Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Anketler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Anketimiz: Kürt Sorunu Varmı?
Var; Direk Çözülmeli 87 47,54%
Yok 81 44,26%
Bilmiyorum 5 2,73%
Diğer (Açıklayın) 10 5,46%
Katılımcı sayısı: 183. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Seçenekler Arama Stil
Alt 20.05.2009, 13:04   #151
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1306 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: Kürt Sorunu Varmi?

Alıntı:
seva Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Çalışmayan bir öğrenci geçmeyeceğini bile bile Sinava bile giremez girse bile kaxanamayacağını bilir..
Seva bu nasıl bir anlayışın var yahu..
Yazdığın yazı, verdiğim örneği çarpıtmanın en güzel örneğidir..

Kastımın "hiç bir gayret göstermeden,merak etme bir şey olmaz" mantığının olduğunu bile bile nasıl bir mana çıkardın ağzım açık kaldı yani..

Bir şey olmazbir şey olmaz..
Yahu sen tedbirini al,önlemini al bir şey olmazsa yine olmasın..

Devlet etnik kör olmak zorundadır..
Lazın,çerkezin suçu ne peki devlet onlar için kanal açmıyor..Kendileri kontrollü bir şekilde açsınalr ne açıyorlarsa ancak bu iş devlet eliyle yapılamaz.

Kimse kusura bakmasın ben 1-2 yıl önce 2 ayda 40-60 lira elektrik öderken şimdi ayda bir 50-60 ytl ödüyorum..Tam yüzde yüzden bile fazla zam geldi..Kime gidiyor bu fazla zam..Hangi açık kapatılıyor ya da kimin cebine giriyor..
Bugün Van'ın 900.000 nüfusunun 750.000 yeşil kartlıysa orada duracaksın..Mardin'in yüzde 85i kaçak elektirk kullanıyorsa orda susacaksın..Oralarda çocuk başı yardım veriyorlar,benim çocuğumun suçu ne?
Sivas'ın toprakalrı Diyarbakır'ınkinden daha mı verimli ya da Mardininkinden..Sivas'ta koca koca fabrikalar var da Mardin'de yok mu,Batman'da yok mu?

Bunlara rağmen hala yüzde 85'in de teröristlere oy veriyorsa gidip de onları savunmayacaksın!
Alt 20.05.2009, 13:08   #152
barikat58
Usta Yiğido

barikat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

barikat58 Şuan barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.04.2016 17:19

Tecrübe Puanı: 2221 barikat58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Türkiye de yaşayan insanlar resmi işlemlerini Türkçe yapmak zorundalar resmi işlemlerinin dışında kendi dillerini kullansınlar.
Türkiye de yaşayan insanlar kendi kültürlerini yaşasınlar
Yasakçı olmayalım
Nasılki Almanya da yaşayan insanlar resmi işlemlerinin dışında kendi dillerini kullanmak yasak değilse bizim ülkemizdede yasak olmasın İnsan Temel Hak ve Hürriyetlerini eksiksiz kullansınlar
tatmin edici bir cevap degil ama olsun neyse Almanya meselesinide inceleyecem bilmiyorum nerde nasıl konusuyorlar.özgürlük olsun ama herşeyin sınırı var özgürlüğünde!!bahsettigin dil hayallerini kurdukları kürdistanın dili.......şimdi türkiyede neden kürtçe konuşsunlar.yeterince taviz verildi zaten onlara...bu insanların içindeki kürdistan sevdası böyle sönmez iyice alevlenir.ne demişler gözden ırak olan gönüldende ırak olur...eger kürtçe yerine türkçe konusurlarsa kürdistan sevdası söner.ülkemize baktıgımızda kaç çeşit millet oldugunu sayamazsın.kürt,laz,zaza,çerke z bide bulgar göçmenleri var herkes kendi dilini konusursa heralde türkçeyi konusan 10-15 kişi kalır
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 20.05.2009, 13:11   #153
HaZaN
Usta Yiğido

HaZaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

HaZaN Şuan HaZaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.05.2013 14:36

Tecrübe Puanı: 2309 HaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Alıntı:
Yiğiter Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster

Kastımın "hiç bir gayret göstermeden,merak etme bir şey olmaz" mantığının olduğunu bile bile nasıl bir mana çıkardın ağzım açık kaldı yani..

Lazın,çerkezin suçu ne peki devlet onlar için kanal açmıyor..Kendileri kontrollü bir şekilde açsınalr ne açıyorlarsa ancak bu iş devlet eliyle yapılamaz.

Kimse kusura bakmasın ben 1-2 yıl önce 2 ayda 40-60 lira elektrik öderken şimdi ayda bir 50-60 ytl ödüyorum..Tam yüzde yüzden bile fazla zam geldi..Kime gidiyor bu fazla zam..Hangi açık kapatılıyor ya da kimin cebine giriyor..
Bugün Van'ın 900.000 nüfusunun 750.000 yeşil kartlıysa orada duracaksın..Mardin'in yüzde 85i kaçak elektirk kullanıyorsa orda susacaksın..Oralarda çocuk başı yardım veriyorlar,benim çocuğumun suçu ne?
Sivas'ın toprakalrı Diyarbakır'ınkinden daha mı verimli ya da Mardininkinden..Sivas'ta koca koca fabrikalar var da Mardin'de yok mu,Batman'da yok mu?

Bunlara rağmen hala yüzde 85'in de teröristlere oy veriyorsa gidip de onları savunmayacaksın!
Teşekkürler kardeş işte budur
Alt 20.05.2009, 13:16   #154
barikat58
Usta Yiğido

seva abdullah öcalanın üç tane avukatı var Mizgin ırgat,fuat coşacak ve mehmet bayraktar!!!bunlar öcalanı savunuyor ama öcalan 30.000 kişiyi katletmek ve katlettirmekten yargılanıyor.herkes biliyor ki öcalan suclu degilmi?katledenlerin büyük çogunlugu kürtçe serbest olsun dedigin kürtler...ve herkes yine biliyorki bu kürtlerinde büyük çogunlugu suclu ve halada destekliyorlar.....sende o kürtlerin avukatı konumundasın.anlamadım ne bagın var kürtlerle?
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 20.05.2009, 13:19   #155
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Tecrübe Puanı: 2197 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Alıntı:

Devlet insanlar için vardır.
Laz a Çerkez e de kanal açsın devlet yapmayacakta siz yada benmi yapacagım
Kullandıgın elektrik parasını devletmi ödesin kullanıyorsunki ödüyorsun
Van nüfusunun hepside yeşil kartlı olsa bu devlet onlara bakmak zorundadır.
Mardin de elektrik kaçak kullanılıyorsa önlemek o elektrik dagıtım şirketinin işidir
Sizde müracaat edin isteyin devletten engelleyen yasamı var
YSK seçim sonuçlarını yayınladı terörist bir partiye oy çıktığını yazmadı kastınız DTP ise oda diger siyasi partiler gibi AKP CHP MHP gibi bu ülkede kurulmuş bir siyasi partidir.İnsanların tercihinde kimse ipotek koyamaz

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 20.05.2009, 13:26   #156
barikat58
Usta Yiğido

Alıntı:
Mardin de elektrik kaçak kullanılıyorsa önlemek o elektrik dagıtım şirketinin işidir
YSK seçim sonuçlarını yayınladı terörist bir partiye oy çıktığını yazmadı kastınız DTP ise oda diger siyasi partiler gibi AKP CHP MHP gibi bu ülkede kurulmuş bir siyasi partidir.İnsanların tercihinde kimse ipotek koyamaz
Muhsin yazıcıoglu son mitinginde caglayan ceritte aynen şöyle demişti."her parti bizim kardeşimiz hepisiyle fikir alışverişi yaparız fakat birisi hariç!DTP terörle arasına sınır koymadıkça pkk bir terör örgütüdür demedikçe onlarla bir bagımız olamaz"demişti.DTP türkiyenin partisi degil Dtp pkk nın meclisteki kanadı....kusura bakma özür diliyorum bu sıradaki cümleler için istersen at gözlüklerini çıkarda dünyayı tam gör seva

işte son mitingdeki konuşmalar sec begen izle dürüst lider diyoruz ya yazıcıogluna dürüst dedigimiz için o hep dogruyu konusuyodu ondan dedik sende dedin izle ya sende sınır koy yada sınır koy

Alt 20.05.2009, 13:30   #157
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1306 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
1-Devlet adaletli sağlamakla hükümlüdür..Ülkedeki tüm etnik gruplar için Tv açılmalı madem öyle..Ya da neden önce Kürtler için açıldı..Hala Laz Tv,Çerkez Tv açılacak gibi bir gelişme de yok üstelik.

2-Kullandığım elektriğin parasını ödemekle beraber,kullanmadığım elektriğin daha doğrusu başkalarının kullandığı elektriğin parasını da ödüyorum..Ben kullandığım elektriğin parasını ödüyorum da onlar neden ödemiyor?

3-Bana da versin yeşil kart..Her ay benim maaşımdan 400 ytl kesmek zorunda mı..?Ben eşek miyim?Niye ben sağlık sigortam için bu kadar para verirken onlar vermiyor..Bana bakmak zorunda değil mi devlet?

4-Türkiye'deki elektrik dağıtım şirketlerinin sadece Kayser kısmı özel..gerisi hep devlet elinde..Devlet kaçak elektriği Sivas'ta önlüyor da orda neden önleyemiyor?

5-DTP için bu yorumu yapabiliyorsan tartışma boşa gitmiş demektir..Pkklılara terörist bile demeyene,şehitimie şehit demeyene,ve onları doğal bir parti olarak görenlere diyecek sözüm de olmamalı aslında!
Alt 20.05.2009, 13:37   #158
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24

Tecrübe Puanı: 4546 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
Çünkü haklarımız zaten eşit..
Onlara verilecek her hak onların lehine eşitsizliğe sebep olacaktır..Onlar 1 hak daha fazlasına sahip olacaktır.Bu yüzden karşı oluyorlar.Vesselam!
Uzun lafın kısası size katılıyorum
Alt 20.05.2009, 13:43   #159
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Tecrübe Puanı: 2197 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
1-Devlet adaletli sağlamakla hükümlüdür..Ülkedeki tüm etnik gruplar için Tv açılmalı madem öyle..Ya da neden önce Kürtler için açıldı..Hala Laz Tv,Çerkez Tv açılacak gibi bir gelişme de yok üstelik.

2-Kullandığım elektriğin parasını ödemekle beraber,kullanmadığım elektriğin daha doğrusu başkalarının kullandığı elektriğin parasını da ödüyorum..Ben kullandığım elektriğin parasını ödüyorum da onlar neden ödemiyor?

3-Bana da versin yeşil kart..Her ay benim maaşımdan 400 ytl kesmek zorunda mı..?Ben eşek miyim?Niye ben sağlık sigortam için bu kadar para verirken onlar vermiyor..Bana bakmak zorunda değil mi devlet?

4-Türkiye'deki elektrik dağıtım şirketlerinin sadece Kayser kısmı özel..gerisi hep devlet elinde..Devlet kaçak elektriği Sivas'ta önlüyor da orda neden önleyemiyor?

5-DTP için bu yorumu yapabiliyorsan tartışma boşa gitmiş demektir..Pkklılara terörist bile demeyene,şehitimie şehit demeyene,ve onları doğal bir parti olarak görenlere diyecek sözüm de olmamalı aslında!
Ben ne lazın ne çerkezin temsilcisi değilim
Ben nede bu tv leri açmakla görevliyim
Devletten müracaatları yoksa devlet zorlamı açsın olnlara televizyon
Neden mahkemeye müracaat etmiyorsun başkalarının kullandıgı elektrik parasını benden alıyorlar diye müracaat et
Mürcaat et sizde alın yeşil kartınız müracaat engeli yok elbette side bakmak zorunda devlet
Devlet ugraşssın önlesin kaçak elektriği
Elbetteki PKK terörist
AKP CHP MHP ne ise DTP odur yok birbirlerinden bir farkı kanun önünde aynı kanunlara tabi olarak kurulmuşlardır

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 20.05.2009, 13:44   #160
heartache58
Usta Yiğido

heartache58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

heartache58 Şuan heartache58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 25.02.2014 13:13

Tecrübe Puanı: 809 heartache58 BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Kuzey Irak’taki Kürt aşiretlerini desteklersek PKK zayıflar dendi. Sonra Kürt Devleti’nin Türkiye hamiliğinde kurulmasının PKK’nın işine gelmeyeceği söylendi. Ama sonuç olarak son yirmi yılın bir bilançosunu çıkardığımızda şu tablo karşımıza çıkıyor: Kuzey Irak’taki Kürt Devleti bir gerçeklik haline geldikçe PKK büyüdü. Kürt kimliğinin kabullenilmesi de PKK’yı büyüttü. PKK büyüdükçe Türkiye, Kürt Devleti’ne daha çok teslim oldu... Kısacası gerek Kuzey Irak’ta gerekse Türkiye’de Kürtçülüğe verilen tavizler, geri dönülmesi zor bir duruma soktu Türkiye’yi... Güneyimizdeki fiili Kürt Devleti’ni kabullenmiş durumdayız.

Bugün Irak’ta, yarın Türkiye’de

Bu duruma boyle gelındı: Tarih 1988. ABD Dışişleri Bakanlığı “ABD yönetiminin, uluslararası ölçütlere göre, Türkiye’deki Kürtlere ulusal azınlık hakları verilmesinden yana olduğu”nu açıkladı. Türkiye’de siyaset kurumu bu politikanın gereklerini yerine getirmeye başladı: 1991 bir dönüm noktasıydı. Demirel o yıl iktidara geldiğinde ilk iş Diyarbakır’a giderek “Kürt Realitesi”ni tanıdığını açıkladı. Özal da federasyon dahil her şeyin tartışılabileceğini söylemekteydi. SHP ise zaten HEP’lileri Meclis’e taşımıştı...
Ve 1991’den bu yana, Türk milleti, PKK’yla mücadele etmek için Kürt kimliğinin kabul edilmesi gerektiğine ikna edildi... Türk milleti “her Kürt PKK’lı değildir” tezleriyle uyutulurken, PKK, Kürt kimliği temelinde örgütlenmesini sürdürdü. Serbest kalan Kürtlük, PKK’nın tabanını Kürtlük temelinde genişletmesine yardım etti o kadar...

Önce Kürtçeye yönelik her tür yasak kaldırıldı... Sonra Kürtçe eğitim serbest bırakıldı... Apo asılmadı... PKK’lılara defalarca af çıktı... Hapisteki DEP’li milletvekilleri affedildi... Tayyip de Demirel ve Özal’ın izinden gitti ve Diyarbakır’da “Kürt sorununu tanıyoruz” açıklamasını yaptı... TRT’de Kürtçe kanal açıldı...

Kürtler, azınlık hakkı değil başka bir şey istemektedir. Kürtler, Türk milletinden ayrı bir millet olduklarını, bu nedenle de ikinci milli unsur olarak kabul edilmeyi istemektedirler. Bu, tam da bugünkü Irak’a dayatılandır. Yani hem bir Kürt federe bölgesi, hem de Türkiye Cumhuriyeti üzerinde mutlak bir güç.”

Taviz vere vere..

Başka TURKIYE yok!
heartache58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 2 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 2 Misafir)