Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Anketimiz: Türkiye'de Şu anda Kriz Var mı?
Evet Kriz Var 84 63,16%
Hayır Yoktur 49 36,84%
Katılımcı sayısı: 133. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Seçenekler Arama Stil
Alt 14.12.2008, 14:16   #171
sevgim 58
Usta Yiğido

sevgim 58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sevgim 58 Şuan sevgim 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 09.06.2015 00:53

Tecrübe Puanı: 1020 sevgim 58 ist ein wunderbarer Anblicksevgim 58 ist ein wunderbarer Anblicksevgim 58 ist ein wunderbarer Anblicksevgim 58 ist ein wunderbarer Anblicksevgim 58 ist ein wunderbarer Anblicksevgim 58 ist ein wunderbarer Anblicksevgim 58 ist ein wunderbarer Anblick
Standart Cevap: Ülkemizde Kriz Var Mı ?

kriz herzaman yeryerde vardir bu sadece türkiyeye özel birsey degil......
bütün dünyada vardir ve bu hep öyle kalacaktir......
Alt 14.12.2008, 14:43   #172
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Alıntı:
Nazligül Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
yani bir nevi diyorsunuzki
AKP iktidare gectikden sonra kriz artti, sizi dogru anliyorum degilmi?
Ama o kadar pozitif sayilari görmemezlikden gelmenizin sebebi ney?

Siz AKP'ye karsi oldugunuzu bu cevabinizla bize göstermis aktarmis oldunuz.
Cünkü eger burda Türkiyenin normal sartlar altinda olan krizinden bahsediliyorsa, ki siz bundan bahsediyorsunuz.... 7-8 senelik olan bir kriz degil.

Eger ama Global krizden bahsediyorsaniz, ki bundan bahsetmiyorsunuz 4 - 5 aylik bir kriz.

Dövizlerden felan bahsedilmis. Lütfen arastirmalarinizi iyi yapin ona göre burda bilgi vermeye calisin. Bu sadece sizin gecerli degil ArifCoskun bey.
Istatiklere inanmiyorsaniz kendi istatiklerinizi yapin ve buraya aktarin derim. Ama dürüst bir istatik yapmaya calisin.

Birde unutmadan, kuru ekmek sogan yediginizden bahsediyorsunuz.
Eminimki kazandiginiz parayi diger lüks e giren yerlere vermezseniz, masanizdaki kuru ekmegi en azindan yasa cevirebilirsiniz.

Bu konuyu acan arkadasdan bir ricam var, lütfen bu konu basligina tam olarak hangi krizden bahsettigini belirtirse sevinirim.
En azindan ona görede cevap yazariz diye düsünüyorum.
Şimdi burada karşılıklı yazışma istemiyorum burası görüş belirtme yeri ancak her nedense o ortamı yaratmak isteyen arkadaşlar cevap hakkı doğacak şekilde yazıyor yazmamalarını rica ediyorum,

Atalarımız "Görünen köy klavuz istemez" diye bir deyim söylemişler. Krizin ne zaman başladığı ne zaman sürdüğü kadar zekaya sahip olduğumu tahmin ediyorum,
Akp'yi benimsemenin doğal olduğu kadar, "demokrasilerde" karşı olmanın da doğal olduğunu keşke bilseydinizde insan suçlar gibi "bak bak şu Akp'ye karşı" şikayet eder gibi sanki bir suçmuş bir tavır göstermeseydiniz.
Evet iddia ediyorum yine bu ülke, 2002 yılına kadar borçlandığı miktarı bu hükümetin 7 yıllık iktidar döneminde 500 m.dolara çıkararak rekor kırmıştır.Krizlerde aşırı borçlanma ve sağlıksız politikalar sonucu bu ortam olmuştur.Üretim yok işsizlik çok, işçi memur esnaf emekli kan ağlıyor.
Global kriz çıkalı şurada 2-3 ay ancak olmuştur, basın kuruluşlar hükümeti uyarırken kriz geliyor diye, siz ne anlarsınız bize birşey olmaz deyip, herkes kendi işine baksın derken, zamanla söylemler değiştirip yok yan geldi yok düz geçti gibi laflarla oyalanıyoruz.
İstatistikler gerçeklerdir, yanlı basının kandi kafalarınca yazılan değildir,
Emekliye işçiye memura yılda yüzde 4 zam yaparken doğalgaza yapılan yüzde 82 lik zam istatistiklerin ta gerçekçisi.
Rica ediyorum açılan konu gereği "var" yada "yok" diye görüşlerimizi belirtip kişisel tartışma ortamına çevrimeyelim topici...
Alt 14.12.2008, 14:44   #173
Nazligül
Yiğido

Nazligül - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Nazligül Şuan Nazligül isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.04.2009 10:10

Tecrübe Puanı: 746 Nazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Alıntı:
arifcoskun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Yine konu döndü, dolandı karşılıklı yazışma hali aldı,
Bak "seva" bu 6 yıldır zam yok enflasyon düşük iddiası sadece hayal ürünü ve sanırım uyutma taktiğide pek başarılıki var olan gerçeği hala yokmuş gibi görebiliyorsun, yada iktidar tarafından sana yapılan bir kıyak var yoksa bu kadar bariz şeyleri hala yokmuş gibi savunmanın başka bir anlamı yok malesef.

Sana bir kaç örnek vereyim:
Sene 2002 en büyük paramız eskiye paraya göre 20 milyon TL
Sene 2005 en büyük para olarak (eski değer) 100 miyon TL
Enflasyon olmayan yerde 5 kat büyük para basılırmı????
Şimdi ise yeni 250 lilikler düşünülüyor sen nelerden bahsediyorsun????
Şuanki enflasyon yüzde 117 lerde sen öyle saklayan gizleyen yalan yazan basından takip ettiğinden sana herşey yalan gibi geliyor..!!!
En basiti insan cebine bir 50 ytl koyup manava çarşıya gidip iki kilo birşey aldığında anlıyor eve gelip acaba yanlışmı harcadım hesapları yaptırıyor,
Şimdi beni uğraştırıp 6-7 sene önceki fiyatlarla şimdiki fiyatları kıyaslatma lütfen doğruları görelim, "doğru tektir" iki tane doğru olmayacağına göre...

Bir yazinizda "bunlara ne derseniz diyin bunlar anlamazlar" demissiniz beyfendi. Anlamazlar kelimesi benim düsünceme göre, kafasinda sorunu olan, kapasitesi olmayanlara kullanilir. Böyle bir kelimeye basvuramanizin sebebide acikca ortada.

Bir ara sanki gözüme Döviz'lerden bahsedildigi carpmisdi.
Hangi arkadasin bundan bahsettigini hatirlamiyorum ama sadece kücük 12 yillik her sene aynin günün Döviz kurlarini size bir hatirlatmak ve aktarmak istiyorum.

ABD $ Satis fiyatlari:

15.07.1996 ................. 83,461
15.07.1997 ................. 153,79
15.07.1998 ................. 269,110
15.07.1999 ................. 430,347
14.07.2000 ................. 631,288
16.07.2001 ................ 1373,239
15.07.2002 ................. 1685,245
15.07.2003 ................. 1379,822
15.07.2004 ................. 1436,198
15.07.2005 ................. 1,3287
14.07.2006 ................. 1,5284
16.07.2007 ................. 1,2176
15.07.2008 ................. 1,2194

Hatirlanmak gönül dagindaki Gül kadar güzelse
Unutulmak hüzün dagindaki diken kadar acidir.

Nazligül isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 14.12.2008, 15:05   #174
Arif Coşkun
Moderator

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Alıntı:
Bir yazinizda "bunlara ne derseniz diyin bunlar anlamazlar" demissiniz beyfendi. Anlamazlar kelimesi benim düsünceme göre, kafasinda sorunu olan, kapasitesi olmayanlara kullanilir. Böyle bir kelimeye basvuramanizin sebebide acikca ortada.

Bir ara sanki gözüme Döviz'lerden bahsedildigi carpmisdi.
Hangi arkadasin bundan bahsettigini hatirlamiyorum ama sadece kücük 12 yillik her sene aynin günün Döviz kurlarini size bir hatirlatmak ve aktarmak istiyorum.

ABD $ Satis fiyatlari:

15.07.1996 ................. 83,461
15.07.1997 ................. 153,79
15.07.1998 ................. 269,110
15.07.1999 ................. 430,347
14.07.2000 ................. 631,288
16.07.2001 ................ 1373,239
15.07.2002 ................. 1685,245
15.07.2003 ................. 1379,822
15.07.2004 ................. 1436,198
15.07.2005 ................. 1,3287
14.07.2006 ................. 1,5284
16.07.2007 ................. 1,2176
15.07.2008 ................. 1,2194
Bakın ben konuyu kişiselleştirmeyelim dedikçe hala cevap hakkı doğacak şekilde oradan buradan yazı kopyalayıp yapıştırıyorsunuz. Ben şimdi ona başlarsam sanırım zamanınız yetmez vede gerekte yok. Bunları senin kadar bizde biliyoruz. Siz kimin sözcülüğüne soyundunuz onuda bilmiyorum.
Ne iş yaptığını nerede yaşadığınıda bilmiyorum, istersen gel birlikte çarşıya çıkalım çevreyle esnafla komşuyla konuşalım 100 kişiye soralım mesela kaç yıldan beri varmış birlikte karar verelim buradada yayınlayalım.
Yine diyorum lütfen kişiselleştirmeden yapalım yorumlarımızı.
Alt 14.12.2008, 15:11   #175
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Tecrübe Puanı: 2200 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
Bakın ben konuyu kişiselleştirmeyelim dedikçe hala cevap hakkı doğacak şekilde oradan buradan yazı kopyalayıp yapıştırıyorsunuz. Ben şimdi ona başlarsam sanırım zamanınız yetmez vede gerekte yok. Bunları senin kadar bizde biliyoruz. Siz kimin sözcülüğüne soyundunuz onuda bilmiyorum.
Ne iş yaptığını nerede yaşadığınıda bilmiyorum, istersen gel birlikte çarşıya çıkalım çevreyle esnafla komşuyla konuşalım 100 kişiye soralım mesela kaç yıldan beri varmış birlikte karar verelim buradada yayınlayalım.
Yav sizin verdiğiniz cevaplara bi bakın sizin verdiğiniz cevaplar kişiselleşti mi acaba ?????????

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 14.12.2008, 15:12   #176
Arif Coşkun
Moderator

Alıntı:
seva Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Yav sizin verdiğiniz cevaplara bi bakın sizin verdiğiniz cevaplar kişiselleşti mi acaba ?????????
Eeee böyle yaparsanız ne yapmam gerekirr????????????????
Alt 14.12.2008, 15:22   #177
yigidomustafa58
Yeni Yiğido

yigidomustafa58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yigidomustafa58 Şuan yigidomustafa58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 09.03.2012 19:30

Tecrübe Puanı: 688 yigidomustafa58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

bence kriz yok ama krizi yaratmak isteyenler var...

"™๑۩۞۩๑ BÜLENT UYGUN ๑۩۞۩๑™"
yigidomustafa58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 14.12.2008, 15:25   #178
Nazligül
Yiğido

Nazligül - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Nazligül Şuan Nazligül isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.04.2009 10:10

Tecrübe Puanı: 746 Nazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Alıntı:
Ben olayi kisisellestirmedim beyfendi.
Olayi kisisellestirip bunlar ANLAMAZLAR diyen ben degilim.
Ortaya sadece sayilari koydum ben ve bu sayilarin sadece 2001 senesinden itibran olmadigini göstermek icin cikardim.

Ve halen diyorum, Türkiyedeki kriz senelerdir var. Global Kriz Türkiyeyi diger ülkeleri etkiledigi kadar etkilemedi.

Hatirlanmak gönül dagindaki Gül kadar güzelse
Unutulmak hüzün dagindaki diken kadar acidir.

Nazligül isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 14.12.2008, 15:28   #179
sandalli
Usta Yiğido

sandalli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sandalli Şuan sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2016 18:58

Tecrübe Puanı: 4549 sandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekannt

Ne konuymus ya uzadikca uzadi, herkes fikrini yazsin yeter, burada inatlasma mi var?
Alt 14.12.2008, 15:29   #180
Arif Coşkun
Moderator

Alıntı:
Ben olayi kisisellestirmedim beyfendi.
Olayi kisisellestirip bunlar ANLAMAZLAR diyen ben degilim.
Ortaya sadece sayilari koydum ben ve bu sayilarin sadece 2001 senesinden itibran olmadigini göstermek icin cikardim.

Ve halen diyorum, Türkiyedeki kriz senelerdir var. Global Kriz Türkiyeyi diger ülkeleri etkiledigi kadar etkilemedi.
Burası görüş belirtme yeri benim yazılarımı kopya yapıp yazmayın. Anlamadığınız belli oluyor işte hala kopya yapıp cevap yazıyorsunuz!!!

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)