil, turban evde sokakta kisinin hayatinda zaten serbest herkeste saygi duyuyor elbette ki... burada onemli olan turbanin devletin kurumlarina sokulmak istenmesi,fikir ayriligi yaratan nokta bu. Turbanin universitelerde olmasi bunun icin ilk adim, devletin kurallari,kanunlari,nizamlari var bunlarin konulma sebepleri var, asil dert tasa bu nizami,duzeni degistirmek, asil amac Turkiyeyi Islami esaslara gore yonetilen bir ulke haline getirmek,Turkiye'yi nufusun cogunlugu Muslumanligi tercih etmis demokratik,laik bir ulke olmaktan cikartip Muslumanligin ayni zamanda yonetim bicimi oldugu bir din devleti haline getirmek bu ikisi arasinda nuans degil dev gibi bir fark var.... buna da bu ulkede birilerinin karsi cikmasi son derece dogal.
Demokrasilerin değişmez kuralı çoğunluğun isteiğinin yerine gelmesidir. Aslında burda demokrasinin tanımı sorunu ortaya çıkıyor. Yıllarca öğrencilere demokrasinin halkın kendi kendini idare etmesi olduğunu öğrettik. Aslında demokrasiyi özgürlüklerin başkalarının özgürlüklerini kısıtlamaması şeklinde düşünürsek sonuca daha çabuk varacağız. Çünkü bugün halkımızın yüzde 80'inden fazlasının istediği birşey gerçekleştirilmek isteniyor. Halkın istediğinin gerçekleşmesinden son derece doğal birşey olamaz. Kaldı ki demokraside halk yanlış birşey istese bile gerçekleştirmek şarttır. Mesela ben bazı seçimlerden sonra kendi oy vermediğim parti veya partilerin en yüksek oy oranına sahip olduğunu gördüğüm zaman üzülsem de bu kararı İrade-i Milliye verdiği için saygı duyarım. Herkes de böyle olmalı. Gerçek demokratlık budur. Çareyi millet kararının dışında aramak en büyük millet düşmanlığıdır.
Alt 20.02.2008, 11:04   #158
yalin
Yeni Yiğido

laik devlet din ve devlet işlerini birbirinden ayıran devlettir.Osmanlı devleti teokratik bir devlet yapısına sahipti.anayasada ise "devletin dini islamdır" ibaresi bulunmaktaydı.1937 de yapılan anayasa değişikliği ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti laik devlet niteliğini kazandı.devletin bu konudaki görevi açık ve seçik olarak belirtilmişken hangi hakla bu düzeni yok edeceksiniz.teokratiylemi yönetilsin..okadar meraklıysanız sizlerde takın türbanı yakışır sizede.
Alt 20.02.2008, 11:05   #159
leblebi82
Usta Yiğido

Osmanlı Devleti'nin hangi anayasasında Devletin Dini İslamdır yazıyordu acaba.
Alt 20.02.2008, 11:08   #160
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24

Tecrübe Puanı: 4540 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Ausrufezeichen -->: --->: -->Çene altı Erdoğan'ın içine sindi mi?

Alıntı:
yigiter187 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
1-sivasta insanların yakılması,rahip santoro cinayeti,malatya zirve yayinevi cinayeti..hepsi aynı zihniyetin hepsi türkiyeyi karıştırmak isteyen güçlerin işi..bunu anlamak için alim olmak gerekmez..sivasta yaşananları tasvip etmek asla doğru değil ama bir laf vardır.."istediğini söyleyen,istemediği şeylere maruz kalır"..sivasta kendini aydın zanneden insanlar da bu atasözününü kurbanı oldu..bugün sivasta ramazanda gel çarşıda pazarda yemek ye,istediğin kıyaftei giy kimse sana hiçbirşey demez..sivas böyle bir şehir..ama gizli güçler meydana çıkınca o hadise oldu....yani yüzyıllardır sivasta alevilerle-sünniler kardeşçe yaşadı da "2 temmuz 1993 "günü mü yaşayamadı..?

2-demokrasiye saygı duyun..halk yüzde 46 oy vermişse ve diğer bir parti yüzde 47 oy alamamışsa bu hükümete saygı duymak zorundasın...demokratsan saygı duyarsın,ama baskıcı,dayatmacı bir anlayışın varsa senin yerin de ırak gibi ülkelerdir o zaman..

3-ben bir bayım ama bayan olsam türbanı takardım ve ne pahasna olursa olsun çıkarmazdım..ben bu düşüncelere sahipken 4 yıl boyu ünişversiteye elimi kolumu sallaya sallaya girdimm...ama aynı düşünceye sahip bir bayan alınmıyor...atatürk bu ülkede erkek-kadın eşitliğini ilan etmedi mi...güya islam kadını erkekten aşağı görüyordu..

4-türbana karşı çıkanların hepsi menfaatleri için karşı çıkıyor..lağım fareleri gibi..onun bunun pisliğnden besleniyorlar...lağımın pisliği kesilmesin diye de böyle feryat figan ediyorlar..

5-asla ve asla hiçbir partiye oy vermedim vermem de..senin gibi bir siyasi düşünceye körü körüne bağlanmış yazılar değil benim yorumlarım..

6-delinin b.kunu bellediği gibi tutturmuşunuz bir siyasi simge...yahu hangi siyasi görüşün simgesi bu...bir başörtülü mhpye de oy verebilir,akapeye de chp ye de...ee kimi yansıtıyor bu türban şimdi..

7.türban takmak aşırı inançlılığın sembol olmadığı gibi türbansızlık da inançsızlığın sembolu değildir...başörtülü olmak siyasi simgeyse,başı açık olmak da siyasi simgedir o halde..sünnetli olmak da siyasi bir simgedir o halde..sünnetli erkekleri de üniversiteye almayalım olmaz mı..

sonuç....türkiye şeyhler,dervişler ülkesi değilse, enfaatçilerin,yalakalrın,lağım farelerinin ülkesi hiç ama hiç değildir..

Başka söze gerek yok yorumunuz için teşekkürler

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)