Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 27.02.2008, 09:38   #1
fatoş_yvz
Usta Yiğido

fatoş_yvz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

fatoş_yvz Şuan fatoş_yvz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.05.2010 14:19

Tecrübe Puanı: 778 fatoş_yvz FAZLA SÖZE GEREK YOKfatoş_yvz FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart --->: YUMURTADA ALLAH YAZISI

böyLe yorumLarı yapanLarın gercekten tekrardan düşünmeLerini istıyorum neden bıLmıyorum ama dinine inanan bi kişinin bunu yanLış anLaması saçma Allah'ın gucu işte ne mutLu o yumurtaya ki bızım kaLpLerımdzde oLmayanı taşıyo......

hayaT Ne qaRip b!R vaRsıN bir yok......
fatoş_yvz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2008, 11:07   #2
fertelliyim
Usta Yiğido

fertelliyim - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

fertelliyim Şuan fertelliyim isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.10.2011 17:21

Tecrübe Puanı: 772 fertelliyim BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

Baksen şu işe köylünün biri güzün bostanından patetesleri toplar iken gözüne takılan bir yazı dikkatini cekmiş ve ne ilginçtirki bu yazı hemde Türkçe okumuş gözlerine inanamamış yazıyı okuyamayanlar resmin üzerine tıklasın lütfen

fertelliyim isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2008, 13:09   #3
fertelliyim
Usta Yiğido

Ve iç güzarlığa gelince bir çok defa bu ve bunun gibi olayları defalarca gördük resmi olarakta belgelenmişler var teknolojiye gelince bir ara bilim adamları erkek olmadan kadınların çocuk dogurabileceklerini ve kadının hormanlarından aldıkları bir maddeyle sperm yaptıklarını ancan sadece bu spermlerden kız olabileceğini söylemişler ben burdan sorarım yapabiliyorlarsa Yüce Allah'ın daha önce yarattıklarından faydalanmadan sadece teknoloji kullanarak yapsınlarda bende göreyim gerci teknolojide insanlara verdiği akıl sayesinde olmuşya hadi neyse

fertelliyim isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2008, 13:19   #4
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 09:55

Tecrübe Puanı: 1062 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI

benim köküm arap değil
yumurta mevzuusu tam kahve geyiği, olsa bile bunun ne önemi var ALLAH'ın varlığını anlamak için yumurta kabuğuna bakmaya ne gerek var, nefes al yeter anlarsın

ayrıca balıkesirde keskinoğlu tüm yumurtaların üstüne barkod üretim tarihi, yumurtanın gramı son kullanma tarihi tavuğun adı, çiftliğin adı herbirşeyi yazıyor artık,

yanlız herkesin arapdan geldiği mevzuu çok düşünülmesi gereken birşeyyyyy
Alt 27.02.2008, 13:35   #5
KARAKAYA83
Yiğido

KARAKAYA83 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

KARAKAYA83 Şuan KARAKAYA83 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.07.2009 10:21

Tecrübe Puanı: 649 KARAKAYA83 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

ne güzel allah her zaman ve heryerde kimse unutmasın bu ateislere bile ders olsun
KARAKAYA83 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2008, 13:37   #6
KARAKAYA83
Yiğido

KARAKAYA83 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

KARAKAYA83 Şuan KARAKAYA83 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.07.2009 10:21

Tecrübe Puanı: 649 KARAKAYA83 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

bence gereksiz mantıklı olan insan düşünür şonuçta her kez 2 insandan türemiştir adem ve havva onlarda arapmıydı türkmüydü başka bişimiydi iyi bilmek lazım bilmeden yorum yapmamak lazım
KARAKAYA83 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2008, 13:41   #7
fertelliyim
Usta Yiğido

Din kitaplarında yeniden doğuşla ilgili olabilecek birkaç ayet varsa da bu ayetler tam olarak tefsir edilememektedir. Reenkarnasyon olayını teyit edebilecek ayetlerden biri şöyledir: “Ölü (cansız) idiniz sizleri diriltti, sonra öldürecek sonra tekrar diriltecek ve sonunda O'na döneceksiniz” (Kuran 2/28).

Ayette, “Ölü” iken yani cansızken diriltilmiş olan Hz. Adem ve soyundan söz edilmektedir. Çünkü din kitaplarına göre cansız insan bedenine ilk sahip olan Hz. Adem’dir. Hz. Adem’in önce balçık türü topraktan meydana getirildiği, sonra da burnundan can üflenerek diriltildiği aşağıdaki ayetlerde açık bir şekilde anlatılmaktadır.

("Rabbin meleklere şöyle demişti: "Ben çamurdan bir insan yaratacağım. Onu yapıp ruhumdan ona üflediğim zaman ona secdeye kapanın." Kuran 38/71-2).

"Ve henüz yerde bir kır fıdanı yoktu ve bir kır otu henüz bitmemişti; çünkü Rab Allah yerin üzerine yağmur yağdırmamıştı ve toprağı işlemek için adamı yoktu ve yerden buğu yükseldi ve bütün toprağı suladı. Ve Rab Allah yerin toprağından Adamı yaptı ve onun burnuna hayat nefesini üfledi ve adam yaşayan can oldu” (Tekvin 2:5-23).

Ayetlere göre, Hz. Adem balçık türü bir çamurdan yapılmış sonra da burnuna üflenerek can verilmiştir. Bir başka deyişle; önce topraktan cansız bir insan örneği (resim veya heykel olarak) yapılmış, sonra da bu örneğin burnuna üflenerek can verilince ilk canlı insan Hz.Adem, Hz. Adem’den de soyu yaratılmış.

Yine din kitaplarına göre, Hz.Adem ilk insandır, ama balçık türü topraktan yaratılan tek insan değildir. Hz. İsa’nın da, aynı Hz.Adem gibi topraktan yaratılmış bir simge (Alamet) olduğu aşağıdaki ayette anlatılmaktadır:

“Allah'in katında İsa’nın durumu kendisini topraktan yaratıp sonra ol demesiyle olmuş olan Adem'in durumu gibidir” (Kuran 3/59) “Meryem oğlunu da, annesini de mucize kıldık. Her ikisini de, pınarı bulunan, oturmaya elverişli yüksek bir yere yerleştirdik.” (Kuran) 23/50).

Ayette anlatılanlara dikkat edersek Hz.Adem ile Hz. İsa’nın durumunun Allah’ın katında aynı olduğu (Hz. İsa’nın da Hz. Adem gibi topraktan yaratıldığı), Hz.İsa’nın Annesi Hz. Meryem ile birlikte pınarı bulunan yüksek bir yere alamet (simge) olarak yerleştirildiği açık seçik anlatılmaktadır. Bu bilgilere Hz. Adem’in yaratılan ilk insan ve ilk peygamber olduğunu, Hz.İsa’nın ilk ve son (Alfa-Omaga) benim dediğini, Hz. Muhammed’in ruh’unun ilk yaratılan ruh ve de son peygamber olduğunu ilave ettiğimizde; Hz.Adem, Hz.İsa ve Hz.Muhammed’in aynı ruh’u taşıdıkları ve hatta aynı sembolü kullanmış oldukları ortaya çıkar. Ancak bu üç peygamberin (Hz.Adem, Hz.İsa ve Hz. Muhammed) aynı ruhu taşımış olmaları reenkarnasyon olayını doğrulasa da, kanıtlamaz.

Çünkü, Ademoğlu deyimiyle İnsanoğlu kastedilmemiş olabilir, yani insanoğlu ile Ademoğlu iki ayrı tür yaratık olabilir. Örneğin: Balçık türü topraktan yaratılmış olan cansız simgelere Ademoğlu, et ve kemikten yaratılmış insanlara İnsanoğlu denilmiş olabilir. Bu yüzden ayetleri tefsir ederken bu durumu göz önünde bulundurmak gerekir.

Alt 27.02.2008, 21:06   #8
xwst
Yiğido

xwst - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

xwst Şuan xwst isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.01.2010 18:43

Tecrübe Puanı: 661 xwst FAZLA SÖZE GEREK YOKxwst FAZLA SÖZE GEREK YOK

Simdi Mahsuninin bi sarkısı cok iyi gider''Ey arapca okuyanlar ALLAH turkce bilmiyor mu''die.Ben de neden bu yazılar hep arapca cıkıyor ALLAH turkce bilmiyor mu demek isterdim fakat dusuncelerime gem vurup sormuyorum bu soruyu
xwst isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2008, 21:21   #9
Sweetgirl
Usta Yiğido

Sweetgirl - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sweetgirl Şuan Sweetgirl isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 01.05.2015 23:50

Tecrübe Puanı: 1083 Sweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
xwst Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Simdi Mahsuninin bi sarkısı cok iyi gider''Ey arapca okuyanlar ALLAH turkce bilmiyor mu''die.Ben de neden bu yazılar hep arapca cıkıyor ALLAH turkce bilmiyor mu demek isterdim fakat dusuncelerime gem vurup sormuyorum bu soruyu
bak güzel bacim
sacma fikirlerle ugrasmayi birak
bu ne demek Allah türkce bilmiyormu vs
senin Allah'a inancin varmi??
eger yoksada lütfen inananlara bari saygi göster

Sweetgirl isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2008, 21:25   #10
asitane3458
Usta Yiğido

asitane3458 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

asitane3458 Şuan asitane3458 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.02.2010 12:59

Tecrübe Puanı: 713 asitane3458 FAZLA SÖZE GEREK YOKasitane3458 FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
xwst Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
biz müslümanların inancına göre : cennette arapça konusulacak ,kur'an-ı kerım arapça ,peygamber efendımızde arap .biz bu yüzden arapçaya ehemnıyet werıyoruz
asitane3458 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)